meraikan papa nia...

pada hari bapa last weekend, kitorg meraikan papa nia. sebab haritu dia da belanja mama masa mother's day, so papa punya day pulak, dia gak yg belanja lagi. hahaha... sempena dapat job baru jugak.

sabtu malam lepas maghrib kitorg gerak ke midvalley, dinner @ chilis. tak penah sampai ke KL malam2. tp sebab hujung minggu kan, sekali sekala ape salah nye. takde nak cite panjang, tgk gambar je la ek....

kat umah lagi. tgh tunggu mama & papa besiap. 1st time nia pakai baju elmo nih. da lama beli, tp peram je dalam almari. baju aku beli dari butik jue. suka baju ni, cantik!

tgh tunggu papa & mama solat..

yeay, da sampai...punya la pack org. nasib ade tmpt duduk. tp babysit takde. kena la melayan nia, kalo letak dalam stroller sure mengamuk..

happy father's day to papa.... suka gambar ni, sebab gelak nia sama cam elmo kat baju dia tuh. heheh..

our dish. tak rugi kalau bawak org mcm aku ni makan kat sini. sebab air dia leh refill dengan sekali bayar. aku ni, mmg kuat minum air. refill 4 gelas pun bole habis. gile tak? hahaha...

yang dirai sedang makan lamb shank.. walaupun kurus, papa nia makan banyak!

yeay, nia suka sebab da dapat kerusi dia. nia makan ape ek? nia makan biskut je la...

alhamdulillah..kenyang....time to go home..

sepatutnya balik rumah terus sebab da nak kul 11. tp malam tu ade konsert inspirasi tv3 kt dataran merdeka dgn konsert pesta malam indonesia kat kompleks sukan negara. so nampak jalan ke bukit jalil, kitorg pegi la ke konsert pesta malam indonesia. lokasi konsert dia kat tmpt letak kete, so mesti bole dgr dari luar kan? hahahha...

kitorg dapat la dgr dari dalam kete je. tak payah bayar pun. dapat tgk dari jauh. park kete then layan dewa tgh buat performance. wan pun mmg minat gila dgn dewa nih. dapat la dgr 4 lagu then konsert pun habis. nia wtpe? nia tgh tido..... kitorg pun begerak pulak ke rumah.

ape hadiah aku bagi kat wan? bulan 2 tahun depan dapat. priceless! :D

note : alahan da bermula. lepas je makan besar kat chilis tuh, start hari ahad, aku da pening2, loya2. tak bole nak makan ape pun. selera terus menurun secara mendadak..... tu pasal blog pun tak actively updated...

20 comments:

KasiH said...

cute laa nia dgn merah...comel sgt...aritu dress merah...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

berapa dah bera nia?

~chekuna~ said...

cerianya... comel nia in red.. nak jd kakak si nia tu..happy father's day..

nasz said...

hepi nye muka nia dpt kuar mlm2 kan?

alyyani said...

ryn : aku pun cam suka kalo bg nia pakai baju kaler merah instead of pink..

tinie : 8kg berat nia. tak naik banyak la. kat muka je tembam..

chekuna : kak nia yg gigi nye tak tumbuh2 lg, huhu... tq kak na...

alyyani said...

nasz : lepas seharian protes dok umah je, bawak gak dia kua. kemain suka lg..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alahai.. comel laks nengok Nia pakai baju elmo tue.. tau x alya.., asben jue yang pilih baju tue.. sebab dia kata nampak Cute sangat baju nieeee...

** syokner pi sambut Ftaher's day..

Reena said...

cutenya gan baju tu...cantik..nia pinjam kelvin bole?? hehe...akak dah start alhan ke...bersabar la akak ya..kejap jek...bestnya pregnant..nak gak la..tapi takut nanti tak terjaga sbb mil pn skit kan..

elani makrai said...

alya, best lak mkn klu org blanjer kn? hehee n best nyer time pregnant. x yah period tue yg best heheee...

dulu masa nia ader alahan gak ker? nurin dulu x ley mkn nasik lemak jer. hahaa aunty nurin kata baby org kelantan la kata kn. heheee

xper, sabar. makan per yg bole... insyaallah nti jap jer...best nyer pasni bole ikot perkembangan alya nyer pregnancy...

p/s: nurin lak xited sgt hehee..

alyyani said...

jue : yeke? alya mmg 1st time tgk, terus save gmbr baju tuh, then tenung2, terus order kt jue..

reena : hehe.. bole2 pinjam. nak pinjam kelvin gak :). hmm da start tak berselera nak makan ape2. dulu selera ni membuak2.

takpe reena, reena banyak tanggungan. mak lg, kelvin lg. satu2 ok, tapi kalo da rezeki, jgn tolak tau..

nurin : mmg best kalo org belanja. order pun takyah tgk harga. heheh.. yg bes pregnant, tak yah ganti puasa. hahha.. kiranya, da 2 tahun berturut turut alya puasa full tau. hihih.. akak dgn adik mmg la jeles..

dulu masa nia, takde alahan langsung. rilek je. pening pun sekejap2. ni tak mau makan la.. wa..

org kelantan tak makan nasi lemak ke?

p/s : tunggu check up weekend ni nanti alya update. suspen gak nak tgk development...

wanie_putra said...

dah start alah eh...mencabar kan...sabar tau...

elani makrai said...

diorg mkn gak tp lebey kepada nasi dagang n kerabu diorg. heehee tp tiap kali mkn nasi lemak dl mesti kluar balik. tue psl nyer.

hehee ada2 jer kn? saja la baby nk bagi xperiance baru kat mama. hehee..ada la citer tok anak masing2. ok la tue. klu sama jer x adventure alya...heheee

okeh, mesti tau update. suker cite2 psl pregnant nie. nia ok dh? ker meragam lagi? dia tau tue nk dpt kawan. hehee nia...nia...

ppb_ppkp said...

alyyani..tu la..ain ni baru 3 hari..
pandai tgk kamera mcm MAMA dia.hehehe

Jiey^Mien said...

aku dah agak dah.. aly ni lama tak hapdet blog, ni mesti tgh fenin fenin nih..

ckp kat wan, tahniah dpt keje baru.. bila wan nak blanje kitorg nih?

strawberi @ mamadira said...

menyelerakan tengok makanan ko tu..
klu makan kat situ..kurang2 berapa abis tu?? tringin gak nak makan stail2 camtu...
tp hubby aku ni nak nasi je..
klu western ni cam x kenyang je dia kata..

azyyati anuar said...

alahai nia...mak long pun x pernah g chilis....dulu janji ngn mama nia nk p...tp sblum kawin la...dah dok kat kedah ni..mmng x de chance la...

alyyani said...

wanie : kali ni lebih skit dari 1st pregnancy. mmg menduga la..

nurin : nia meragam mcm biasa. asyik mama mama jek. setakat ni alya makan nasi putih dgn ayam goreng. tu je yg bole masuk. kalo bekuah2 ni mmg kembang tekak..

imah : oh, fotogenik mcm mama dia ek? like mother like daughter ye..

jiey : selalu buat schedule post hari ahad. tp hari ahad la aku da start tak sedap badan..

wah nak kena belanja korang ke? nanti aku tanya wan la ye. hahah..

strawberi : kalo dtg sini kena kosongkan perut tau. 1 dish tuh dalam rm20lebih la. air leh refill tu yg best.

laki aku pun ikut mood gak, kadang cari nasi gak. tp dia pun western mcm aku gak. cewah! poyo je aku...

alyyani said...

along : ye la maklong, kat kedah lembah bujang tu ade kfc je kan? hahaha...

nizza-abira said...

Hepi blated father's day buat papa nia ;)

alyyani said...

tq aunty nizza - from nia..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in