short visit from grandparents...

kalau hari sabtu selalunya kitorg tak keluar kemana- mana memandangkan wan keje so da habis separuh hari. kecuali kalau ade jemputan kawin or ade ape2 temu janji. start bulan 9 ni wan keja kat tmpt baru, free la weekend. senang nak balik kampung. so, masa dihabiskan berdua dgn nia la.

sabtu lepas, opah dgn atuk nia singgah kejap nak tgk cucu dia nih. opah dgn atuk sangat terkejut dgn progress nia. nia kalau kat rumah sendiri macam hero la kan. kalau kat kampung tu, dok menangis je nak melekat dgn mama. nia sekarang dalam cubaan nak berdiri sendiri. lepas dia dapat berdiri, mesti dia lepaskan tangan dia dari berpaut kat mana2. bila dia terduduk balik, mesti dia tegelak2 suka. mcm 1 achievement la pada dia.

tapi opah dia dok menjerit tgk aksi maksi dia nih. even aku dgn wan pun risau. maybe, ni 1st step dia nak berdiri & berjalan? bagus2, cepat jalan ok nia!

nia with aunty ina. singgah kejap je sebab nak ke port dickson menghantar rombongan meminang sepupu aku. tak dapat nak ikut sebab ade check up petang tuh. kalau tak, bole join..

nia takleh didukung oleh opah & atuk. sure menangis macam kena dera. so aunty ina je dukung, opah dgn atuk join bergambar je la, sebelum bergerak ke PD...

9 comments:

Gieyana said...

Adik ko ker tu Alya..sama jer muka cam ko..:d

strawberi @ mamadira said...

mak ko umur berapa?? nampak muda lah...

lamkasorous said...

wei, kau tngk gugu gaga era fazira, bnyk gak petua bleh dpt nak jg baby, yg plng best petua mcm mn nk bg anak x bjg mlm n get normal of cycle life of ur baby..... xda la tdo siang jg mlm.....

KasiH said...

go nia...go nia...dah ada byg2 nak jalan dah tu...kot nia dah tau dia bkl dpt adik .."aku kan kakak"....

alyyani said...

gie : a'ah, satu2 nya adik pompuan aku. sama ek? dah nama pun adik beradik. heheh..

strawberi : mak aku umo dah 52. nmpk muda sebab selalu gi facial. aku nak gi facial tak mampu. huhu...

akmal : akhirnya, dapat gak korang ber internet ek. korang pun layan gugu gaga? nak belajar jaga anak aku nanti ek? bagus2!

tapi tips dia mmg membantu la. bole praktikkan..

kasih : "aku kan kakak" haahaha.. bes2...harap gitu la, cepat jalan senang sikit...

elani makrai said...

serius nye muka nia...
panas ker?

hehee korang satu family muka mmg sama laaa...one big happy family :D

alyyani said...

nurin : muka baru lepas nangis opah dia dukung dia. hehehe... muka tak puas hati sebab mama dia takmo amik dia..

mmg one 'BIG' happy family. hehehe.. semua jenis tinggi2 & besar2.. tu yg nia takut. heheh...

amalina binti anuar said...

singgah kejap je jumpa nia. naseb baik la okey mood nye time tu. tpi jap2 nangis. kalo dh nangis xreti la n reda kan blik.

alyyani said...

ina : korang mmg, nangis je pass kat aku. cuma cari solution cmne nak bg dia benti nangis. heheh...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in