'mendera' nia...

bila nia da kenyang, nia nak memanjat2..
bila mama tgh masak, nia nak 'tolong' mama kat dapur..
bila papa tgh kemas umah, nia pusing satu rumah...
bila mama & papa nak dinner, nia merangkak/meniarap nak main bakul sampah...

bila mama & papa nak sidai kain, nia tak mau dok dalam walker, nia panjat katil...
bila nia tak tau duduk diam, tak nak dok dalam walker, mama letak dalam ni...

ape ni? sempit nye! muat2 je ni...

nia posing mcm nak amik gmbr passport lak. limited space so bole la nak dok diam..

memerhati papa & mama dari dalam bakul..

kalo dapat panjat bakul ni, bes jugak ni..

tgk papa beraksi...

ok, tak tahan dah. nia ditipu. kena boloskan diri...

26 comments:

ppb_ppkp said...

nia..kesian sama kamooo....allyani wat pe wat nai mcm tu..ihihih.. tapi nia mcm syiok jer...

re:alya: menu dinner masak utk 2 org la..ketam 3 ekoq, ikan pekasam 2 ekor + talapia pekasam 1 ekor.sayuq rm1hengget..hihihih.
jiran2 imah smua nurse2 tomei..
imah dok kuarters klinik.
imah ni malas sbnrnya nak masak.. tapi hubby jenis xsuka mkn dikedai

AieZa said...

ehh.. mcm baju hana.. tp hana nye long sleeve.. hehe..

ermm biasa la bb tgh nk blaja explore.. mmg xmo duk diam.. aieza pn smpai terpaksa beli playpen nk kurung hana sat sementara wat keje.. sib baik dia mau duk dlm tuh..

Leen Die said...

hahha..sama kes mcm rayyan..last2 abah dia letak dia dalam bakul..leh jadik geng nie...ehh kan dah cop nia utk Rayyan kan..kann

Gieyana said...

wei..ko mendera anak kamoo yer..smpai tahap letak dlm bakul..kekekeke...biasa ler tue budak2 yg punyai keinginan ingin tahu yang tinggi..tht why dier explore suma tue..x nak bg parent dier dok saja@senang lenang..wakakaka...comel dier..

~zuraiwan~ said...

hahaha...ltk dlm bakul trs ha....cian dier....srh nia cal teledera la..haha

Elyn said...

hahahah aku rase sume mak2 dh dera anak ngan masuk kan lam bakul!!! aku pun ade gak buat gitu ekekeek

~Hamparan Hatiku~ said...

alalalal,cutenye nia dlm bakul tue...comelll sgttt,geram ngan pp die tue...cian nia yer....nnti untie babab mama nia ye...

lamkasorous said...

tp apsal muke nia mcm xda perasaan je aku nengok....

fazilzura said...

Kah ni pe kes ni .. jual juall ..
sebakul rm100 .. bley dakkk ???

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

hehehehe. klakor jer dalam bakul kan.. yang iman laks ayah dia letak dalam kotak.. hahaha..!!~~

suhida said...

hehe..comeynye nia..

amalina binti anuar said...

ya allah ko ni..
macam2 la ko wat kat nia 2.
kesian la dia 2.
seb baik dia xnangis ke dok dlm tu..
mau plak dia dok diam dlm tu.

~chekuna~ said...

luqman... dia sendiri nak duk dlm bakul.. siap tidor lagi.. cuba tgk di blog.. :)

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

hahaha
notti gak anak dara ko ek..hehehe
nasib bek tak nangis ko letak dlm bakul tu

Reena said...

kesian nia...nanti aunty marah mummy ok...kalau nanti kelvin nakal reena pun dah ada idea nie..hahaha

strawberi said...

tu la Nia melasak sangat..
kan dah kena grounded..
kecik2 lagi mama ko dah bagi hukuman..cian dia..

wanie_putra said...

jadi la...ala kalau wanie tak kenal...yani kenalkan la...tapi yg pasti nia wanie kenal....

alyyani said...

imah : mula2 syok la imah. tp tak lama. lepas tu ngamuk balik.

untung la hubby ko dpt ko yg pandai masak. kalau aku jd laki ko, aku pun tak mau makan kedai ;)

aieza : sama cam baju hana ek? tu mesti baju tido kan? ltk dlm playpen ek? idea yg menarik tuh...

leen : hahah yeke? aa, nia utk rayyan! :D

gie : 'mendera' gie bukan memndera. heheh... tu la, mmg takleh dilarang tu pasal ltk kat dlm bakul. benda baru..

zuraiwan : nia bukan call bila dpt phone, tp dia gigit2 phone tu nanti :D

elyn : penah gak? hahaha.. skang ni sure wafiq terror kuakan diri dlm bakul kalo dimasukkan kan?

hamparan hatiku : akak pun geram gak nih. tu pasal kurung dlm bakul!

alyyani said...

akmal : muka blur! memula la, lepas tu dpt hidu dia sedang dipermainkan. hahah..

zura : sebakul rm100 aku bagi bakul je la weh. isi dlm bakul tuh priceless! cewah! heheh..

jue : aaa perasan ade 1 entry tu imah kena letak dlm kotak. hahah..

sue : time nangis tak comey dah.. huhu..

ina : mak bapak ade dpn mata tak nangis lawei, cuba takde, mengamuk sakan!

kakna : a'ah. pnh tgk luqman sendiri masuk bakul. leka sgt bemain ek..

tinie : nangis gak lelama, time tu tak dan nak snap pic dah sebab da kena dukung nia..

reena : bole try letak kelvin lak pasni ;)

strawberi : esok kalo nia besar, lg nakalm lg berat hukuman mama dia bagi. :D

wanie : hahah.. kalo gitu confirm kena bawak nia. :D

[I][T][A] said...

nakal btul nia ni... tak duduk diam.. macam raisha gak...

alyya..
baju nia pakai sama sebijik mcm raisha punyelah... kebetulan lagi!

baju RL tu bila raisha dah pakai nanti.. ita ambik pic yer.. :)

azyyati anuar said...

nti dah masuk sethn..kene beli bakul yg besar ni....

sian nia..x dpt nk bermain....

sape punyer idea ni wei? tau dek opah ngn atuk..habis kene marah...huhu

alyyani said...

ita : yeke? terbukti taste kite lebih kurang sama la :) nanti kalo ade rezeki nak jumpe, bole pakai kan nia dgn raisha baju yg beli kt jue tu ek?

along : takpe, mmg nak bg opah dgn atuk nia tgk pun. nak tunjuk cucu dia ni yg lasak sgt..

Jiey^Mien said...

Aly, Ian pun ada gak pattern baju yang Nia pki tu.. Tapi Ian punya yang long sleeve and of course, utk boy la kan.. :P

Aly, ko tepon Alimin, aku tepon Talian Nur yang Dato' Shahrizat dok sebut2 nuh.. Ada ke dear anak..

Yeay Yeay.. Nak Tepon Nur! Nak Tepon Nur!

alyyani said...

jiey : yeke? hahaha.. warna warni baju tu buat kite nak beli tu kan?

amboi2, balas dendam ek. ko at least tau no talian nur tu, aku lak bila pulak aku ade no laki ko? hahha..

haru said...

waa nia dah mcm anak kucing lak kena kurung dlm bakul..hak3..sape suh nakal sgt...

p/s:nia mintak la mama belikan kucing..baru nia xkacau diorg

peah @ peps said...

haha...ni dia masuk sendiri ke..mama yg masukkan ni..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in