ahad pulak..

wah, da hari rabu, baru nak cite pasal hari ahad. hari ahad sepatutnya hari yg santai. ahad tgh hari kitorg ke salak tinggi utk lunch di rumah lin. sejak lin kawen, belum berkesempatan ke rumah lin lagi. so hari ahad lepas, kitorg terjah rumah lin. tapi cam biasa la, kaum2 wanita saja. aku pun naik kete sekali dgn ita dari rumah kitorang.

time kasih kepada tuan rumah yang bagi kitorg lepak2 umah dan dengan ade nye 2 org budak kecik (risa & nia) rumah lin da jadi tunggang langgang. tapi kitorg tau, tuan rumah tak kisah. sesekali datang kan. hehehe.. lunch yang dimasak pun sgt sedap especially sambal tempe itu. lain kali ko masak lagi ek.

rumah lin yang dah jadi lintang pukang keje budak be-2 ni..mintak maap la lin eh, da nama pun budak kan. heheh..

adriana farisa sangat busy kehulu kehilir round2 rumah. mama dia nak makan pun banyak kali kena stop. huhu...

time ni budak be2 ni da mandi, tuka baju sume. lepas tu segar bugar la masing2. nak usik sana sini...

risa da siap mandi, terus tido...

tapi sorg lagi ni, tak mau tido langsung!

amik gambar sebelum balik. nia mata da kuyu, masuk je kete terus tido...

kitorg lepak sampai kul 4 kot. kalau tak bole lepak lama lagi, tapi last minute aku dapat call yang cousin aku kat klang accident. langgar lari & seriously injured. ish2...terus la call wan & kitorg terus gerak ke hospital tunku ampuan rahimah, klang. nasib bak tak jem. so bole sampai dalam sebelum kul 6. waktu melawat sampai kul 7 je kan.

cousin aku si amir yang accident sebab naik moto. tgk muka pun tau kesakitan. tulang betis kiri dia patah dua termasuk dalam daging...

upclose skit kat kaki dia... da masuk besi nak hold tulang dia tuh. mmg tak patut la org yg langgar lari tu biakan budak ni tesadai kat atas jalan. malam pulak tu...

selesai menziarah kat klang, dapat pulak call dari mak aku yang mintak tolong pegi ke R&R dengkil sebab beg telekung mak aku tetinggal. maka, kitorg dari klang terus menghala ke klia then u-turn balik ke r&r dengkil. nasib baik, org kedai tu simpankan. kalau takde tu, mmg naya je. sebab nak u-turn kena lalu depan terminal baru bole u-turn. takpe la mak, keranamu... nasib baik ade beli handbag adik. hehehe.. eh tak, aku amik ikhlas...

dalam pada ahad yg santai tu, macam2 jugak aktiviti kitorg. semua last minute plan. sampai rumah dekat kul 10 jugak. another busy weekend...

20 comments:

Ryn said...

seriau tgk kaki masuk besi tuh...huhuhuhu~~

bz betol ko ahad tu...ada jeee...bak kata ko ler sumer pn tak plan...last2 sampai rumah kol 10pm jugak...hehehehe...tp ok per korang jalan2 gitu but nia still ok tkde laa dia moody ke hape ke...

fiza said...

itu la alya..hujung minggu kadang2 kita ni tak semapt nak relax kat umah kan..ader sajer aktiviti

zura@iwan said...

chubby yer adriana tuh...

seriau tgk accident...same cm cousin kita ritu la..accident moto patah bahu..huhu..

mamashasha said...

wooo aku mmg seriau tgk org patah kaki ni...dah byk experience org2 yg terdekat ngan aku.\ termasukla bespren aku sendiri....wah ko makan angin eh dr salak tinggi ke klang...patah balik ke dengkil.....jauh tu....

~Firsya~ said...

ishhh gerun lak dgr kaki si amir tue jd mcm tue,trok gak tue accidentnye...

makkk oiii alya,uturn sna sni,tp xpe kan,demi mak tersyg,kehkehkeh...

kwn alya tue,umah die kat salak tinggi area mne ek?umah mak kila kat ipd salak tinggi sepang

Chik Na said...

eiiii..ngerinya tgk kaki cousin alya tu kena cucuk cucuk macam tu ..

Teringat adik kawan K.Mas yg accident masa raya hari tu, kena cucuk cucuk kat kepala sebab nak tak nak spine dia bergerak gerak,satu badan patah patah ..

alyyani said...

ryn : aku siap nak pegang lg. tp baru pegang jari kaki dia, budak tu da rasa lain macam. kaki pun biru.

itu la dia, dalam santai2 ari ahad aku, kelam kabut gak kena kesana sini..

fiza : ha'ah. mmg ade je benda nak dipenuhi. kesana sini jugak. ingat takde program..

zura : ha'ah cubby si risa tuh..

patah bahu? lagi ngeri tuh. tp tu la, kalau accident moto ni, teruk kalau kena langgar. takut betul..

bed : mmg ngeri. tgk muka budak tu tau dah sakit nye. kite tgk pun sakit, ape lg dia yg kena. ko pun ramai gak keliling gitu ek. ish, tu la kalau behati2 pun da nak kena, takleh buat ape kan..

mmg jauh bed. salak tinggi tu pulak da kira negeri 9. letih gak tu s,pi ke malam..

firsya : mmg teruk kila. haaahha demi mak, kena la buat. takleh ckp taknak :D

tak pasti taman ape kila. tpai da nak smpi ke nilai la umah dia tuh..

chik ma : ha'ah k.mas, gitu la keadaan nye. takleh la nak begerak selama beberapa minggu ni.

erk, adik kmas kena kat kepala? lagi ngeri tgk nye tu kan?

fazilzura said...

waaaaa takut tgk itu kaki..

anak sdara pak ajil pun penah excident kat klang. langgar lari jgk.. siap anak sdara dia tu ilang ingat kejap ler.. meracau.. cz kene kepala.. take time jgk nk pulih..

shah-ila-ain said...

wahh ko dok berjalan jerr erkk..penattnyerrr...hehe..tp best tu hujung minggu yg terisi...

alyyani said...

zura : klang gak ke? adeh, banyak kes gamaknye kat area tuh. nasib tak effect kepala, kalao kena kepala, mau jd mengong jap gak la. kaki dia tu mmg teruk la. biru abis.. kebas je dia rasa..

mel : ko dgr pun penat kan? kitorg lg la. heheh.. hujung minggu terisi tak la terasa lmbt je masa berlalu kan? ssedar2 je esok da nak keje balik. :D

Leen Die said...

hahha aku tersilap anta copmment..tp apa2 pun suh nia bg sikit rmbt dia kat Rayyan...lebat giler..geram aku tgk..bila nak jumpa ko nie aku berhutang nak belanja ko mkn nie weii..ermmm bialkah agaknyaa

nome said...

nia kalau dah dpt 'kaki', mmg puas la main ke sane ke sini...ekeke...apa2pun aku mmg soker rambut nia...very the itam lebat...

alyyani said...

leen : terjumpe tu selalu dah ye leen. jumpe tu belum ade rezeki lg. yela, dah kite lunch dgn officemate kan, tu yg susah sikit. rayyan nak skit rambut nia? aku bg banyak kat rayyan. ala weh, rayyan takde rambut elok je aku tgk..

nome : ko suka ke? ko nak tak? aku tgh kira2 nak potong style mane rambut nia nih. runsing aku tgk rambut dia. skang dah pandai tarik2 bila aku kepit2...tetekan aku..

amalfc1303 said...

weyh teruk nye la dak tu kan. tu la xbg bawak motor nk bawka gak. kan dh accident. xpe la bnde nk jdi. tgk cm ina xyah balaj bawak motor pon. selamat jer.

amalina binti anuar said...

msti teruk kan dak amir tu. tu a xbg bawk motor nk bawak gak. tgk kan dh accident. lpas sorg2 accident nyer. doakn cpt sembuh la yer.

Jiey Mien said...

Ly, tu ank kwn ko tu sebaya Nia ke?
Besanya.. Cam dh 2/3 tahun..

ainal said...

nape risa slalu wat muka x puas ati je ble begmbo, bibir sexy dh, senyum r cket risa! heheh..

abeh la amir x same pnjg kaki die lps ni, jln menyenget je la lps ni..
dulu amar, akrg amir, lps ni jgn la amira plak yg jad mangsa patah riuk ni!

br r leh dpt title tulang besi urat dawai! sbb kaki dh kene masuk besi. hahah..

alyyani said...

ina : itu yg sebaik nye. tgk la sape yg bawak moto tapi parents tak tau, jadi mcm2. tak berkat tuh.. harap tobat la lepas ni..

jiey : nia bulan 10, risa tu bulan 6. ujung bulun. dia tua 4 bulan. mmg semangat skit badan dia. tak larat dukung :D

ainal : risa buat muka gitu sebad tgh cari mama dia. mama dia gi simpan barang kat dalam kete la..

ish ko ni, ade ke ckp gitu. ika tu baik je la, insyaAllah tak jd ape2 dah. mesti diorg pun da tobat.

amalina binti anuar said...

tu la kan dh ada 2 pengajaran dh nie. takut ika plak ker kan. riso gak nie. tu la xbg bawak nk bawak. kan dh accident. ish2.. insaf la wahai budak2 skrng..

alyyani said...

ina : ish, ade ke ika lak. ainal tak sayang mulut suka hati je. nasib kite belum tentu, kadang berhati2 pun kalau nak kena, kena gak kan...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in