nia in koala's hair?

sebelum tu...

"to nia, when you grow up one day and manage to understand mama's blog, the pictures below are not to humiliate you. mama thought you were really cute with the hair. mama just wanted to share with others...."

hahahah... nak tegelak aku. belum letak gambar da gelak sendiri. saja nak share dgn korang gambar2 nia kat bawah nih.
selalu kalau aku amik nia dari nursery, mesti la cikgu2 nia ni fesyen2 kan rambut nia nih. so semalam nye fesyen nia bertocang 2. then balik umah, takde la aku bukak tocang dia tuh, aku bia kan je sampai la dia tertido lepas bermain. tengah dia tido tuh, aku bukak la tocang dia. nia tido kan lasak sangat.

tetibe, dalam kul 9.30 malam, dia bangun terus duduk. aku dgn wan, tekejut tgk dia. especially tang rambut itu! hahahaha.... rambut nia bukan la lembut dan lurus macam rambut anak2 korang. rambut nia tebal dan agak beralun. so bila bukak tocang & baru bangun tido, camni la rambut dia. :D

lepas minum susu...

yang tak tahan tu dia pun ikut gelak bila kitorg gelak je all the way... kelakar habis...

da kenyang, da take a nap, mula la nak beraksi...

note : aku da makin menyampah dengan kualiti camera aku nih! bila la papa nia nak approve beli camera baru ni...

17 comments:

wanie_putra said...

cute la nia...mama wanie tgk pun tergelak...come tau...bila la rambut najla nak lebat mcm tu...

fazilzura said...

heheh koala plak pegi nye..
apa2 pun tetap comel

Ezzah said...

alaa....comey!!

btw..ezah pun panggil bb izah nia :)

Leen Die said...

mama nia jahat..ly sowi ly aku tergelak giler tgk rambut nie..elok pulak tue nia pun tergelak mesti nia ngah tgk wan ngan ko ngah gelak kann..kann...jahat tul mama nia..but she still cute even with koala hair..

alyyani said...

wanie : takpe, rambut najla lurus kan? rambut nia ni lebat lebas tu wavy. susah sikit nak handle. heheh...

zura : papa dia ckp mcm koala bear. aku ckp mcm wolverine. hehehe...

ezzah : yela, dania kan? dania & rania :D

leen : jahat aku kan? tp tak tahan nak tegelak je wei.. kalo aku tension bole aku tgk gmbr nih.. hahah..

strawberi @ mamadira said...

hihi...comel la nia..

nia g ajak mama wat rebonding..
mama tu manyak duit tau..

Jiey^Mien said...

Ly, aku rasa trend la Ly budak2 skrg nih.. rambut ian pun kejung can wayar abg aku kata..
takde lembut2 cam baby..

kalo aku bela rambut dia panjang2, gini jugak la yang jadik gamaknya.. :P

Gieyana said...

wei..comeyy wat rambut camni..nnt bila rambut Nia panjang mesti lurus nie...:D

Gieyana said...
This comment has been removed by the author.
~Firsya~ said...

niaaaaaa,comelnyeee...nia in koala...

ppb_ppkp said...

allyani..rambut nia sebijik rambut aku..kalo baru bangun tidoqq.kembang mcm rambut nia..cayalah nia..comei what...give auntie 5..ehehh

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

kihkihkih...!!~ comel laaaa...

Elyn said...

hahahahh koala2 pun nia tetap cumel!!! lebat tul rambut die ek... u bg pakai apa??

jaijina said...

sangat comei lak nia ni..heheheh

elani makrai said...

heheee dia x prasan yg korng dok ketawa pasal dia tue...tue yg nia join ketawa skli. heheee

tp nia, wolverine n koala yg cute laaa..

peah @ peps said...

hahaa..serious kelakar..

amalina binti anuar said...

alahai ko nie ko kan de duit ko je la beli dslr ko tu. ble lagi kan.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in