2 Syawal...

hari ke-2, kitorg lepak2 rumah je sebab ramai tetamu yang datang bertandang. tapi petang nye kitorg ke rumah tok sedara aku kat seri iskandar. wan tak penah lagi pegi rumah tokwe tu. time ni la nak bawak dia kenal- kenal dengan 2 pupu kitorg. lepas tu singgah jap ke rumah kawan aku yang bakal menamatkan zaman bujang hari rabu. tak dpt pegi, sebab nak raya ke kajang pulak. dia pun satu, buat kenduri hari rabu, buat la weekend ye tak?

begambar sebelum kua umah. nia muka masam sebab kena kejut dia dari tido nak gi beraya..

muka masam lagi...

posing kat rock garden opah..dah mula senyum..

dan itulah dia senyuman yang dinanti... :)

sebelum tu, aktiviti disiang hari, melayan nia la. nia pun da mula nak berjalan, so, aku dgn wan tak putus2 berlatih nia berjalan. & nia pun jenis tak cepat putus asa. kalau nak ikut kan, dahi tu da bape kali benjol sebab cubaan berjalan sendiri. so this time, kitorg assist sampai dia betul2 stable nak berjalan...

video

lokasi : belakang rumah sebab kat depan ade tetamu. semakin lama, kitorg jauhkan distance masing- masing so nia leh bejalan jauh skit. sekarang, nia makin stable berjalan cuma menanti hari dia berjalan sepenuhnya saja :) (abaikan double chin aku. perut tak nmpk, tapi muka tembam gila..)

17 comments:

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

hambaoi tak hengat punya tocang hahaha rambut lebat takper..comel...

nia dah pandai jalan eh??
belum setahun kan

alyyani said...

tinie : belum stable lg. nia da nak setahun bulan depan ni.

itu kalau tak ditocang, bukan aku je serabut tgk, semua org pun serabut. rambut depan da tutup mata. heheh..

Gieyana said...

best kan time raya tue..bleh jumpa sanak sedara...

nnt ko jenuh ler nak kejar Nia bila dier dh stable berjalan...nak plak kalau dh start lari..huhu..penat woo kejar!

~Firsya~ said...

waaa,nia dh mula pndai berjln,good news nie,muke makin tembam xpe,still cute~~

alyyani said...

gie : tak saba nak tau cite raya ko lak gie...

itu la, org pun ckp, nanti jenuh nak kejar pulak bila da dapat kaki tu...

firsya : belum jalan sepenuhnya. tp da makin stable la. muka tembam? tak suka la. muka nia tembam takpe. heheh..

KasiH said...

sama laa alya, aku pn 2nd day relax kat rumah layan tetamu dtg...esoknya br start beraya blk...

go nia...go nia....tak lama lg leh berlari plak...practise makes perfect kan?

Elyn said...

haah la tajuk sama..... hihihi

Reena said...

go nia...dont give up...cepat jalan ya...so cute la she

alyyani said...

ryn : duk umah pun tak rilex sgt sebab layan tetamu kan? tapi takpela kan, seronok berhari raya la katakan...

nia ni bukan nak jalan slow2, mesti nak ala2 berlari..

elyn : sehati dan sejiwa...

reena : aunty reen tolong sorakkan utk nia ye! :D

nizza-abira said...

nia tak tinggal dgn tocangnya :)

tak lama lg makin tegap lah nia berjalan. Mesti terkedek kedek nanti, so cute!!!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

wah...!! best la Nia dah boleh nak jalan..
Iman belum lagi... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....!!~

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

wah...!! best la Nia dah boleh nak jalan..
Iman belum lagi... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....!!~

ada. said...

hahaha.kiut giler nia.
sengih2 tengok video nih.
da pandai da jalan yer.
gigi dah tumbuh baper batang nih?

alyyani said...

nizza : kena tocangkan kalau tak, nia tak nmpk jalan kot sebab rambut menutup mata. heheh.. tu la, suka gak tgk budak jalan tekedek2...

jue : iman tumbuh gigi cepat. nia baru 1 batang jue. huhu.. nak makan ape pun susah..

ada : gigi sebatang baru. penat akak tunggu gigi dia kua, tak kua2 pun lagi. huhu...

akak_bieza said...

alala..tomeinyer nia...ikat jambul 2 lagi...

meh sini auntie nak peluk..muah muah..

ArissaPutri... Moment in My Life said...

beraya sana sini Nia ... dapat duit raya simpan ...Tahun depan beraya ngan adik pulak

elani makrai said...

chewah nia, siap ada gambar berdiri lagi. macam dah konfem bole jalan. hmmm, siap comel lagi ngan dress bunga2...hehe korang nie, sian nia kn paksa bangun. haha..

p/s : nia klu dah jalan nanti mesti buas jugak. ammar sampai almari pinggan nenek kat kelantan pon dia gegarkan. penangan cucu lelaki nie...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in