Kerana seribu ringgit…

Kronologi

1/12/2008 (masih dalam cuti bersalin) – aku buat pengeluaran wang di ATM Maybank equine park. RM1000. tapi, system error. Kad aku rosak kot. Tak pelah, cuba kat tempat lain. Aku try kuakan kat atm jusco equine pulak. Sederet ATM tu aku cuba kuakan; Ambank, MBB & RHB, masih tak bole jugak. Confirm kad rosak ni. btw, kad aku RHB.

2/12/2008 – aku pegi RHB nak buat kad baru & nak kua duit manually. Masa nak kua duit tu, cek baki, tak sama dgn yg sepatutnya. Sah, RM1000 aku da kene telan tapi aku tak dapat duit nye. Aku pun buat kad baru & terus buat report. Nasib aku ada simpan semua resit2 kat semua bank tu. Maka laporan pun telah dibuat dia RHB. Bank cakap Maybank yg amik duit aku. Aku pun pegi la buat report kat maybank pulak

As time goes by….

31/12/2008 – masih x dpt duit lagi. Dalam pada tu mmg aku buat follow up tanya both banks. Arini aku call maybank Tanya status. Tetapi…. PIC maybank tu cakap duit aku bukan Maybank yg telan. 'There must be other bank', katanya. Da mula hangin. Aku terus call RHB balik. Tup tup dia cakap AMbank yg telan duit aku. apsal la x cakap dari awal AMbank yg amik duit aku kan. Kene buat report baru.Ttakpela, pegi pulak RHB balik buat report baru. Call AMbank, dia cakap tak payah buat report kat AMbank. RHB akan report kan.

13/1/2009 (da masuk tahun lain dah ni) – Follow up with RHB. Dia ckp ‘alya, u have to report to AMbank also la’. aduhai… sakit nye hati. Ita suruh aku report kat bank Negara je. ikut hati mmg nak report dah ni. wan pulak suruh report kat tribunal pengguna. hahahaa.... tapi takpe. Cool dulu

15/1/2009 – buat report kat AMbank Seri Kembangan. Servis dia sangat la bagus! No offense to RHB and MBB. Officer tu cakap dalam 10 hari bekerja insyaAllah bole dapat balik.

22/1/2009 (nia da nak masuk 4 bulan) – pagi ni saja cek online, duit da masuk! AKHIRNYA…. Terima Kasih En. Khairul, AMbank atas kerjasama anda. Tak sampai 10 hari bole dapat.

Moral of the story – perkhidmatan pelanggan bank2 kat malaysia ni harus ditingkatkan. Sekian…

3 comments:

amalina binti anuar said...

weyh duit dh msuk ape lgi kte nk blnje weyh...

Anonymous said...

I wanna kill those stupid officers that think they knows everything but actually there are not!

Why are these numb people can work there? Are'nt they thinking that if this situation happen to someone who earn exactly 1K per month, sure they'll suffer just because of these stupid bugger slowmo, lazy finger, freeze brain negligency!

I mean don't they have a SOP (standard operation procedure) for this type of complication? Are'nt they??? Since all of them are passing responsibilities and pointing finger to other bank and also make a fake promise to their customers!

If no SOP for this, mean that our bank are not competent enough to run their business. Moron! So please to anyone who read out there (especially I wish a person who work at the bank) to answer this. I need an explanation..

I rest my case..

Muchas gracias.

alyyani said...

fuh, emosi nye!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in