badminton training...

malam tadi, berkesempatan join geng ofis aku training badminton. next week ade tournament samada kat stadium cheras or sports planet, ampang. so, lepas keje smpt la singgah kejap kat stadium terutup MPSJ sebab da dekat dgn rumah.

aku ni takleh tgk org bersukan. mesti bersorak tu over. excited nye lebih. kalau tak pregnant mesti kena join main. tp kena la postponed lagi ye. bowling lepas raya pun takleh main gak. makin gemuk la sebab tak besukan 2 tahun berturut- turut.

game yang da sejam bermula. kitorg datang 2nd half.. takde orang, badminton court kami conquer!

jon, chef de mission for the badminton tournament.

over acting nye papa nia! training je bang...

kami pasukan sorak di tepi court...

mama was busy watching the game while nia trying to 'boloskan diri'

nia pun enjoy the game. ini budak kalau kasi lepas, mesti sampai ke tengah court. esok kalau da pandai jalan, mesti tawaf 1 stadium!

everybody were enjoyed!

checklist on 1st august...

  • pagi - pegi servis kereta @ toyota balakong (siap dalam masa 3 jam)
  • tgh hari - ade kenduri kenduri kesykuran sepupu @ bandar tun razak (may be kena skip ini sebab wan keja)
  • 3 - 7 pm - iman's birthday bash @ ampang. ini mesti pegi. expecting to meet a lot of new friends. tak saba! jiey, kita sampai ke majlis dalam kul 3 eh!
  • 4 - 7 pm - kenduri tahlil arwah atuk, nenek & maklong @ bandar bukit mahkota. wajib pergi jugak. maksu dgn pakcik aman keep remind us.
sempat ke ke semua majlis? insyaAllah we will make it. tomorrow will be a busy day....

11 comments:

Jiey^Mien said...

okeh.. okeh.. roger.. roger..

Aly, ko beli ape utk iman? (Bisik pelan2 jgn bg Jue dgr wehhh..)

fazilzura said...

badminton?? laki aku mmg dh ketagih dgn ini sukan ..

** mak aii ko , siap wat list lg tu .. hope jmp ko di umh Jue nnt yek .. jgn memalu nk teguq haku tau

elani makrai said...

alya, hamboi...bz nye sok... hehe best2 sbb dpt merayap sana sini...

p/s: rambut nai tue dh panjang sgt kn? siap keriwil (curly tok orang jawa) lagi hehee...

ainal said...

tngok kn gaya smash nye, cam nk tekua stadium je shuttlecock nye 2! huhu..

jaijina said...

peberet sports hubby nih..tiap2 rabu mesti training punye..tinggalah rina sengsorang kat umah..

kalau rina dok kajang nih dah tentu leh join allya & nia pegi beseday bash iman nnti kan..

alyyani said...

jiey : ok, nanti kite calling2...

aku beli ********** (ko dengar kan?) ;p

zura : tu la, aku tau laki ko tu suka sgt main badminton. tgk kt blog ko tuh.

p/s : kena wat list weh sebab banyak sgt program nye. nanti lupe pulak. ok, ko pun jgn la malu nak tego aku gak ye. :D

nurin : mmg busy. kalau dpt attend sume sure lg best tp da wan pun keje, masa pun limited. sure tekejar2 ni nanti.

p/s : keriwil? heheh.. 1st time dgr. sebab mama dgn papa dia pun rambut keriwil gak. :D

ainal : bukan nak tekeluar stadium weh, berlubang lantai court! hahaha.. bersemangat sgt.

alyyani said...

rina : esok da ade anak, soh dia kurang2 kan ek. mcm wan dulu gak, ade je program bersama rakan2. jamming la, futsal la. sejak nia ade ni, soh dia had2 kan skit.

kalau rina dok kajang? rina ade family kt kajang ek? kajang ktne? alya pun asal kajang gak..

jaijina said...

allya, dulu sebelom dok penang rina dok kajang..tinggal ngan family makcik kat jenaris..allya kajang kat mane ek?

nnti kalau rina balik kajang leh kite jumpe kan, heheh..

alyyani said...

rina : yeke? alya dekat cheras kajang. jenaris tu tau la. nanti turun kajang bgtau eh, kite bole jumpe. alya blanje sate. erk, tapi kite dok kajang da jemu sgt la sate kajang kan? hehe..

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah men badminton..ainey ni pun lama dh x bersukan..last masa sek men jer..hehe..

~Firsya~ said...

alya,amboi2x,busy nye die nnti,hehe...btw kila pon suke gak dok jd tukang sorank tepi court nie,hehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in