laporan dari cikgu nia..

wah, da lama tak cite pasal nia. asik dok buat tag je. ok, minggu ni takde cite yg extravaganza pun. cuma mendapat daily report dari cikgu sekolah dia.
  • nia suka usik kawan dia. lps tu amik puting kat mulut org. padahal dia ade puting sendiri tapi tak mau hisap.
  • lepas da amik toys orang, bila toys tu jatuh ke, dia lak yg menanigs. padahal dia yg amik barang org, patut org tu la yg menangis. ish2..
  • cikgu suka buli nia. bila cikgu cakap 'amboi....' dalam nada marah, nia akan 'mencebikkan' muka dia mcm nak nangis.
  • cikgu suka usik nia. sebab bila nia nangis, lps da pujuk, sekejapan je senyap.
  • cikgu cakap nia pandai belakon.
  • cikgu da tak dpt handle nia dek kelasakan merayap kesana sini
  • kalau petang time aku amik dia, mesti dia sorg je kat lua dgn cikgu dia sebab dia boring dok dalam. tau timing mama dia amik dia.
  • fesyen rambut nia makin pelbagai. kene dapatkan lebih stok getah.

perkara- perkara di atas telah disahkan oleh mama & papa nye.. kalau kat rumah tu dia akan menangis nak dpt kan attention kitorg. Kalo kitorg makan, dia pun nak dok sekali. Dapat duduk, tgk kitorg makan pun da cukup. Janji dekat. Kalo aku tgh pakai pc, dia mesti tak nak kat papa dia sebab nak dok dgn aku tekan keyboard. Tapi sekarang nia tgh tido. Maka dapat la ber blogging :D

ni gambar minggu ni lah. nia da tak suka baring2. oh, nia belum bole duduk lagi. duduk kejap jek then tertumbang. tp bila dapat duduk sgt la suka.

ni gambar nia bertocang 2. keje cikgu ain lah cam biasa. arini dia da bole duduk lama sikit dari gambar kat atas.

note : sepatutnya merangkak dulu ke duduk dulu ek? ade yg ckp merangkak dulu, tp ade yg duduk dulu kan? confuse den!

11 comments:

fazilzura said...

sweet nye bile dia senyummm

azyyati anuar said...

nia....jumpe esok..kite tgk one in a million same2...hehehe....

alyyani said...

zura : :D

along : yela, maklong kan nak vote tomok! hahah..

Reena said...

cute sgt nia....active kan nia nie...bestnya nia bole main2 gan budak lain...mcm anak reena nie tgk muka lain jek nangis..pening reena..nak lekat gan mak dia jek..penat wooo..

[I][T][A] said...

alahai nia yang comel... dah pandai berlakon yer... bijak btul..

ainal said...

cpt tul progress nia ek, br tengok die stat melomapat minggu lps, skrg dh leh merayap n bleh duduk plak! bgus3..
keep it up girl!!!

haru said...

aku slalu tergoda akn snyuman nia..arghh..adakah ini dnamakan cnta..huhu :P

ps: kak bila blh masuk mnang nia nie? :P

alyyani said...

reena : biasa kalo baby da dari awal duduk nursery tak takut kat org sangat. tapi sekarang nia da kenal org, pun sama jugak. nangis bila org dukung. heheh..

ita : tu la, bahaya budak pandai belakon ni. heheh..

ainal : tak bole duduk lg daa.. bole betahan 1 minit je pun paling lama

haru : ko sekolah tak abis lg nak masuk minang nia ek. sabo je la...

amalina binti anuar said...

weyh bwk2 la ptong rmbut nia..
lebat sgt dh 2..

alyyani said...

haa nanti la aku pi trim rambut dia weh. susah hati korg tgk rambut dia ek..

Anonymous said...

BMW автомобиль всех поколений безупречен во всем.
www.fedrado.ru Здесь представлены модели самых мощных и быстрых из всей коллекции BMW/
Серия M (motorsport) Power Лучшие авто

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in