Tag 8 - Our 1st baby

Ok, masa untuk menjawab tag. Bes tag nih. Tag ni ciptaan jue.

Tugasan :

1) Letakkan Gambar Anak yg baru lahir. Gambar kalo boleh mestilah gambar yang masih dalam wad maknanya gambar anak hari PERTAMA.



1st pic - masa baru kua dari perut. dalam OT. time ni aku sibuk tanya doktor, boy or girl doc? dia tunjuk la, girl ;)

2nd pic - ni lepas cuci nia, nak bawak pegi kat mama dia sebab nia suda lapa.. hari tu aku je bersalin, so suara nia je la kedengaran dalam wad tuh.

2) Letakkan butir ini :

Nama penuh :Rania Ayesha Binti Muhamad Ridzuan
Nama Panggilan : Nia
Jantina : Perempuan
Tarikh Lahir : 5 October 2008 @ 11.11 a.m
Tenmpat Lahir : Klinik Bersalin Yasmin, Lumut, Perak
Berat Lahir : 3.5kg
Cara Kelahiran : LSCS

3) last sekali... apakah harapan korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini jadi apa besar nanti... dan KENAPA..?

Harapan mama kepada nia supaya nia membesar dengan sempurna, cergas, cerdas dan disenangi orang ramai. Tidak terpengaruh dengan perkara- perkara yang buruk, cemerlang dalam apa jua yang dilakukan. Taat kepada Allah, hormat kepada mama, papa dan keluarga, jadi kakak yang baik kepada bakal adik2 mu kelak. Amin…

10 comments:

haru said...

waa nia baru lahir lg dh comel..hehehe..

mcm abg kecik2 dulu la ek..huhu

Gieyana said...

Yani, bagus ar spital tue lg bg snap pic..I nyer dier x kasi...huhuhu...

Anonymous said...

'jadi kakak yang baik kepada bakal adik2 mu kelak'

nia skrg suke isap jari kaki,
org kate klau dh mule isap jari 2, tandenye nia nk dpt adik br!
Amin..

azyyati anuar said...

bile nk dpt bakal adik2 baru tu? hehehe...klau cepat..lg bagus...AMIN...

alyyani said...

haru : yo la tuh. tp mmg masa kecik2 org ingat nia ni lelaki. huhuhu..

gie : u dulu ceaser gak ke? doktor tu siap beposing lg. lps tu nak tgk gmbr yg husband i snap. sabajela.. hehe..

anonymous : aaa adik? bg la nia manja2 dgn mama dia dulu. kang da jd kakak kene berdikari pulak. ekeke..

along : amboi2 ko, at least 2 tahun ye. target 2011. muahaha..

pHat sUe said...

salam hopping. bgsnyer dpt snap btol btol lepas lahir ...

sweeeeeeeeeet.

alyyani said...

sue : nanti your turn la pulak ;)

saveme_zero said...

LCSC tu apa erkk??

saveme_zero said...

erhh..silap. LSCS tu apa..ekekekekek

alyyani said...

sue : LSCS tuh Lower Segment Cesarian Section. :) bahasa senang nye ceaser. heheh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in