hari ini..

hari ini hari jumaat...
hari jumaat penghulu segala hari...
hari ini hari malas buat kerja...
hari ini saya sangat gembira...kerana?
hari ini nia dah pandai clapping, bubye & hello...
hari ini saya sangat gembira...kerana?
hari ini saya akan pulang kekampung bertemu keluarga tercinta...

hari ini hari jumaat...
hari ini ofis sangat sunyi...kerana?
hari ini bos2 semua tiada...
hari ini saya bole mengular lebih sikit dari biasa..kerana?
hari ini tiada kerja urgent & important yang mengejar saya...

hari ini hari jumaat...
hari ini waktu rehat lebih panjang dari biasa...
hari ini orang lelaki wajib menunaikan sembahyang jumaat...
hari ini saya akan mencari kad untuk ayah saya...saya sudah tau apa yang hendak dibeli...

hari ini hari jumaat...
esok hari sabtu...
lusa hari ahad...
selamat datang hujung minggu...
sungguh pantas masa berlalu....

note : woi, da la tak terror buat sajak. walaupun sastera melayu dapat A1, tapi bab buat sajak mmg fail. ni namanye tengah sengal...heheheh...

14 comments:

jaijina said...

berpuisi lak kan, hehehe..owh balik kg ek, rina pon balik kampong gak hari ni..

dan hari ni mood nak buat keje takde lah..

Elyn said...

hari ini mmg besh!!!

Nana Aziz said...

me also liking 'jumaat' too..hehe

KasiH said...

sempoiiiiii!!!...HAHAHAHA...

Have a nice weekend!!

Reena said...

yes nice day today coz tmlo cuti...yahoo...wah nia pandai dah....

nurshah80 said...

sama la kita ari ni pun nur balik kg hehehehe kita jumpe la kt kg nanti yerrr hehehehe

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

wah...!!~ bersajak di pagi hari eekkk..?? hehehe

Gieyana said...

Alya ~ Selamat ber'hari' hari yer...selamat balik kg gak..selamat mengular gak..dan selamat serta selamat..

~ Jgn Pak Selamat sudah yer..:D

elani makrai said...

ookeee laa tueee...

hehee nurin klu bm mmg fail, spm pon bm dpt 3. hehee siap pegi tuisyen bm lagi hahaaa...antara 5 anak melayu yang lain sume cina n india. klakar.

sooo, balik kg perak eh? berhati2 di jalan raya. lalu manjung kem salam eh, dulu masa dip kat sana. rindu nyer...

p/s: best nyer bos xder...klu nurin mmg syiok la dapat ngular. kita org kompeni cina jadi hari jumaat pon 1 jam jer rest. x best!

strawberi @ mamadira said...

syok gak baca sajak ni..
layannn............


hari - hari berlalu tanpa kita menyedarinye...

AieZa said...

wah bersajak sempena hari jumat ye...
ngularrr jgn tak ngularrrr..

nizza-abira said...

opis nizza pun hampir semua bos tak de

jadinya kami2 ni merdeka! :)

sedap jugak sajak alya ni...

amalina binti anuar said...

oit bersajak la plak ko nie ari2 jumaat nie.

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..bersajak..kagum2..hehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in