tag - kereta from nurin

ok, selesai kerja untuk minggu ni. mmg hectic minggu ni. banyak dugaan. malas nak cerita panjang. tgh ade masa sikit ni sebab da tepu sangat dengan numbers, nak jawab tag dari kawan baik blog saya, nurin elani.

ok, sebenarnya ada 2 tag yg hutang kat nurin. tapi, amik tag ni dulu sebab tak yah nak letak gmbr. hihihi... sebenarnya, agak keliru sikit nak jawab soalan2 ni, tapi nak jawab jugak. jom kita tgk..

1. when do you get your driving licence?
dalam family en anuar, anak2 akan diperlukan untuk mengambil lesen kereta + motor lepas spm, masa tgh tunggu result spm. tp malangnya, tak sempat nak amik sebab dah kena masuk matrix yang batch sebelum result spm tuh. lepas tu, lepas habis matrix, tak sempat rehat, da dapat masuk ukm pulak. so, aku dapat lesen memandu B2 & D pada tahun 2001. masa belajar merempit naik motor. hahaha...

2. your first car is?
proton savvy kaler merah. bought on 2006, masa dah kerja.

3. what type is your car now?
technically, i'm driving my husband's car. sebab kereta aku kakak aku yang pakai, kereta akak aku yang sepatutnya aku yg pakai, ade kat umah mak kat perak. so sekarang aku pakai toyota vios.

4. do you choose you plate number or was it given?
tak mampu nak booked no plat lagi masa tuh, so terima je la ape no plate yang proton bagi

5. what is the colour of your car?
sekali lagi, technically, aku takde kereta. tapi kereta yg atas nama aku tuh, berwarna merah. sebabnya? wira yang wan pakai masa tuh kaler merah. nak sama la konon! heheh..

6. reveal 3 most important things in your car?
- access card nak kua masuk apartment
- car seat
- touch & go card
(kalau takde 3 benda ni, mmg susah!)

7. have you ever got yourself into accident?
kalau langgar kereta orang tak penah. tapi kejadian lain, twice. ternaik atas divider yang sangat tinggi. sekali meletup tayar belakang, kali kedua, tegeser bahagian bawah kereta.

8. when is the due for your insurance & roadtax?
-N/A-
(sebab takde kereta yang aku kena bayar roadtax...hehehe)

9. do you plan to change your car?
i'd like to drive my own car. kalau jadi apa2 hal tak rasa bersalah kat sape2...

10. lets make your friend do this too. who would you choose?
-strawberi
-fida
-tinie @ ibu fatin
-fazilzurakil
-jue
-wanie
-cik mas
-imah
-kasihryn
-zuraiwan
-gieyana

(jom buat tag nih!)

6 comments:

strawberi @ mamadira said...

hahaha...aku di tag lagi...
ada 1 lagi hutang tag kat ko pun belum bayar lagi...

suhida said...

oo..minah rempit dulu rupanye ko ni...hahaha..okla tu,ada lesen ke tak tu..

Gieyana said...

wei..aku kena ker..heehehehe...best2..:D

~zuraiwan~ said...

owhhh nama ku pun ade....

elani makrai said...

heheee ganas gak sbb merempit n yg paling x larat tue...naik divider... uh uh uh uhhhh...

ganasssss~

alyyani said...

strawberi : ha, bile mau buat daaa...

suhida : lesen ade. tp aku tak pro la..

gie : buat tau!

zuraiwan : mari buat tag!

nurin : da kena dua kali rasa fobia bila nmpk divider kiri kanan, mesti amik side jauh...hehe..

kenangan bawak motor dulu mmg tak dapat dilupakan. sebab selalu bawak org yg lagi besar dari kite, so tak tau cmne nak handle. nak pegnang motor pun tak larat. heheh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in