weekend @ home...

2 hari, nia di rumah, aku dengan senang hati mengambil gambar antara aktiviti2 nia...

cik nisa & cik natrah datang lepak kat umah bersembang- sembang... nia suka dgn diorg ber-2 nih...

da penat main, time to sleep..

ok, sekarang ni, kalau tido mesti nak peluk bantal busuk aku. aku lak takleh tido kalau takde bantal aku ni. tunggu dia da lena, aku amik. lepas tu dia terjaga kena bagi balik kat dia. huhu... tapi takdela addict sampai kena bawak kemana- mana bantal ni. mak aku pun tegelak bila nia dok tekup muka kat bantal aku ni. suka sangat dia..

pukul 8 malam mesti tengok berita..nia suka montaj berita ni. time org start cakap, dia pegi tempat lain. budak2, mmg suka dgr lagu kan?

ok, dah nak pukul 9, nia punya turn lak tgk tv. tgh belek2 cd cite ape nak tgk...

papa introduced nia to Tun Mahathir. our idol... nia da stand by CD kat tangan..jam da nak kul 9..

ok, citer nia pulak...

sekian hujung minggu nia...

19 comments:

Jiey^Mien said...

Ly, gamba yang first tu, ko ke jadik background?

Aku bukan ape, tak tahan la.. Sexy you.. :P

Kena tunjuk kat fad neh

~Firsya~ said...

alalalalala,cutenye nia...bile la kite leh jmpe kan nia...cutenye

KasiH said...

ye laa..budak suka dgr lagu2 laa..adam pn sama siap joget2 lg..tp kejap je laa..bila dah start je org tu berckp ke berlakon ke...dia pi tpt lain..

ppb_ppkp said...

re:allyani..ko tau..laki aku siap sound lagi..ni dah beli buku resepi..jgn xberasap dah ler dapur tu..ihihihihih..pedassssssssssss kata2nhya..hiihhi tak hengattt.
ada beza skit....dia nyer lemak xbyk mcm ayam KFC..kalo nak try boleh la..nak mkn selalu pon bolehhh la....

Nia..auntie geram la tgk molot nia...mcm nak eum2...tomeiii

wanie_putra said...

alya pun ada bantal bucuk yek..mcm wanie jugak...najla pun suka nak share2...

alyyani said...

jiey : aku pk 2 kali gak nak letak gmbr ni. tp kite focus on subject ok! nia tuh...

korang tak abis2 tau!

firsya : ha bila la nia nak jumpe aunty ni kan?

kasih : joget? kalau anak aku da pandai joget nanti, sure aku gelak habis. heeheh... tp tu la, suka dgr lagu je..

imah : o yeke, mana nak dapat ayam organik tu ek? nmpk pun lebih kurus sikit. maybe tak banyak lemak ek?

ah, geram kat mulut nia? hahahah...

wanie : ade jugak? tu la, skang kena berebut la dgn nia. kite yg tak lena tido. huhu...

[I][T][A] said...

Seronok tgk nia berhujung minggu... comel jer niya tido sambil peluk bantal bucuk mama dia...

Reena said...

nia nak bantal busuk mak ke...busuk tau...pandai nia ya...tahu time dia tgk cartoon

alyyani said...

ita : lama tak cgr cite ita, tak update blog. bz eh? nia mmg suka peluk bantal tuh. mmg berebut la. heheh...

reena : heheh..ramai org tak suka antal ni. tp kesayangan kami. heheh...

elani makrai said...

hehee mula2 tgk bantal tue per yg diconteng2. pastu br tringat, haaa bantal busuk alya rupanya. heehee ammar suker makan mangga. nia lak suker bantal busuk mama. heheeee...

p/s : alya, nia tgk tv bole dok diam jer x? macam ner buat? ammar mesti nk diri n lepas2 tangan tok tepuk tangan. takot btul dia ter sembam kt meja tv tue...

elani makrai said...

oh yer, ammar suker gak tgk brite tang weather report. mesti dia happy pas tgk, x tau naper. hehee.. tp montaj tv3 mmg fevret budak2 slalu nyer tau. ammr mesti toleh trus.

alyyani said...

nurin : tuh 5 minit pertama. aksi seterusnya tak yah cakap la. mmg bahaya. aritu da tesembam sekali kat meja tuh. dia mesti nak berdiri cmne2 pun. skang lagi parah, da berani lepas2 tangan, tu yg bole tesembam & teduduk. mmg kena monitor je selalu. kalau diangkat, mengamuk sakan..

ainal said...

nia.. jgn tngok tv dekat2 sngat,
nnt cpt rabun cam papa n mama!
hahah..

alyyani said...

ainal : kecoh la ko. takpe, tv aku bukan LCD tv, bole la tgk dekat2. hahaha...

amalina binti anuar said...

erm byk btul la xtvt nia nie ujung minggu.

alyyani said...

ina : ni yg aku tunjuk, yg aku tak tunjuk sure ko tak terkejar nye nia nih...

ariesreeve (khayriz) said...

amboi..pandai die nengok tv....kusyukn yer..

jaijina said...

wah nia, kemain mendongak lagi depan tb..jgan tgk dkat2 sgt tau nnti nia kene pakai spek macam mamam nia nnti, hikhikhik..

alyyani said...

khay : mmh dia, part lagu lg suka. skang berdiri betul2 depan tv..

rima : itu la, kang rabun mcm mama dgn papa dia susah!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in