update on pregnancy...

sabtu lepas, temujanji dengan doktor untuk repeat scan dan check on EDD. 1st time bawak wan sekali untuk check up. sebab kena bawak nia. masa 1st pregnancy dulu aku pegi sorang je, sebab wan keje, siap doktor tanya husband keja oversea ke? tak penah nampak pun. hahaha... gitu tau!

tapi smlm, berpeluang la bawak wan sekali. malangnya, kitorg terpasa menunggu lebih 2 jam utk sampai giliran aku. disebabkan both doktor pun takde, yang ade doktor ganti je. bad experience la untuk yang 1st time teman aku check up. baru sekali, more to come ye! nia pun da sampai tahap bosan jugak. sian gak kat dia..

hasil check up sabtu lepas, takde ape2 masalah. hasil scan pun, da nampak heartbeat baby. cuma doktor cakap too small lagi. sebab baru nak masuk 7 minggu. patut aku datang lagi 2 minggu. tapi dah doktor soh datang harini kan. EDD insyaAllah 15/2/2010.

maka, next appointment 3 minggu lagi. so far, takde perubahan dari segi fizikal aku. sebab timbang berat sama je macam masa 1st time datang aritu. masih 46.5kg. aku rasa sebab aku kurang makan. kalau makan je rasa nak tekeluar balik. mmg dugaan sikit kali ni, dulu tak penah rasa alahan macam ni. dulu, selera makan tu membuak2. kali ni, mmg tak rasa nak makan pun. so energy pun kurang.

harap kandungan kali ni takde masalah. dan aku dengan penuh harapan nak deliver normal...amin...


muka nia yang kebosanan. main, makan, tido, bangun balik, turn aku pun tak sampai2 lagi. mcm klinik kesihatan pulak rasanya...

note : aku tak jumpa mane aku letak gambar scan nye, puas cari. so kita tgk gambar nia je la ek. ;)

16 comments:

Jiey^Mien said...

Uh Oh.. Aku plak yang excited! =)

KasiH said...

Cantik beg nia...blue kaler..

strawberi @ mamadira said...

alahan tu kejap je..
nanti nak masuk 3-4 bulan ilang lah tu...pas tu takut selera makan menjadi2 plak..

fazilzura said...

dugaan tu ..
sabo yek..

nasz said...

harap2 semua dipermudahkan

~zuraiwan~ said...

wah bestnya....tmbh2 due date tu bln 2 lak tu...besday kite bln 2 gk..cuma hari tu beza satu hari jek..kite 16/2...

elani makrai said...

uuuu, nia dh nmpk mcm kakak dh. hehee...nti dia ader geng dh, jgn dibuli nyer sudah heheee...

insyaallah bole deliver normal nti. doa banyak2 kay...

nurshah80 said...

sabo ye yani... apapun jaga kesihatan tau...

Gieyana said...

Alya ~ aku rasa ko nyer due mesti bulan 1..psl ritu aku EDD kat Nureen bln dua..last2 dier nk kuar awal lak...
~ so jaga diri bebaik yer...kena kurangkn dukung Nia ler..:D

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak n family... nia comel sangat..teringat masa Aqilah baby dulu...rambut lebat cam tu....

alyyani said...

jiey : aku pun excited gak! hahaha... kite mmg over!

kasih : suka dera nia pakai beg ni, lepas tu tgk dia sibuk nak kuakan diri dr beg tuh. hehehe..

strawberi : aku mmg cepat lapar skang. tp tak lalu nak makan ape, jgn la anak aku besar mcm nia tuh. huhu.. nak push2...

fazilzura : tu la, tak sume pregnancy tu berjalan lancar kan? kali ni lain sikit dr 1st..

nasz : amin...saya doakan awak selamat juga...

alyyani said...

zuraiwan : ye ke? mana tau 16/2 ke, bole celebrate sama2. insyaAllah...

nurin : tu la, mmg kali ni nekad. harap dipermudahkan jugak.

wah, nia da nmpk mcm kakak eh? perangai takde tokoh pun lagi. heheh.. yela, ape la yg kite expect kan? takkan nak soh dia tolong lipat baju lak. hehehe...

nurshah80 : tq ye!

gie : tu la, tak tau la, dulu masa EDD nia, 14/10, tp kua 5/10. ni tunggu dan lihat je la..

puteri satu : aqilah awak pun comel! :D

[I][T][A] said...

Harap2 alya dapat bsalin normal...Ita pun berharap gak kalau pregnant lagi... dapatlah bersalin normal...

alyyani said...

ita : tu la, da ckp dgn wan, ape2 pun mesti kuatkan semangat alya nak normal. tp begantung pada baby jugak kan? harap baby takde masalah. harap sangat...

amalina binti anuar said...

nia tu macam nk pegi skola jer.

alyyani said...

ina : mmg pegi sekolah pun. setiap isnin smpi jumaat. :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in