selamat hari bapa...

esok 21/6 merupakan hari bapa. sebelum ni aku buat entry khas utk mak aku. so kena la adil. setiap tahun, kitorg akan hadiahkan la sesuatu kat ayah kitorg. biasa nya aku la yang paling bz cari kad or hadiah. kalo nak harap adik2 aku or akak aku, diorg ni agak sengal la sikit. hahaha... mmg betul pun.

sebagai penghargaan kepada ayah yang banyak berkorban kepada kami 6 beradik. mmg tak terbalas dgn wang ringgat. cuma ingatan dan doa yang tak putus buat ayah dari adik. terlalu banyak yang aku tak bole lupa ape yang ayah aku da buat untuk aku.
  • ayah aku dahulukan anak2 dalam ape2 hal
  • ayah aku penting kan agama. kami dididik untuk sembahyang seawal 5 tahun. masa tadika aku da bole sembahyang. masa darjah 1 aku da hafal doa Qunut. selalu jadi contoh kat student darjah 6 yang tak hafal2 doa qunut. aku ingat diorg siap kena berdiri atas kerusi sambil tgk aku baca doa Qunut.
  • ayah aku pentingkan pelajaran. ayah aku nak anak2 dia sampai ke menara gading. bila anak2 dapat masuk universiti, itu la saat yang paling menggembirakan bagi ayah aku
  • ayah aku tak penah kisah wang ringgit. asalkan anak2 selesa ape yang dia nak. ini mmg sampai adik aku pun naik lemak. kadang sampai amik kesempatan. tp ni la ayah aku. ape yang anak2 mintak, tak penah tak ditunaikan.
  • masa aku di universiti, aku balik tiap2 minggu ke perak, ayah aku selalu hantar aku balik ke ukm. org dengar mcm mendera ayah kan? tp ayah aku tak penah complaint hal ni. smpi sekarang ayah aku buat kat adik2 aku. sebab ayah aku pun suka travel.
  • ayah aku tak pnh lokek bab2 makan. ni yg paling best. hari2 ayah aku balik keje, ade je yang dia bawak untuk anak2. ayah aku selalu bawak kitorg ke restoran2 untuk mencuba makanan2 baru.
  • ayah aku tak pnh lupa untuk mengucapkan ape2 kalau ade ape2 ocassion. especially hari lahir. mesti dpt sms dari ayah aku. kalau time exam, setiap kali nak exam, ayah aku mesti sms wish good luck and soh buat yg terbaik.
ini la sebahagian sifat ayah aku terhadap anak2 nya. dulu aku mengimpikan nak cari suami yang bercirikan ayah aku. tapi, aku dapat yang bukan la 100% sama. cukup la dpt menyenangkan dan menggembirakan aku kan.

to papa nia jugak, happy father's day from mama and nia. thank you for being with us all the time. we love you, we need you. we'll be loss without you. you've been really helpful in any matters without complaining.

both are my heroes..

note : jangan lupe belanja kami sempena fathers day & dapat job baru. hehehe..

7 comments:

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

besok hari bapa eh??
aku tak pernah sambut pun hukhuk
aku nak sms bapa aku la..
psst: bapa ko encem oo

alyyani said...

tinie : bapak aku fotogenik. ape2 pose pun mesti gmbr dia jd. photographer masa aku kawen pun cakap gitu. sesuai la sbb bapak aku suka begambar. hahah...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

gie sambut mana father's day..?? hehehe

amalina binti anuar said...

weyh sblm tu fathers day 20 or 21 weyh. confuse nie. pape pon happy fathers day tuk ayah ngan abg wan.

suhida said...

kau mesti rapat ngn ayah ko kan alya..best..

alyyani said...

jue : tak plan gi mana pun. tunggu green light dr papa nia. heheh...

ina : weyh, da bole online ke kt umah? father's day 21. aku ingat smlm 20 rupenye baru 19. hahaha...

suhida : a'ah rapat la kami semua. da besar ni lg makin rapat...

azyyati anuar said...

sedih la pulak baca entry ni....bnyk lagi ko kene list ni...yg penting our ayah is the best...HAPPY FATHER'S DAY AYAH!!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in