jump, jumping, jumperoo...

ok, latest nia punye kegemaran ialah melompat lompat. amboi, duduk dgn merangkak pun tak pandai lagi, suda mau melompat2. so, aku merasakan ni adalah satu kegemaran baby, sebab aku search ade baby gear utk aktiviti ni. cari punye cari kat website fisher price, nama baby gear nye 'jumperoo'. harganya? wah, bole tahan la. bukan bole tahan dah, tak bole tahan ni. hahaha... tak tau yang paling murah bape, tapi ade satu jumperoo tuh, retail price dia rm699. nia, mama memanglah tak mampu ok...

video

ni masa kat kedah, mak tok pegang kan nia. esok nia dah pandai bediri ke bejalan, lompat la puas2. cepat tinggi. maktok larat nak pegang, kalo mama yg pegang, bole tahan 15 saat je kot. perlu kan banyak tenaga nih. bagus jugak untuk senaman perut. (harap maaf, nia seksi time ni sebab cuaca di utara sgt panas masa aku balik ni. kabarnya, da lama tak hujan)

ni ade 4 jenis jumperoo yang aku search kat fisher price. kite tgk je la ek, yang mampu beli dan bekenan, silakan. :) aku nak window shopping je la. :D

ok, sila pilih mana yg berkenan, kalo berkenan dan merasakan jumperoo ni sesuai utk stimulasi anak anda, sila dapatkan dipasaran :) mahal sgt la.. huhu...

9 comments:

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

aah.. mahal kan alya..??
aritu masa mom's care clerance stok kat ampang point tue ada jual gak kan? alya perasan tak.. brand fisher psrice.. jue nengok mcm berminat tp, tak leh dijadikan walker..

Erda said...

mak ai...mahalnye. pakai pun kejap je. heheheh....suke betul si kecik tu melompat-lompat. lebat betol rambut die. x ley tgk lelame. geram sgt!!

elani makrai said...

nurin pon penah berminat nk beli tok ammar coz ada 1 time mmg dia pon suker sgt nk melompat2. tgk gak fisher price nyer jumperoo tp pk 100x, waduh mmg x mampu sgt la..
last2 jd kenangan jer la...

haaa, pastu ader bumbo seater rm199, so baby ley blaja duduk tp pk2 punyer pk x beli gak, last2 ammar pandai dok sendiri jer...hahaaa

alyyani said...

jue : x perasan pulak masa kat mom's care tuh. sebab mata ni dok focus kat walker jek. heheh.. tp mmg x mampu milik la. hahhah

erda : kalo nak tau, barang baby ni mmg ngalahkan barang2 kite tau. get ready je la nanti yek. :D

nurin : samala kite, aritu dok tgk2 gak bumbo seater online, kejap rasa nak beli, bila pk balik, nanti ia mesti bole duduk sendiri, so tak jadi pulak.. ;)

Gieyana said...

Mmg mahal tue brand nie..rasa rugi kalau beli sbb bb cepat besat!

Mr & Mrs Shanny said...

reena pun minat tapi mahal la...guna sekejap jek..

alyyani said...

gie & mrs shanny : tu la pasal. tgk2 je la. ;)

KasiH said...

Dulu ada gak list nak belikan jumperoo ni tp pikir2 takut dia bosan dok statik je..so terus beli walker je...

alyyani said...

ryn : tu la kan, rasa bazir kalo beli barang yg mahal then tak pakai lama.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in