tag 11 - berat badan

ok, menunaikan tag dari leen pulak. lately banyak kene tag. bes pulak bila dpt layan. so, mari kite tgk.
1) Berapa kah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
berat aku sekarang rasanya 45kg kot. Tinggi 165cm (leen, ko lg tinggi ok!)
.
2) Berat yang paling tinggi dalam sejarah anda? Usia anda pada masa itu?
Semestinya masa pregnant sebab bawak sorang lagi dalam perut kan. :D berat maximum penah cecah 58kg
.
3) Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing? dan kejayaan anda dengan makanan tersebut?

ape ek? Aku jarang amik dinner. Selalu makan roti jek. So far, berat maintain lagi.
.
4) Berat yang paling rendah yang pernah anda dapat ? Usia anda pada ketika itu?
“Mak, bape berat adik masa lahir ek?” tatau la. 2kg++ kot. masa lahir la berat aku paling ringan.
.
5) Anda pernah sertai program pelangsingan? nyata kan kejayaan anda..
Setakat ni belum pernah lagi. Tapi teringin kerana perut ku ade spare tyre lepas besalin. Bencik!
.
6) Apakah diet yang anda ambil untuk memiliki berat anda paling terendah?
Aku kene skip lunch or dinner. Either or..
.
7) Apakah yang menyebabkan berat anda naik mendadak?
Sebab mengandung je lah. Kalo tak mengandung, paling berat aku penah cecah 45kg.
.
8) Apakah Target anda untuk kurus selepas ini?
tak paham soalan. Maksudnya ape usaha untuk kurus ke? Kalo camtu, x yah usaha sgt kot, sbb mmg badan jenis slim. (untung ko yek. Konon! Perut ade spare tyre bersaiz tayar stroller nia ok)
.
10) sila upload ok?

ni gambar full body. this was taken on June 2007. gambar lain yang earlier year ade, tapi bukan full body pulak. so tak leh jadi bukti ye tak? hahaha... gambar ni masa attend majlis nikah best friend aku ita kat jerantut. (ta, gambar masa anak dara nih. heheh..) ok, trivia sikit. masa bujang sampai sebelum mengandung berat aku 40kg kebawah jek. kategori bini popeye la orang cakap. paling teruk sekali dapat gelaran papan plywood!

ni gambar terbaru jugak masa end of march 2009. sama tak dengan gambar diatas? semestinya tak! anak sorang kan, allignment ade lari sikitlah. :D

4 comments:

Gieyana said...

Wei..ko pon kurus gak cam aku erk!hehehehe..ader geng!

alyyani said...

gang bini popeye gak ke ni? hahaha.. welcome to the club la kite..

ainal said...

oo.. nia la punca allignment mama lari ni ek! ha3..

alyyani said...

ainal : tu la pasal. baru anak sorg ni. kene kumpul duit gi slimming centre lapas ni. hahah...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in