family gathering - belah mak

hari sabtu tu memang best. sebab dapat jumpe sedara belah mak dengan belah ayah sekali. bila lama tak jumpe, tau la kan. riuh rendah dibuatnya. da la volume kitorg ni tinggi2 belaka. tak kira la belah ayah ke mak. mmg da keturunan. tp hati kita baik kan? cakap lemah lembut tapi nyakitkan hati buat ape kan?

lepas wan balik keje, kitorg ke bandar tun razak dulu ade majlis cukur jambul sepupu baru nia muhammad haziq imran. anak ketiga yob dgn kak fiza. kak fiza haritu ceaserian sebab imran da berak dlm perut. lgpun imran kua besar, 3.8kg. ape2 pun ibu dgn baby selamat.

sekarang imran da 2 bulan, mmg da macam 4 bulan aku nengok nye. jom kite tgk..

sepupu baru nia, cicit opah aku yang ke 8. haziq imran. baru 2 bulan, berat nak cecah 7kg. kus semangat.

sebahagian dari sedara aku belah mak. time ni yob (ayah imran) tgh bukak kedai. macam2 bisnes dia buat. aku pun beli h/p case. tapi tak dapat lepak lama, sebab nak ke tempat lain. nanti raya kita jumpe lagi ek. sebab tahun ni ramai yang raya kat perak. happening la umah opah.

tapi masa kat sini, nia meraung bagai nak rak. sebab semua orang berebut nak dukung nia. pakcik makcik aku cakap nia mengingatkan diorg pada aku masa kecik dulu. pitching masa menangis pun sama. hahaha... lepas tu masing2 mula la cakap "ha, baru ko tau, camne susah mak ko jaga ko" huhu... iyo lah.. mama pesan kat nia "nia, simpan suara tuh, ade 2 rumah lagi nak nangis" gelak je diorg. hehehe...

note : tak banyak gambar sebab bz borak, update cerita masing2. and masing2 terkejut bila aku pregnant. korang tau dulu dari family ye tak? ;)

7 comments:

elani makrai said...

uuuissshhh, mmg semangat... ammar nie baru haritue timbang sebab demam baru 7.2kg. nie mmg kena kasi ammar bambam balik nie...

huhuhuhhh

Nana Aziz said...

wah..smgt nye imran..xpela, asalkn sihat dh!!

alyyani said...

nurin : itu la pasal. rasa nia pun slim jugak. tp last timbang baru ni 8.4 kg. tekejut gak. patut la rasa berat je bila dukung. hehe..

nana : mmg semangat weh!

KasiH said...

kusss semangat imran...aku igtkan 6mons dah..hehehehe..rupanya baru 2mons..

akak_bieza said...

kuss semangat, kalau dapat kat akak, akak gomol geget geget pipi dia yg gebos tu..

tgk baby rasa nak mengandung plak...wakakwakaka berangan tak sudah

uik, akak rasa ni pun balik perak juger weii..umah mak mentua di selama..jemput ler singgah iyea =)

Ezzah said...

mak aiiihhh....kus smngt nya baby tuh... :P

alyyani said...

ryn : aku tak berkesempatan nak dukung sebab imran tgh syik tido walaupun org tgh bising. kalau dpt dukung tu mesti rasa mcm dukung nia suma badan tak keras lg kan?

kak bieza : mmg semangat. geram nengok nye tang pipi tuh. selama kak? penah smpi sana. alya bota. jauh gak tu kan?

ezzah : heheh.. sume geram nengok nye. padahal baru 2 bulan..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in