cerita strawberi karipap kat 611

ni rasa nak marah ni. bila marah kita ada tempat luahan perasaan. haritu niadel tgk cerita upin ipin kat 611. biasa nya lepas tu diorang tukar channel 613 or 615 pulak. sambung cite kartun. tapi agaknya diorang pun ralit buat benda lain at the same time, bia je lah tgk channel 611 tu kan. lepas tu ada lah cerita strawberi karipap ni. yang ada mia sara dgn nelydia senrose berlakon tu.

episod dia haritu nelydia lambat hantar mia dgn sape sorang lagi budak lelaki tu pegi sekolah. then kat dalam kelas tu ada pulak cikgu bawak sorang lagi budak baru masuk dalam kelas tu. masa dia kenal kan diri tu sungguh tak boleh blah. 'nama saya...(tah lupa).. saya handsome, macho & bergaya.. (something like that lah) 

aku cam..what????

reaction budak2 dalam tu semua whoaa....especially budak2 pompuan dalam kelas tu. sebab ada budak handsome baru masuk dalam kelas diorang tu. boleh????? tu satu hal lah. then tetiba mia tu baru masuk dalam kelas then budak baru tu terpandang mia tu lepas tu macam dah crush lah dgn budak mia tu.

aku cam... apekah????

so, nampak tak apa masalah kat situ? sah2 lah channel untuk budak- budak. untuk halwa mata budak2. kenapa kena ada sentimen2 begitu dalam cerita2 budak2. mmg budak2 sekarang kerja nya menggatal je ke? or tak pun, sekadar seronok2. seronok2 pun!!!

ish, marah betul aku. terus aku tukar channel aku cakap kat nia "i dont u to watch this again". lepas tu nia tanya. "mama, tu sekolah kebangsaan ke?" sebab sekarang mmg aku dok cakap next year, no more smart reader. kena sekolah kebangsaan.

there you go. already a bad example there for my daughter.

ke aku paranoid lebih?

kenapa aku marah sangat. sebab i saw this photo..

tak gamak aku nak besar kan. betapa marah nya aku bila tgk gambar ni. so ko tgk lah, kat tv pun mcm menggalakkan budak2 ber boyfriend girlfriend ni. apekejadahnya????? serious aku risaukan 2 orang anak dara aku ni. bia elok lah perangai diorang sampai ke besar. 

mungkin pada korang yang anak dah masuk sekolah rendah ni, realiti nya tak se scary gini eh? ke macam mana? aku tak boleh fikir niadel besar esok macam mana kalau gini lah sekeliling nya. tolong lah cerita2 untuk santapan budak2 bia yang berilimiah sikit. ye nak bagi funny. tapi tak kelakar ok! 

heee... marah bebeno aku ni.

till then...

ikhlas daripada mak yang takut akan keadaan semasa kanak2 zaman sekarang...

p/s : apa aku bebel pun tak tau. sebab marah benau kot...

7 comments:

Zura@Iwan said...

betui beb..
ak ada tgk gk scene ko ceta strawberi karipap tu..
cm mn la bleh dorang buat ceta cm tu..haihhh..
plz la...chanell kanak2 kn..so biar lah berilmiah ..huhu..

Irene Dahayu said...

baru tadi tengok kat gugel gambar ni.. nampak sangat bebudak.... hemmm takut-takut....

ibuhebat said...

ya Allah... nauzubilla hi minzalik! Moga Allah lindungi anak2 kita drp perkara begini!!

Nad MamaZN said...

Allah...!
Tu gambo mana dapat tu alya?!
Bebudak skrg ni cepat 'tangkap'..

Tu yg dh byk kes budak 6thn rogol sepupu la apa la...

Maakkkk takut..!
Ya Allah, apa la nak jadi skrg ni..

Mar Mansor said...

Ya Allah..kenapa ada gambar macam ni?apa budak2 ni dah buat..Masya Allah..

Elyn Sani said...

Ohoiii terkejut aku tgk gmbr budak tu!! Ish risau nye lahai anak jantan dedua ni. Biar la molek bila besar nanti..

alongaishah said...

memang takut dgn budak sekarang..lagi2 bile ko jadi cikgu darjah satu...tu belum kira ko rase sedih lagi tgk surat beranak budak2 takde maklumat ayah...atau tulis maklumat tak berkenaan..sedih gler ko lagi2 bile tgk budak tu bagus...as a teacher aku seboleh2 train anak murid supaya diorg pk diorg tu kecik lagi...baru darjah 1....

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in