3 Syawal...

raya ke-3 kami kembali beraksi. arini kitorg akan turun ke kajang utk melawat kubur arwah atuk & nenek belah ayah disamping beraya di sana. sebab semua adik beradik ayah ade kat kajang. plan nya nak gerak pagi la. tp dah nama pun ramai org nak bergerak, so drag la sampai kul 12 lebih baru gerak. naik cair la make up aku. dan naik rimas la nia tunggu nak gerak, tapi tak gerak2 lg. hehehe...

maka, sesi bergambar baju casual perlu diteruskan. layankan jela sementara nak tunggu gerak...

from left : uncle akmal, aku, nia & maklong nia... baju aku dgn akak aku mak aku yang bagi. tq mak, next year bagi lagi ye :)

berpakaian sedondon adalah tidak dirancang. kebetulan wan ade t-shirt hijau. kalau tau, bole pakaikan nia baju ijau gak. :)

azyyati, alyyani, amalina, ainal, asyran, akmal + rania ayesha

bergambar dengan mak pulak. ayah baru nak gi isi minyak & isi angin tayar - punca lambat..

aksi maksi nia di dalam kereta sepanjang jalan. aunty ina yang suka sgt amik gambar nia...

ni la rumah arwah atuk kami di kajang. sampai pun da malam. ni rumah ke-2 kitorg lawat. 1st ke rumah paklang di bangi lama. nak gi kubur tak sempat sebab sampai pun dekat malam. time ni nia da siap mandi kat umah paklang, da pakai baju kurung balik.. muka kitorg sume da kepenatan padahal baru 2 rumah ni...

muka aku dgn wan da sembap sangat dah. nia masih bertahan...

rumah terakhir kami ziarah itu hari tu umah pakcik aman kat bandar tun hussein onn. kebetulan dia buat open house. sampai2 je terus terjah nasi ayam dia cum dinner sekali la ni. muka adik2 aku sume da lemau2...

tengah kat umah pakcik aman, nia dah lena dulu. esok banyak tempat lagi nak pegi. sekian 3 Syawal keluarga kami...

17 comments:

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

nia penat sagt beraya tu..gambar last dah pengsan..hehehe

~Firsya~ said...

penat sgt nia tue,smpai terlena...cantekk warna ijo sedondonnn

KasiH said...

seharian beraya...penat tp seronok..worth it kan..nsb baik nia tk meragam...dia pn mood raya tuh..

alyyani said...

tinie : mmg ye, kita yang da besar ni pun penat, ape lagi budak. nak2 ramai yang nak main dgn dia, lagi letih dia.. heheh..

firsya : mmg beraya sampai terlena. masuk kete je tido. lepas tu kena kejut. kesian pulak. heheh..

fazilzura said...

heheheheheh aduyai .. nape plak nia wat muke dia cmtuh sekali tu .. sapa ler yg mucuk x mandi tu yek

Gieyana said...

ku lihat hijau kt umah ko jugak..sonot kan bila berconvoi ramai2 nih!:)

[I][T][A] said...

Beraya sakan nampak.. hehehe..

Rambut nia dah panjang dah lebat plak tu.... nampak comeyyylah...

ArissaPutri... Moment in My Life said...

beraya sana sini mesti Nia banyak dapat duit raya. Seronok tgk aksi aksi Nia sepanjang raya ni .. tahun depan, Nia raye ngan adik pulak laa

alyyani said...

zura : lately suka sgt buat muka gitu. mmg tegelak la org nengok NYE..

gieyana : rumah mak aku mmg banyak kaler ijau... konvoi ramai2 mmg happening tp macam2 kerenah..

ita : rambut nia makin lebat. hampir menutup seluruh mukanya. heheh...

alyyani said...

arissaputri : nia puas bejalan kak. kesian gak dia bila fikir, tapi asalkan dia sihat, kita da lega. tu yg semangat bawak dia jumpa sedara mara..

zura@iwan said...

mmg best dalan2 ramai2...hehe..

sian si kecik lotih dh dia ye..

ibu damia said...

penatnya nia beraya sampai tertidur2...tapi bukannya selalu kan...tu yg beraya sakan tu.....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

beraya sakan Nia yea.. ke sana sini raya dia.. almaklumla.. mam pap dapat cuti lama... kan..?

azyyati anuar said...

raya kat kajang...boleh la..xde la happening sgt...

happening pegi jln tar...

elani makrai said...

korang nyer raya mmg happening btul. sampai muka masing2 dah naik lemau berjalan sana sini kan...

p/s: best nyer dapat lagi baju raya dari mak. jeles uuu... ala nia, comel jer baju kurung dia. siap berbunga2 lagi...tapi rambut tue naper tak ikatkan alya, sian nia nampak macam rimas jer :D

Nana Aziz said...

weh aly,slmt ari ry..arini br dpt terjah blog ko. hehe..meriah tul ry thn ni yek

alyyani said...

ibu damia : setahun sekali kan? selagi nia sihat, mmg bawak dia jalan merata :)

jue : mama dia cuti seminggu. papa dia lagi lama. smpi hujung sptember. hehehe...

along : aku tau la ko dpt rembat jeans baru kan. tu pasal happening gi sogo ye..

nurin : mmg dari pagi,smpi ketengah malam beraya. seharian yg pack.

p/s : mak mmg rajin beli kain baju kurung. tu yg best. hehehe... baju kurung nia tu last minute beli masa sehari sebelum balik kedah. rambut nia tu nurin, kalau nak jalan jauh mmg kena lepas, sebab kalau diikat, lg susah nak manage. nanti jd wolverine rambut dia tu. hehehe

nana : tahun ni mmg best! selamat ari raya utk ko gak :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in