4 Syawal...

kat sini, family aku bermalam di rumah aku yang takde ape2 makanan. heheh... so pagi2 lagi, maksu da ajak breakfast kat umah diorg kat puchong. sambil beraya. sampai rumah maksu dalam kul 9. makan mihun goreng + ade tomyam + roti telur. mmg best. nak2 tgh lapar kan.

selesai beraya dirumah maksu, kami bergerak ke kubur arwah atuk, nenek & maklong di Sungai Sekamat, Kajang. tapi aku tak turun sebab panas terik, tunggu nia je la dalam kete.

sementara menunggu dalam kereta...

selepas ke kubur, kami ke rumah sepupu ayah kat area tu gak, then ke rumah tok khalid jiran lama di cheras jaya. rumah makngah di cheras jaya gak, rumah paklong di kajang. haritu, kami dah cover semua rumah adik beradik ayah. selesailah kunjungan utk hari itu...

tapi, masa banyak lagi.. kemana pulak destinasi kami? mulanya nak ke jusco balakong je. tapi, ayah aku ajak gi jalan TAR sebab nak cari songkok. kitorg pun meredah KL, ke jalan TAR. waaa.. best gila sebab takde orang, bole baring atas jalan. hahahah...

ayah aku nak beli baju utk nia. tp aku ckp takpe la ayah, next time la beli. then adik aku la bershopping sakan tapi bukan pakai duit raya sendiri, pakai duit ayah aku gak.

singgah jap kat habib jewels semua house sebab mak nak repair jam dia. nia, bila dapat lepas, bahagia la sangat rasanya...

nia kalau ngadap cermin, mesti jelir lidah. nape ek? dia ingat kat cermin tu org lain ke? tapi kalau depan org, takde lak tunjuk lidah...

best sebab jalan lengang gila... ni nak pegi sogo pulak. kitorg dinner kat sogo & setel dalam kul 8 lebih. family aku terus balik ke perak, kami pulang ke rumah....

18 comments:

KasiH said...

memg panas terik pn sepanjang seminggu raya tu..aku pn tak tahan...

pandai nia pose depan cermin...ngn postur kaki yang menarik...heheheh..so cute..

Gieyana said...

Nia suka ngan cermin erk?

tingat aku time bw Nureen g shopping..baper kali Nureen terhantuk kepala ngan cermin..kekeke

Mmg panas time raya tue kan..:)

~Firsya~ said...

wow,msh bershopping lg ek,besttt wooo...nia suke cermin ek...

Nana Aziz said...

1st time aku tgk jalan TAR x bz.

aku rs bdk2 mmg camtu kot. ariana dulu ms pertama kali ngadap cermin gtu gak. terjelir lidahnya...hehe..

zura@iwan said...

sggh cute arr Nia nih....

lengang kan jln...best x kaco...

[I][T][A] said...

Time rayalah sekitar kl sunyikan... kalau tak penuh dengan umat manusia...

Comeylah nia lepas rambut mcm tu... nampak cute sgt..

Reena said...

memang best jalan kl minggu raya...reena ambil kesempatan shopping gak..nia nie cute sgt...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mmm...budak2 memang suka cermin....ayyunie tu pantang tgk cermin...mulalah nak terjah.....sampai terhantuk kepala sendiri....

btw x sangka ya jalan kl begitu lenggang sekali...

elani makrai said...

maksud nyer, ramai yang kl nie bukan sebenarnya warga kl. sebab tue la lengang jer jalan kan? hehee yang ada kat kl jer la the true klians hehee...

tadi ingat nia tangkap gambar ngan sapa...rupenyer reflection nia hehee...cuba bayangkan nia ada twin...hmmmm :D

LYaFRINA said...

Dah byk n3 raya dia erk...
lya xsmpat g nk upload gmbr... BZ sket.. Comel rambut nia...

alyyani said...

ryn : kalau dpt depan cermin mmg leka. perasan comel gamak nye. hehehe... tp mmg betul la, raya tahun ni panas terik. nasib stand by baju nia yg sleeveless.

gie : nia pun cam nureen gak tu. sengaja hantuk kepala ke cermin. konon nak besentuh dgn bayang2 sendiri kot. heheh..

firsya : shopping post-raya pulak. family amik kesempatan turun kl ni, singgah jalan TAR..

nana : bahagia weh. jalan lengang yg amat. melintas pun tak bahaya.

cermin bagus kan tuk baby's development gak?

zura : tq aunty zura... yp2, sangat lengang kl...

alyyani said...

ita : kena letak minyak rambut dia tu ita. kalau tak, tak terurus. hehehe...

reena : haa.. reena mesti amik peluang shopping time semua balik kampung kan? good2! :D

ibu damia : tu lah, kalau nak bg nia benti nangis pun, bagi ni ngadap cermin, mesti sengih balik. heheh...

mmg lengang sangat kl dimusim raya...

nurin : setuju! yg dok kl ni bukan la origin org kl. kite ni yg org kl kan? hehehe...

nia ade twin? oh tidak... ckp ckp pasal twin2 ni nurin, sebab belah alya dgn wan mmg ade twin. huhu..

lya : bz ye? takpe2, akan kutunggu gmbr raya darimu :)

Norry said...

Gambar kat cermin tu macam kembar lak...cumillll

alyyani said...

norry : heh, mesti nia ingat tu org lain kan?

shah-ila-ain said...

weihhh sempat lagi ko p bershoping ehhh...haha....

aku lom ade mase nak wat entry raya...huhu...dah basi nnt kasi keluar...kahhhhh...

Elyn said...

hiks raya ke4 ko dh pi sogo??? lagik besh tu lengangkan??

alyyani said...

mel : ha mane da gambar raya ko. aku menunggu nih. nak tgk ain berbaju kurung. tgk gmbr ko kat blog mel dgn nome tau. heheh...

elyn : itu la, tak dirancang pun. tp rasa bes gile sebab lengang. kalau tak, mmg kena maki gak tuh..

izzahazfar said...

kak..anak zahpun suka cermin tau...siap leh gelak2 sorang...berenti nangis lg..kalau ada cermin depan dia..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in