As per request

Hujung minggu yang agak sibuk...
As requested by nia’s maklong.

On Saturday we’ve been visited bythe not-so-newlyweds.. Kyan and hozair. Da kawin kan, kene la buat lawatan memperkenalkan ahli keluarga baru. (walaupun hozair da biasa dtg umah aku ni). hehehe… tapi kali ni title da betuka kan. So wajibla datang lagi sekali. So diorg lepak sampai petang. As requested by akak aku, aku telah bagi hadiah yang ko ari2 tanya da bagi kebelum. Da bungkus cantik lg tau. So puas hati ek! Hutang settle!

aunty noran & uncle hozair main denngan nia..

hadiah dari maklong nia untuk kyan & hozair

As requested by me & jiey

Biasa nya kalo da lewat petang aku da malas nak kemana2. Tapi dalam kepala ni dok ingat ampang point je ni. gara2 1 sms yg aku terima dari jiey. Mom’s care buat stock clearance! Mau tak senang duduk. Petang dlm kul 5 tu, dok kenen2 kan wan ajak pegi. As requested by me, kitorg pun pegi la sampai dalam kul 6. Mmg banyak sungguh barang nye dan yang paling penting harga yang sangat la murah! All mommies out there, the sale is until end of March! As requested by jiey, ini la barang yang aku beli. (tak yah jeles, sume pun ko da ade ;p) Banyak rompers tapi baru je beli baju nia, so beli benda lain.


Walker from rm149 aku dapat rm89.90. baby bip for nia, new shoes rm10, presents for my officemate’s baby rm-- (takleh bagitau, kang dia tau lak harga present utk baby dia ;), tights for nia rm29. (I’ve been looking for this for quite awhile, so am very satisfied I got this). sumbangan kepada mom's care - rm205. Murah bangat!

Akibat mama nia yg lupa daratan, nia kehilangan sebelah kasut nye. Ni je la satu2 nye kasut nia. Mcm tau2 je mama beli kasut baru ye…

As requested by nia

Dalam beberapa hari lepas, malam je nia meragam. Lepas tu dia kuat sangat menyusu. Aku dgn wan agak pelik. Pagi sabtu kami dapat solution yang kami merasakan dia lapar dan nak start makan. We’re not prepared for nia 1st solid food. Mmg takde bende. Yg ade hanya 1 paket smple nestum dapat kat alamanda dulu. Feeding set pun aku dpt maklong nia bagi masa nia lahir dulu. Aku pun buat la sepaket and guess what? Dia mmg lapa & nak makan dah! So kitorg pun pegila ke ampang point (jauh ni nak beli nestum nia. Selalu pegi jusco equine je) hehehe…. Nak beli makanan dia. As requested by nia, mama and papa bought these…

Walker, senang nia nak duduk (booster takde kat situ, yg ade highback chair), baby bip, 1 tin nestum beras merah, 1 kotak biskut

Nia 1st solid food. Tgk la muka yang seronok dpt makan.

As requested by my husband

Da lama tak masak, ade lebih 2 bulan kot. Lama tak? Hahaha… bz + penat. So as requested by wan, dia nak aku masak nasi ayam. Aku pun masakla nasi ayam. Nasib ingat lagi cmne nk masak. Hehehe…


simple chicken rice

ok tak rumah ni? ni bahagian dapur. pagi tadi dapat phone call dari makcik aku tanya sama ada nak menyewa umah dia ke tak. kitorg pun pegi tgk, masih belum decide lagi nak ke tak...

p/s : tak sempat nak amik bahagian lain, bateri kong. balik umah nak charge, charger rosak! hangin...

13 comments:

Jiey^Mien said...

Huh.. Glamer ko nih Ly.. Byak nar org request.. :P

Aku gi lagi Mom's care ari ahad tu.. Tapi takde beli byk sgt.. Mood dah kureng.. hehhehe..

Ly, nak pindah mana plak nih?

azyyati anuar said...

wah...kagum aku..request aku ltk yg plng atas sekali..tq yer dik sbb tlg bungkus kan hadiah aku...ok hutang settle..hehe...

to nia..bwk2 la trim rambut tu...serabut m.long tgk...

oit..gmbr nia ngn walker ni asal x leh kuar ni...

noran n hozey..ape lg...hozey cam suker je tgk baby...x lama lg la tu...huhu...

nk pindah umah ke wei?

azyyati anuar said...

correction ek...bkn nia ngn walker..gmbrnyer dah pun kuar...huhu....jauh tul beli nestum nia..ni kene beli in bulk ni...

btw dik..bl nk ajar aku wat nasi ayam ni...

KasiH said...

amboi hepi bangat nia dpt mkn...lebor senyum...

alyyani said...

jiey : tu la, aku ingat nak beli mainan dia, tp da mcm malas lak nak pegi. barang banyak lagi kan?

makcik aku nye umah tu kat equine jugak. aprtment jugak. aku ingat nak cari umah teres la. rasanya tak nak kot.

along : camne la aku nak trim rambut dia tu, dulu cukur pun amik masa 3 ari baru setel. cikgu dia soh bia rambut dia panjang sbb nak main ikat2 katanya.

tak jadi pindah kot. umah makyang weh.

nanti aku bg resepi buat nasi ayam. kyan pun mintak. lepas tu ko buat la open house jemput student2. hehehe...

ryn : mmg ye. kalo lambat mengamuk skang. skang ni sensitif skit nia ni. kalo lambat je mula la.

amalina binti anuar said...

comot btul la mama nia nia bg nia makan kan..
hehehehehe.....

shopping sakan ko yer tuk barang nia 2...

uit ko nk pindah umah dh ker?

haru said...

waa nia dh pndai mkn

nnti abg blnje nia mkn kfc ngan cheezy wedges ekk
bez taw nia
sdap hgga mnjilat jari nia tuuu

alyyani said...

ina : tu da abis tak comot la tu. dia tak reti makan pakai sudu lagi. baru2 nak belaja.

tak jadi la. mak yang serdang nak sewakan umah dia.

haru : nia cakap tak yah belanja nia, belanja mama nia je. tapi mama nia x suke kfc. mama nia suka pizza hut. ok ek abg haru? muahahaah...

alyyani said...

weh haru. hang ni bukan kategori abang dgn nia la. tapi kategori pokcik!

amalina binti anuar said...

hahahahahaa...
oit jdi plak la naper xjual je kat kirg..
kan senang...
xyah pkir sewa2 nie..

haru said...

la awat plak..muda lagi ni..still lg abg..hehehe

emm kak..sng2 jengok2 la blog sy ek..baru wat

http://cdiqlife.blogspot.com

nizza-abira said...

Alahai,
comelnya nia bila dpt mkn ;)

alyyani said...

ina : mmg nak jual, tp x mau la. nak cari umah atas tanah. senang becucuk tanam mcm mak tu. hahaha..

haru : nanti akak jenguk blog awak ye. patut buat add harubiru.blogspot. lg sempoi! heheh

nizza : bile menangis kalo lmbt bg makan, terus tak comel. :p

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in