Baby carrier, sling and pouch

Kepada yang nak jadi babywearers ni, mane satu pilihan dihati. Kalo ikutkan, ramai aku tengok pakai baby carrier sebab nampak lebih stylo, ergonomic dan kaum bapa pun bole pakai. Kalo nak bandingkan dengan sling and pouch ni, most of the wearers are mommies. Tak penah nampak kaum bapak pakai pun.

So I did some survey for the past to 2 months because I’m thinking to get one. sebab? Sebab nya, kalau jalan jauh, aku malas bawak stroller. Kitorg belum beli mpv lagi, so boot kete tu limited la sikit space nye. Heheh… lagipun kat Malaysia ni dah ade komuniti yang menyokong baby wearers ni. so am thinking to be one of ‘em. So, after all the surveys that I’ve done, I choose to have……………………

The Baby sling! What brand? I bought from thebabyloft.com via online. This was my 1st time I’m doing online shopping. (Thanks very much to wana who recommend me to have the sling). Why I chose the sling? It is because there are 6 different styles to carry our baby. And it’s very easy to use it. (mesra pengguna la ni) and it can be use up to 18kg! from newborn to toddler.



front (snugg) carry, back carry, side carry, kangaroo carry. lagi 2 position tu nia tak mau sebab dia da besar kan. style baringkan dgn breastfeed kan. back carry tak berani buat lagi sebab dia kecik lagi.

me and nia's favorite position. mmg kelakar sangat tgk nia dalam kangaroo style ni. aku tak bole berenti gelak. bile da tegelak2 tu, nia pun tegelak2 jugak. this position is suitable for baby 5 - 6 months (masa untuk eksplorasi kan, mane bole dihadang mukanye) but the most comfortable position is side carry.

p/s: mak- mak skang ni mmg best. sampai nak dukung baby pun ade gadget. hahahah... memudahkan kerja. zaman dulu pun buat dah kan. pakai kain batik je. tapi macam tak cool la pulak kan. yang macam ni stylo sikit. ;)

8 comments:

nasz said...

tak sakit bahu ke eh?? tak penah terfikir nak pakai sling tu...

KasiH said...

Nia mcm suka je dok kangaroo sack..ehhehehe..best ek pkai baby sling nih...tak penah guna n tak pernah ada...nxt time leh try nih...

amalina binti anuar said...

weyh xphm la yg ko bwak nia ngadap dpan 2..
xjatuh ke bawak nia cm2?
erm...
larat ke dia kn dh 5 bln dh..

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

Hehehe.. tul tu alyyani best kan bawak.. kekeke.. baby pun cam happy jek duk dalam tu.. pehtu senang kita yang bawka ni nak control dia...

alyyani said...

nasz : tak sakit bahu kalo betul position nye. :)

kasih : kangaroo style ni mmg dia suka. gelak je dia. tapi risau takut dia tak selesa sebab kaki telipat. position lain dia buat muka ketat je. heheh..

ina : kalo berat nye bawah 18kg tu ok lagi la. aku dulu dajah satu berat baru 14kg. maknanya sampai dajah satu bole kendong nia. hahaha..

wana : itu la, dia seronok la bila didakap. nak control pun senang. anak aku kalo naik lift bile dok dlm stroller dia jd gayat sikit, kalo tak hadap muka dia sure nangis. so solution dia baby sling! yeehaa...

amalina binti anuar said...

ahahhahaha..
weyh 2 kalo nia maintain kn berat dia....

azyyati anuar said...

ape yg aku leh ckp....comeinyer nia dok dlm tu....

to my sis...mmm..errmmm...aaaa...huhu...

aku x boycott aa...hehehe

alyyani said...

ah ko mmg la long. nak kutuk la tu!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in