nur kasih...

best la sesekali dapat bercuti panjang mcm ni then takde aktiviti. melepak je kat rumah. korang mesti ramai yang balik kampung, shopping raya, jalan2 sana sini kan?

aku lak, tak ke mana2. mmg 3 hari cuti, 3 hari duduk rumah. ape aku buat eh? hari sabtu mmg takde aktiviti. gi jalan2 ke bazar ramadhan je beli juadah.

hari ahad (semalam) paling best! aku tgk nur kasih marathon kat tv3 online. al kisah, aku biasa dengar org cakap2 pasal cite ni. tp tak pnh nak tgk. sampai la 1st day sahur, kul 5 pagi, ade cite ni 1st episode. so, aku tgk la & layan gak. tambah lak cite kabir bhatia. lagi la aku rasa jalan cite dia tak lembap mcm cite2 melayu yang lain.

so semalam aku melayan cite ni dari episode 1 smpi episode 14. tahan mata tak tido. hahaha.. sgt best! penat akak aku promote soh tgk, skang ni baru nak layan... ok long, mmg best! nasib baik la maxis broadband tak jd maxis beruk-band semalam. mmg tak de sangkut langsung. tu yang dapat tgk dgn jayanya..

tetibe, kecairan lak tgk hero dia tuh, adam a.k.a remy ishak. salah sorang lelaki melayu terakhir ni. hahaha... ape kesudahan nya ek? dah tentu la akan ade happy ending cuma nak tau ape lg konflik & isi cerita nya lagi.

da lama tak ikut drama bersiri melayu. last pun cite manjalara kot. skang baru la ade cite yg aku melekat nak tgk. aku akan menantikan setiap jumaat jam 9 malam...

the main cast. adam & nur amina..

cantik sangat heroin dia. pelakon baru kot eh? mmg sesuai dia bawak watak nur amina ni

salah satu scene di awal2 episode...

note : banyak pengajaran dalam cerita ni. bukan seronok tgk love scene jek. tapi, episod kegemaran..episod 13 :D

25 comments:

amalina binti anuar said...

alahai ko nie kgah lambat la. dah episod bper dh nie. ko bru nk layan. xpe la at least ko tau gak cite nie kan. cite mmg best pon.

~ Ibu ZAAZ ~ said...

akak pun tengok tak tengok citer ni pasal selalunya berebut tv ngan anak2 n laki. so selalunya tak dapat menghayati. nanti akak pun nak buat marathin gak. he he

papa+mama+daniel said...

waaa,dok umah layan cite jek ek,best2x...dpt spend time lebey ngan family kan

ada. said...

hahahahaha.
kite gang!

Gieyana said...

mmg best woo citer nie..aku pon suka gak!

ppb_ppkp said...

memang syiok citer ni alyyani kan

alyyani said...

ina : ok la tu weh. janji tak teinggal jauh. nasib baik bole tgk online. kalau nak tgk kat youtube mesti tak best.

ibu zaaz : yeke kak? patut anak kena ikut anak, ini tebalik lak. takpe kak, nanti layan marathon kat tv3 online yeh :)

papa+mama+daniel : yep2, sesekali dpt berehat panjang kat umah best sgt. mcm2 keja umah bole setel. :)

ada : ko mmg! jiwang gak eh? hihihi...

gie : layan babe!

imah : syok imah, smpi sengih2 la dpn tv tgk nye. teringat zaman becinta dulu. cewah! heheh...

Jiey^Mien said...

baru skali aku tgk citer nih last week.. ok la.. tp aku ni jenis malas nk ngikut.. ari tu pun kebetulan dok tgh suap ian, ayah dia bukak.. aku join je la..

aku cuti 3 hari ni dok pulun wat keje offc.. adohaii.. nasib badan..

FENDY DAN FIDAH said...

alya..saya pun suka tgk cite nur kasih nie...best kan..selalu mmg tak sabar jea tggu hari jumaat..sama kita nntikan kisah seterusnya...

shah-ila-ain said...

haha...ko layan ehh..same lah...laki aku yg tak layan cite drama pun leh baring depan tv tengok same...kahhh...

penangan dia boleh tahan erkk..

suhida said...

alya,ada sorg budak laki opis ku ni suka tul cter nur kasih ni.klu kena stay hari jumaat, dia nye marah tu..lawak lak aku tgk.gamak mmg best kot cter nur kasih ni ek..hehe

suhida said...

alya,ada sorg budak laki opis ku ni suka tul cter nur kasih ni.klu kena stay hari jumaat, dia nye marah tu..lawak lak aku tgk.gamak mmg best kot cter nur kasih ni ek..hehe

Nana Aziz said...

aku pun suka sgt citer ni. tp sedey, mgu lepas xdpt tgk coz on d way back to kuantan. ape citer mgu lepas ek??hehe..

fazilzura said...

kire last2 nye dia kwin jgk dgn laki dia yek ..

sian katrina tu ../

jaijina said...

rina pon suke tgk cite ni..hubby rina layan gak cite ni, hehehe..

strawberi @ mamadira said...

aku tengok sekali sekala je..
best memang best..
kekadang leh terlupa hari..
kekadang berebut gan dira..
anak2 dah besar memang diorang control tv..nak wat camne..
takkan nak berebut kot..beralah je lah...uhuhuhu

[I][T][A] said...

ita jarang betul skrang ni mengikuti citer bersiri melayu.. slalu tgk citer korea kat 8tv jer...

Elyn said...

cite ni x le miss setiap jumaat.... rugi woo kalo terlepas!!

nome said...

ko pun layan gak ek tgk citer nih...aku je yg skip2 nengok...huhuhu...tp thumbz up la kat citer kabir nih...x boring...syok je layan...

Bed said...

aku pun suke....laki aku pun...sebenarnye laki aku susah sikit nak follow citer melayu...yg mana dia tgk forsure best...pasal tu aku layankan aje...citer ni mcm citer novel sikit..aku pun suke khabir bahtiar nye story interesting...bile aku tgk citer ni aku rasa mcm aku baca novel je..

nizza-abira said...

suka jgk citer ni, tp selalu terlupa nak tgk. InsyaAllah, ada masa nanti nak tgk online jgk.

elani makrai said...

nurin n mama pon suka layan. tapi bila ngah tgk n klu ammar x tido lagi mesti en suami tukar chanel lain. uuu dia suke macam tue tau. jawab nyer mogok n tdo cepat la. malas nak tgk tv dah. huhuu

alyyani said...

jiey : aku lak, tak tgk langsung. lg la mls ikut kalau da malam tu mmg bukan tgk tv, tv tgk aku. jgn lupe esok malam jiey. :)

fidah : tu la, tak saba nak tgk. ari2 dpt tgk iklan pun da over excited. hehehe...

suhida : sue, kalau org lelaki bole minat tu, aku no komen la. sebab wan tak minat pun. aku bermarathon, dia dok tgk tv. penat panggil buat dek je. penangan nur kasih betul ni! hahaha..

nana : ko check out website tv3, ade ulang tayang & sinopsis setiap episode. tp last week nye cite, nur da tau yg adam ade isteri lain. katrina pun gitu.

zura : belum ending lg. aku tak pasti ape ending dia tp yg pasti mesti mcm novel, happy ending. nak tgk koflik seerusnya je..

rina : alya baru nak minat. kira ketinggalan la. nasib la tv3 ade buat online. kalau tak, tak terikut gak.

alyyani said...

strawberi : takpe, nanti ko tgk online ek. tp ko pun berebut laptop dgn anak ko kan? huhu... aku sekarang berebut dgn laki aku je, esok nia da besar, berebut dgn dia gak la ni..

ita : bole gang dgn wan, layan cite korea. alya kalau tgk cite korea ngantuk. lemah lebut sgt. heheh.. ita tak tgk kat channel korea tu? lg banyak cite alya tgk..

elyn : lepas ni takkan miss kecuali blackou or ujan! huhu..

nome : sebab kabir la aku tgk. jalan cite sgt best. tak lembap. kalau ade scene lembap pun acceptable..

bed : betul2. tak banyak cite melayu yg berkualiti camni. selalu cite dia takde motif. tu yg boring. mmg layan, mcm baca novel la kan? hehehe

nizza : nizza, nak remind, esok malam jgn lupe ek. kul 9:D

nurin : ala yeke? tak sporting la kalau cmni. kena la tolak ansur. bab2 tgk tv pun. hehehe.. kalau wan tu kalau time cite dia, jgn la nak tuka2 channel.

miemiey said...

best ke cite ni??mie miey belun tgk lagi...bese ar mmg tak sempt nengok tv...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in