anak dara ku sakit lagi

hhmmm...kali ni mencabar sikit. pakej all in 1 penyakit nia kali ni. nia diserang sakit perut dan cirit birit. lepas tu bila da cirit birit dia punye bawah sampai melecet. kesian la aku tgk anak aku ni. semalam ami EL sebab nak jaga nia. arini tak boleh dah. tapi anta nia lewat sikit kat nursery dia. so, dia meragam je la lepas tu nak dgn mama dia je. pagi td, badan dia panas pulak lepas tu ade batuk sikit.

bayang kan bape banyak ubat aku kene bagi. aku dpt ubat kembung, tahan sakit, relax, antibiotik, demam, batuk, ubat sapu kat bawah dgn air garam utk ciri birit. bayangkan camne cabaraan nye nak bg nia makan ubat2 nia. tapi alhamdulillah, nia nye cirit birit beransur pulih cuma risau kan demam dengan batuk dia. perubahan cuaca yang kejap ujan kejap panas mungkin buat nia demam. lagi pun, nia tak boleh menangis lama2. kalau tak, badan dia panas. semalam sebab meragam je temperature sampai 38.6. tapi lepas bagi ubat & lap2 badan dia, surut dah. nia mmg jarang menangis kecuali lapar. pagi ni panas balik. sian nia, cepat baik ye sayang... kite soh papa bawak gi jalan2!

satu yang amat melegakan, bila nia masih mampu tersenyum

p/s : risau bila anak sakit ni, walaupun sikit sakit nye. orang cakap, biasala, budak2. tpi aku tak biasa....


8 comments:

KasiH said...

Alahai siannya nia...dulu penah gak adam ciritan...doc soh tukau susu isomil kejap...sampai lecet bontot...merengek tkyh ckp ler...sampai aku pn ikut ngs...

azyyati anuar said...

ciannyer nia...mak long pulak kene gastrik...alhamdulillah nia dah ok..

nia jaga kesihatan elok2...jgn nakal2 yer..dgr ckp mama n papa nia ek...

alyyani said...

kasih : yeke? kene amik susu base soya kan? itu la, mmg nak tuka susu kejap. mmg sampai melecet ek? x sampai hati tgk nye. lepas tu nak dukung pun serba tak kena la dia sebab bontot pedih..

along : nia dok bejumba weekend lepas sampai sakit2 dibuatnye.

saveme_zero said...

anak klu demam..amat la risau. td bb sit YM daku bgtau alya pun bdn panas & sesema. aihh...riso je hati ni.

alyyani said...

sue : itula. tak sedap ati kalo anak takde depan mata bila sakit ni. aku ni, xde mood da buat keje. cepat la weekend...

amalina binti anuar said...

alahai nia demam lagi..
sian nye la kat nia nie...

fazilzura said...

alaaaa... sian nye diaaa..
demam nak beso tu .. kene sabo key

haru said...

tirulah mcm sy..mnum susu cap emak..fresh n bkhasiat g2..hehe
gerenti bebas drpd pnyakit

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in