Bukan cerita jalan mahameru

Fuh struggle nak tidokan rafa ni tadi. Aku rasa dia sedang melalui growth spurt. Apekah? Baby nak membesar bole jadi cranky tetiba and he eat/drink alot. Gitulah. Alih bulan org kata. Ye lah, dah kenal orang, dah sensittif. Ni dia tido atas aku. Kelasss kau jah anak dok atas badan bole update blog. Azam katanya.

Harini ada lah beberapa perkara yang berlaku nak di highlight kan. First is i cannot step on my feet. Since pagi tadi aku jalan terhencot hencot. And now it getting worse. Mana tukang urut ni tak mai2 lagi. Dah lebur dgn niadel kat bilik diorang gamaknya. Tah apa aku langgar aku pun tak tau. Rasa takde langgar apa2. Hopefully lepas urut adalah kurang sikit. Jem jugak dibuatnya. Nak dukung si bulat sorang ni. 

Tu cite aku. Another story that happened today... Masa aku amik rafa tadi kan hujan. So aku tunggu turn lah nak tunggu kete tu keluar dari car porch taska tuh. Sekali aku cam nampak, 2 orang tgh dok tepi kereta macam do something. Sahlah anak dia dalam umur 2 tahun kot  yang terkunci kat dalam tu. 

Mamarazzi on duty. So tanya cikgu lin ape cer? Nampaknya lin cam marah kat pengasuh rafa sorang lagi yang tak leh becakap tu. Dia cakap siti tu selalu letak budak tu awal sangat dalam kereta. Padahal mak dia banyak barang lagi nak amik. I assume ada anak2 dia yang lain dah sekolah kot. Katanya lagi, bila ditegur mula lah tarik muka.

Ok, kat sini aku ada rasa lain macam sikit. Pertamanya, everytime aku keluar kereta aku akan make sure enjin dimatikan and kunci aku bawak sekali. Sebab aku tau kalau enjin start pintu tutup, most probably kereta akan auto lock. So aku rasa sama kes seperti tadi. Kereta canggih kot. 

Keduanya, anak hanya diberi kat parents tanpa perlu masukkan budak tu dalam kereta parents tu. Bila jadi gini macam ni lah, boss salahkan staff instead of the parents. 

So bila dah ada unhealthy environment kat tempat kerja, dalam kes ni kat taska, ko nak bekerja pun rasa tak best. Takut2 budak2 situ jadi mangsa. 

Nampak tak apa kaitan dgn rafa disitu. Mula aku x sedap perut. Kot anak akusambung  'growth spurt' dia kat taska esok, mengamuk, kot tensi lak pengasuh. 

Ok, positif2...

Pada aku punca nya parents yang hantar / amik tu tadi. No offense kalau kebetulan ada baca entry ni. Pendapat 2 sen saya sahaja. Sebab sama2 kena amik iktibar.

Ending cerita tadi? Diorang kena pecahkan rumah diorang nak amik spare key kat rumah. Kunci rumah attach dgn car key. Husband dia keje kat kl balik lambat. 

Sama2 kita terutama aku ni yang dok uruskan anak3 jadikan pengajaran ye....


Entry mesti disudahi dengan gambar hiasan... Sekarang suka begaduh dgn binatang tu. Kawan rafa bagi toys tu. Raaed nama dia. Rafa belum bagi exchange gift lagi :)

5 comments:

Elyn Sani said...

Ish aku bab tertinggal anak dlm kete ni seriau betul. Weh kaki tu sapu minyak panas dan pakai socks. Ade urat tersimpul la tu.

Nad MamaZN said...

betul...
kena jadikan pengajaran
kena sama2 beringat

oo raaed kasi adiah kat geng ek
ada aritu mama likha tanya address alya kat kite
tp kite takde simpan address alya

Zura@Iwan said...

angin kot ko beb..
kaki sakit...
tk per nnti urut k...

betui2..
sm2 beringat kan...
kalau keta yg ada autolock ni..
mmg bahya gak..tertinggl ank2 dlm keta...adeii...

Rizziela said...

sangat bahaya.. kalau malas nak start enjin semula pun..atleast keluarkan alarm key tu dlu...so kalau terkunci..pintu boleh buka dengan menggunakan alarm ajer


itu yg selalu sy buat eventho anak2 da hboleh buka pintu sendiri

Gieyana said...

Adess..jdkn pengajaran gk psl byk kes cmni...

Beb..cute brg mainan rafa..aku nk cr satu ah.. Eh bkn cr! Beli..najlaa pon mcm rafa now..:)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in