third wedding in the family

kenduri kahwin kali ketiga dalam family haji anuar & hajah rokiah. i feel like writing. bukan sebab nak tunjuk gambar sangat tapi saja nak berkongsi cerita. alhamdulillah, majlis yang dirancang selama kurang dari 6 bulan terlaksana juga. bila rewind balik macam mana cerita adik aku si akmal ni nak kahwin, dia w/a aku pap direct bagitau kata nak kahwin. dengan sape? dia cakap cekpah. owh aku terus terbayang lama betul bercinta ni. rasa dengar nama cekpah ni since dia lepas SPM lagi. ok lah, bercinta dah lama so bab kahwin ni memang dah ada dalam perancangan diorang lah. cuma nya family not in the loop sampai lah dia kata mmg dia nak kahwin.

of course doubt gak lah. ko baru habis belajar, baru keje, camne ke nak pinang anak dara orang. tapi bak kata orang, kalau dah jodoh tu, dia tak tunggu apa, nak tunggu duit cukup aku rasa mmg tak kot. cuma bila ada niat nak mendirikan masjid tu adalah rezeki dimana- mana. itu lah yang aku pegang gak. 

so we have a very short meeting masa bila korang tau? masa family aku datang ke kedah masa adik ipar aku 2 orang kahwin. masa tu hujung bulan 11. dia bagitau and aku lah kena back up cakap kat mak ayah yang awal december nak merisik, krismas nak bertunang. habis kena bambu dia, dari A to Z kena siasat nak tau apa plan dia sendiri and macam mana dari segi financial terutamanya kan. setelah sessi meja bulat tu diadakan, mak ayah pun restu dengan permintaan dia. so the gap dari dia bagitau nak kahwin tu sampai hari dia kahwin tu mmg tak lama. kurang lebih 6 bulan. 

ok gak lah sebab kita pun menguruskan belah lelaki so tak banyak benda nak handle. cukup reception belah kita je. sampai lah hari majlis nya tiba. alhamdulillah berakhir dengan jayanya. ada lah kekurangan disana sini. sape je yang perfect kan. nanti aku cerita detail. 

so on behalf of my family, aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang hadir yang sudi memeriahkan majlis kahwin adik aku. big thank you especially to all family members, saudara mara jauh dan dekat sebab sudi bantu and hadir memeriahkan majlis. kehadiran korang semua sangat2 kami hargai. mohon maaf kalau ada kekurangan dipihak kami. insyaAllah segala kekurangan akan kami perbaiki di majlis perkahwinan seterusnya yang tak tau bila tahun akan berlangsung. hehehehe...

so itu je nak cerita. banyak cerita dibelakang tabir yang aku akan share kalau ada kelapangan ye. 

so ni lah adik ipar pertama in the family, siti afifah izzati. seram sejuk adik aku sebelum akad. nama bini panjang sangat takut tak lepas senapas. sebab ada semput kan. hahaha.. to pipah, welcome to our family. macam biasa, kitorg ni mmg volume maximum. hopefully pipah cepat adapt. and macam yang biasa aku cakap, bia volume kita tinggi tapi dalam hati kita baik. insyaAllah kngah janji kngah and the rest of siblings  akan buat awak rasa comfortable bila awak ada dengan kami. kitorang takkan membiarkan awak terkontang kanting. ye lah, paham bila masuk dalam ahli keluarga baru ni kan akan ada rasa janggal kan. amik masa sikit nak blend dengan family mertua ni. nasib aku takde pengalaman ngeri bila bersama mertua. mak menantu kesanyangan u alls! ok itu mmg self proclaimed. hahaha.. tapi macam tu lah kngah cakap, bila awak dengan kitorang, kitorg will make sure awak selesa ada dalam family kami. after all, ni family awak jugak kan? :) kita kan dah basuh periuk belanga dengan cuci car porch sama2 haritu. heheheh... ok pah, hopefully akmal akan treat awak sebaik- baik nya. kalau dia membuat onar, jgn lupa koba kan ke kitorg. kitorg boleh clorox kan akmal. hahaahah... 

ok till then... nanti kita cerita lagi...

4 comments:

Nad MamaZN said...

alhamdulillah..selamat sudahh..
selamat pengantin baru pd akmal n chepah
yg kembar lg sorang bila plak turnnya tu? hehe...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yani,
alhamdulillah
ada tamabah teman gosip uols he3

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Anis said...

apsal ko pandang tmpt lain aly?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in