metrojaya warehouse sale @ stadium melawati shah alam

sabtu, ke stadium melawati. bukan nak tgk bola, sebab final FA cup kat buki jalil kan. (btw, selangor menang lagi! suka!)... bebalik kepada tajuk asal. metrojaya buat jualan gudang. sebelum ni dpt msg dr member aku, ckp banyak gak barang bes2 & murah, then wan pulak kata member dia pun ckp banyak baju baby murah.

makanya, kami pun kesana pada petang sabtu. seperti dijangka, manusia amat ramai. tgk kat car park pun tau. tp takla ramai sgt ko bila tgk dr luar, sebab tak jem. tapi bila masuk dalam.......... fuh, mmg la penuh. penuh barang dgn penuh org.
all item discount 70%. kalo time happy hour pulak 80%. banyak sangat la brand. kalo utk barang baby tak banyak sangat. cuma ada brand bumble bee. yang banyak, baju untuk baby. ade brand woc, poney, hello kitty. yg bes nye utk adults la, banyak gila brand. reject shop, east india, levis, dockers, hush puppies, bum, banyak lagi la, tak teringat aku. lepas tu, perfume pulak. mmg la murah teramat. kalo sape yg cari hantaran tu mmg tak rugi la kalo beli.

tapi, misi tercapai nak dapatkan baju2 nia. jom layan gambar...

ni view kat dlm stadium dgn kt lua. ramai yg hilang partner masa ni. sbb dok dgr annoucement "kepada... suami anda sedang menuggu diluar" heheh... kalo masuk kene bawak bag tu ok, nak letak nia pun muat tuh.

ok mama, kita da sampai, nak cari ape dulu? meh nia tolong carikan. time kite pilih barang, dia pun nak join jugak. siap sapa org kat sebelah lagi. dipegang2 nye. aku dukung nia dlm sling jek. kalo bawak stroller, mau tepenyek agaknye.

nia da boring. bagi dia minum susu dulu...


nia da tido, mudah lagi kerja2 mencari barang. heheh... lama betul dia tido sampai naik senget bahu mama..
hasil tangkapan... untuk aku, handbag 70%, loreal refill compact powder (dr 49 dpt rm25) mmg kebetulan aku nye compact powder pun da habis, mmg puas hati sgt dpt beli ni, lipstick revlon rm10. untuk wan, perfume rm30, mmg murah habis. untuk nia, sume baju aku beli brand disney, yg baju nye rm5 sehelai, (dari rm29). yg seluar rm15 (dari rm49.90). murah bangat! baby bip bumble bee yang easy clean punya (dari 19.90 dpt rm13.50). kasut rm12. sangat puas hati...

note : metrojaya buat event ni annually. next year bole pegi lagi........

9 comments:

haru said...

waa nia nmpak sweet giler dlm gmbar mase tgh tdo

p/s:nia akan ku tggu mu smpai bila2..huhu~

amalina binti anuar said...

sakan la korg yer shopping..
minyk wangie pe ko beli 2?

Gieyana said...

Murahnya erk..kalau akak mesti borong sakan gak nie..hantu shopping gak!hahaha...Mau plak nia pakai reben yer...kalau Nureen sori ar! c mau dier tue!!huhuhu..

KasiH said...

Wahhhh bestnya sopinggggg.....

alyyani said...

haru : nia muka tido mmg sweet. tp kalo dpt tido kt katil, lasak yg amat!

ina : brand ape ek? x ingat dah aku. tapi sume yg dijual aritu branded perfume la. kebanyakan rm100 kebawah, 100ml. murah!

gie : sape je yg x hantu shopping kalo da nama pompuan kan? hehehe... nurin x suka pakai ek? nia setakat ni beserah jek. esok da besar sikit, x tau la kan. :)

ryn : bes2! next yr bole pegi...

elani makrai said...

alya, nurin x tau pon ader warehouse sale nie...nti klu ader lagik nex time cakap tau...nti gak memborong hehee...

jusco member card sale klu tau pon bg tau eh...slalu miss jer...arghhh 70% best!!!

azyyati anuar said...

geraaammmnyeeerr aku..sales giler tu....wei..ko x de ke beli aper2 utk aku...hehehe....

ainal said...

mcm buat dr perca kain je aku tngok bag yg ko bli 2! patut 70% diskaun.. hehe..

alyyani said...

nurin : next yr kite gi sama2 ek. soh ammar date dgn nia. :D

along : kene beli ke weh? time belum gaji weh. paham2 la ek. ;)

ainal : ko ni mmg tak tau menilai seni. siot je kutuk aku nye hangbag ek!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in