tag 13 - wallet

tag ni pulak dari puan oya. tag yg bes jugak. sebab bole la aku mengemas wallet aku yg x penah dikemas sejak wallet ni dipakai. :D

A. Snap the picture of both inner and outer of your purse


ni bahagian luar wallet aku. retak menanti belah...
ni bahagian dalam wallet aku. ruang yang ade aku gunakan sepenuh nye. sume pun aku sumbat
B. Introduce your purse brand, price & where you buy.

jenama wallet aku bum equipment. harga kalo tak silap RM59.90 kot. beli kat mana tak ingat dah. tapi wallet ni aku dapat masa hantaran betunang dulu. betunang bulan 5/2007. so usia wallet ni da nak masuk 2 tahun. da nak jadi tukun.

C. Take out whatever its inside your purse

ok, ni la item yang ade kat dalam wallet aku. mula dgn kad eh.

1-MYkid Rania, 2-kad McDonald, 3-kad Tesco, 4-kad kredit, 5-kad nikah (aku pregnant 8bulan baru dapat N-kad ni), 6-kad pengenalan, 7-kad Jusco, 8-kad ATM RHB, 9- dotcom card untuk internet banking RHB, 10-debit kad maybank, 11-kad ATM CIMB, 12-Hytex privilage card (dapat masa beli baju nia kat world of cartoon mines)

sambung...


13-kad Sogo, 14-kad Takaful MediAssist Prudential, 15-kalendar 2009, 16-lesen, 17-lesen renew, 18-lesen renew, 19-kad masuk ofis, 20-kad SSPN nia, 21-lesen L wan (dapat masa becinta ni. rindu la konon kan. mak aku cakap apsl ko tak simpan ic dia jek. hahaha), 22-gambar wan current dgn masa dajah 6 kot (gambar nia, mama simpan dalam hati ok! :D), 23-ayat 1000 dinar

ni pulak kat bahagian berzip wallet aku. ade cash, kad masa aku check-up tonsil kat hospital serdang, handiplast, resit masa warehouse sale kat metrojaya, kad top-up, voucher chicken rice shop, resit check-up nia nak claim ujung bulan, voucher dunkin donut, duit lama rm20 dan rm10, duit singapore 2 dollar. (bahagian berzip mmg macam tmpt pembuangan sampah!)

ok, yang ni aku rasa special sikit. ni congratulations card aku dpt dari wan masa aku konvo dulu. masa aku konvo dia tak dpt datang sebab masa tu dia keje kat penang. maka, dia kirimkan bunga pada hari konvo aku. bapak aku tekejut la sebab tau aku bf. hahaha... becinta tak bgtau. tau2 je, bgtau nak masuk meminang. ape yg ditulis tu? "may u achieve greater success in life with me sayang" cewah! zaman becintan kan.. skang pun becinta lagi. tapi lain la pesen nye. heheh... kad ni mmg sentimental value la pada aku. tu pasal simpan dalam wallet.

D. Tagged other 7 persons.

aku nak tgk wallet

  1. ina
  2. leen
  3. gieyana
  4. nurin
  5. imah
  6. haru - nak tgk gambar gf ko
  7. peps (mama rania jugak)

E. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.

oya...aku kenal kat asida.net. aku rasa dia seorang yg cool. aku tak penah jumpe dia pun. yg aku tau kitorg sebaya. oya, purse ko bes sebab ade nama anak ko blink2 gitu. i like!

note : lega kerana hutang tag sume telah selesai :D

13 comments:

aTan and JuLies @ aYu said...

wow..!! manyaknyer duit itew... (daku yg tgh mata duitan ini.. hehehehe)

KasiH said...

Dr permerhatian aku laa..ko ni jns suka mender yg ada sentimental value...tol tak?? tol kan...alaa..kire betol laa tuh kalo tak betol pn...ekekekekeke...

ainal said...

ayah pnh bepesan suatu ketika dahulu.. yg bebunyi..
"korg klau x bg duit kat mak ayah, bg! duit kat adik2.." huhu..

[I][T][A] said...

Macam2 ada dalam wallet dia... meriah btull..

Leen Die said...

hutang dulu tag..tggu tag ku jawap dikampung k..tapi hati tak tenang nie..gelang mana dikauuu

amalina binti anuar said...

banyak duit 2 leh la blnje

alyyani said...

jue : amboi2, sape yg tak mata duitan kan. ;)

ainal : takpela, nanti aku sedekah top up 10hengget kat ko yek

ita : mcm2 ada sebab semua pun sumbat dlm tu :D

leen : ala, x lama lg dpt yg baru la tu. hehe..

ina : lepas sume paper confirm aku belanja..

Gieyana said...

Wei..kena lagi ker!huhuhu..skip bleh?

haru said...

aiyarrkk..gua di tag..xder gmbar mkwe la nk tnjuk kak..haishh

ainal said...

wei, ainal bkn takat abis sume paper, abis blaja skali tau!
xkn sedekah topup 10hengget je kut..
hehe..
demand plak aku ni,
bg peha nk betis plak,
org nk bg 2 pn dh cukup bgs..
huhu..

alyyani said...

gie : sukati kamu la gie :D

haru : alaa, S.H.E tu bukan gepren ko ke?

ainal : o betul gak kan. kalo gitu aku bg la lg 10 hengget top up. cara bayaran ansuran setiap bulan. hahah..

amalina binti anuar said...

dah jawap dh tag ko yang nie..

alyyani said...

haa, baru nak buat ek! takpe, asalkan buat..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in