sepanjang di kedah...

Baru balik semalam dari kedah. Tak de la penat sgt sebab kitorg mmg da biasa jalan jauh. Yang penting high way tak jem. Kalau jem, driver sure hangin. Ape yang menarik berlaku sepanjang minggu lepas ?

  • sabtu pagi aku diserang cirit birit yg sangat- sangat teruk. Mmg tak tertahan. Kalo ikut, mmg tak gagah nak jalan jauh. By noon, da lega sikit tp badan rasa tak sedap pulak. Nak dukung nia pun lembik. Nasib nia tak buat perangai. Kitorg gerak dlm pukul 2. aku tido je all the way. Same goes with nia.
  • wan nyaris melanggar divider dek mengantuk jugak. Selalu kitorg switch driver, tapi sbb aku yg tak sihat, kitorg nyaris accident. Kereta yg lalu da tgk2 je kitorg. Alhamdulillah, Tuhan masih melindungi kami dan kereta kami :)
  • sampai agak cepat dlm kul 7, nia menangis bagai nak rak sbb nampak muka2 asing. So kena cool down kan dia dulu. Lepas mandi baru dia leh bersosial. (tgk gambar 1)
  • FYI, kat umah in law aku ade 2 org kanak2 a.k.a adik ipar aku. So nia pun syok la main2 dgn maksu dgn makcik dia ni.
  • nia suka melompat lompat bila di pegang. bila dia tgk maksu dia melompat, dia pun nak ikut lompat sekali. ade gadget kan utk budak yg suka lompat- lompat ni. penah tgk kat website fisher price. nia, mintak papa beli ek! (video will be upload soon.)
  • Nia takde perasaan kat kucing. Kucing depan mata pun steady jek. (Tgk gambar 2.) Senang lepas ni mama bawak pegi zoo.

  • Kul 1 pagi ahad, ade 1 insiden berlaku kat depan umah in law aku. Paip pecah! Naik lembik jalan tar dpn umah in law tuh. So kete kene alih kan. habis pokok pisang bapak mertua aku. (tgk gmbr 3)

  • Pagi esok nye org dtg repair terus. Sungguh efisyen. Ade leakage skit. (tgk gambar 4)

  • Kitorg gerak dr kedah isnin kul 2 gak, sampai umah kul 6.45. nia sgt letih sebab banyak sangat main. Sampai rumah nia terus pengsan. (tgk gambar 5)

note : rambut nia makin tebal. mama tak tau nak sikat camne dah...

7 comments:

ppb_ppkp said...

amboi nia...balik kedah xmaw lajak mai padang ebsaq pon jumpa auntie imah..ehehheheheh..alya...kedah tang mana???

haru said...

hoho nia dh jd alleycats ke???haha

ps:i like your hair style dear..hahaha

Gieyana said...

Nia comel benor..kucing tue dia wat dek ja kan!

alyyani said...

aunty imah : nia will go to unimap on labour day! dekat dah tuh :D

haru : akak rasa cukup setahun confirm mcm alleycats tuh. wei, study daaa..

gie : memula nangis gak, tp 1 ari tu dia buat dek je bila kucing lalu sblh dia.. hehe..

haru said...

yay..betul ke nak mai cni ni kak??dtg unimap,,

yay nia nak dtg unimap..nak cbit pp nia nnti :P

Erda said...

rania oh rania...comey sungguh kamu ye. tgk ajelah tambut die yg tebal tu. geram je...amboi, kul 2 gerak dr kedah sampai kl kul 6.45? cptnye?

alyyani said...

haru : amboi, akak pun x penah cubit pipi dia, ko nak cubit pulak yek. ;)

erda : rambut tak terhandle dah. mmg ikut rambut mama dia. kalo tak jem, sekejapan je bole sampai. tgk driver jugak la kalo ngantuk, jd lama jugak journey :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in