YLEO yang dibawa ketika bercuti - DIGIZE, PAN AWAY, THIEVES SPRAY

kesinambungan daripada entry sebelum ni, apa EO yang aku bawak time pergi bercuti? basically aku akan bawak oil bag yang boleh letak 16 EO. kalau boleh nak bawak yang boleh letak 24 botol. kalau mampu nak hangkut aroma bag. so masa bercuti haritu EO ni yang aku gunakan sepanjang percutian. sepanjang katanya. padahal dua hari 1 malam aje. ke 3 hari 2 malam? ntah. kelupaan.

 DIGIZE
ini memang jatuh hukum wajib lah kena bawak. sebab nye kalau pergi berjalan ni mesti akan makan macam- macam. takut perut kita pun jadi macam- macam. bila perut rasa sebu, bloated, masuk angin, gastric, cirit birit atau apa2 sahaja berkaitan dengan usus. digize adalah penyelamat. aku pakai ni sebab makan masuk macam- macam. tekan sikit kat pusat and then apply anti clockwise. kalau cirit birit, apply clockwise. dia membantu untuk regulate balik bowel movement. best EO ni dia bersifat regulate contoh nya bila sembelit boleh pakai, bila cirit birit pun boleh pakai. dia kurang kan apa yang terlebih, dia lebih kan apa yang kurang. that is how EO works. EO knows how to read your body. gitu. Digize ni jugak boleh bantu untuk kill parasite, candida dalam badan. so bila kita pakai kan, boost up antibodi lepas tu kan boleh bantu untuk kurus rus rus.. 

 
THIEVES SPRAY
ini kalau tak bawak adalah menempah penyakit. hahahah... at anywhere, at anytime, kalau pegi kat tempat public thieves spray adalah wajibulghunnah. pegi toilet, spray dulu kat tempat duduk dia. even nak basuh tangan, spray dulu kat kepala paip dia. kalau kata kat bilik hotel, spray aje dekat area carpet, katil dan kawasan- kawasan yang anak2 akan main. kita tak boleh nampak kuman kan? so cegah sebelum parah. spray spray spray aje. beside that, thieves spray ni boleh membantu untuk remove stain. contoh anak conteng meja pakai pen ke, boleh spray and wipe. kalau kat board tu pakai permanent marker ke, spray aje. so ideal for travelling.

 
PAN AWAY
Ini kejadian tak boleh lupa. bila aku selalu salah tidur, aku akan selalu salah urat. so masa hari kejadian pegi KSL tu aku nye bahu sakit. nama nak dukung rafa tu memang tak boleh lah. apa yang aku buat, amik pan away kat dalam EO bag dan letak kat tepi handbag. lepas tu aku apply kerap- kerap. setiap 15 minit. pakai 1-2 drops aje. aku apply untuk 24jam sehari kot. macam rasa salah urat  gitu. rasa denyut2. lepas tu alhamdulillah settled! pan away ni memang dah banyak kali amazed aku. penah pakai masa migraine teruk. apply apply apply within 3 hours aku back on track. so no wonder lah pan away ni ada dalah everyday oils set (set yang ada 10 oil tu)

dalam gambar batch ni, hanya ada these 3 eos sebagai penyelamat masa bercuti kali ni. time to time aku share lagi.

apa2, tanya aje ok!

#OilRangers
#kakakoilers
#younglivingessentialoils
#younglivingmalaysia

Alyyani

0 comments:

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in