bila dah lama tak ber-bowling

last sekali aku main bowling adalah pada....aaaaaa........errrrrr.......serious tak ingat bila. aku rasa masa sebelum aku kawen kot. dgn akak aku. sebab lepas aku kawen, aku terus pregnant. makanya, semasa mengandung adalah tidak digalakkan untuk bermain bowling.

masa office aku buat bowling tournament pun, aku da 8 bulan masa tu. jadi tukang amik markah je la. bila da lama tak ber-bowling, wan pun ajak la gi main bowling. keputusan nye? paling teruk dalam sejarah aku main bowling. bayangkan satu game tu dpt 44 je? mak oi, kalo nia main pun dpt markah banyak tau...

tapi aku rasa lane dia pun mcm tak rata la. cewah, menyalahkan lane la pulak kan. yela, asyik masuk longkang jek. sesekali je kena. main ktne? kat bangi superbowl. superbowl la sangat. kat dalam warta tu. kalo baling bola dia, bole begegar lantai. hahah.. sepatutnye nak gi mines, tp mines penuh pulak hari tu..

lane kami, 2 dari hujung, keadaan lane yg aku rasa tak bape beslaa...

tempat baru ni. apsl bising sangat ni mama? nia menjengukkan muka kua dari stroller nak tgk keliling..

antara aksi- aksi wan. dia yg beria ajak sebab da gian. baru lepas bowling tournanment company dia..

wan pun menyalahkan lane yg takbes. tak yah main la kat sini. bising sangat laa..

takut gak bawak nia kat sini. takut dia menangis sebab bising kan. tp dia cool je. jadi teruja tgk keadaan baru kat keliling dia..

nia, skill bowling mama da bekarat sgt la nia...

mestila wan yg menang..dah aku dikira baru buat comeback yg sangat buruk kan. hahah..

score utk 2nd game. sangat teruk!

note : aku tak letak gambar sendiri tgh beraksi sebab nmpk kurang sopan pulak nak letak kat sini..harpa maklum ;)

18 comments:

azyyati anuar said...

teror tul wan....

smlm aku g main bowling..score aku plng teruk-44 je..

kire aku up sket dr ko la dik...hehe...

azyyati anuar said...

pembtulan..score aku smlm 45..bkn 44...hehe

ppb_ppkp said...

wah..nia..pi main bowling ek.
leh jadi shalin nanti

alyyani said...

along : 45??? hahahaha.. sekapal la kite weh...

imah : nia teruja tgk aksi2 org2 kt situ. pelik agaknye tuh...

fazilzura said...

ni apo score bwh 50 jek ni ..
keep praktik okeh . leh lwn "wan" plak

Reena said...

reena lagi la tak reti main....wah..good gal nia...tempat bising pun ok...kalau kelvin...dah satu shopping complx dengar suara dia

~Hamparan Hatiku~ said...

salam,aii alyani...kamoo g men bowling katner ek?bowling bagi area mne ek?warta ker?

~Hamparan Hatiku~ said...

nak tambah skit...td br jek sy g warta ngan kwn...g bli barang skittt,dh dekattt,waaaa leh jumpe nnti....

amalina binti anuar said...

weyh 44 je score ko..
alamak ai jauh beza tu ngan abg wan..

Elyn said...

heheh salah kan lane x lurus ek???

kite pun dh lame x main bowling la sejak preg!! bola ngan kasut pun dh berkarat!!

nk kene asah blk jari jemari ni ekekekke

elani makrai said...

aduhhh, tringin nyer main bowling. last pegi pon x ingat bila. tp memang layan la bowling nie kan?

syok nyer korang. rs nyer ajak hubby nurin mesti dia x mo layan nyer...huhuu

alyyani said...

fazilzura : aku tau ko terror main bowling sama taraf dgn shalin zulkifli kan? malu aku weh. huhu

reena : kelvin tu suka bagi mummy dia glamour la. ajak la hubby main bowling. lama2 mesti suka..

syakiela : alya main kat warta. gedegun gedegan la main kat situ. sakit telinga dibuatnye. sian kat nia... huhu

ina : ko score plg banyak bape weh? sbb aku tak pnh main bowling dgn ko kan

elyn : ade kasut dgn bola sendiri ni mesti professional ni. segan laa.. ;)

alyyani said...

nurin : apsl dia tak layan? ish2.. sesekali paksa dia. or bila ammar besar nanti baru ade gang.. ;)

Jiey^Mien said...

Itu belom aku tunjuk skill lagi tu.. Mau dpt 30 plg tgg.. Itu pun sbb lane tu siyan kat aku.. :P

lamkasorous said...

kite penah maen boling skl ke????

alyyani said...

jiey : salah kan lane jiey, jgn slhkan kite tak terror main. hahaha..

akmal : tak penah kot. bila nak main sekali ni? ko blanje aku...

[I][T][A] said...

bestnyerrrrr main bowling.. ita dah lama tak main bowling..

alyyani said...

ita : sejak ada anak ni mesti banyak benda kite tak buat da kan? mcm alya sejak besalin tak pnh lg tgk wayang.. huhu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in