Adel kuat jelous..


Ni lah rupa dia bila kita agah adik dia. Boleh tahan jugak tahap jelous dia. Kalau balik keje amik rafa, confirm lah aku nak agah2 rafa kan. Rindu kot. Adel cakap "mama diam... Mama jangan cakap..." Kalau aku cakap gak, dia tekup mulut aku. Sabajelah..

Tahap jelous dia kalau aku bagi susu kat rafa mesti muka dia stress. Sebab aku tak leh buat apa. Sampai tahap dia tarik kepala rafa dari tek. Dah la tu katanya. Boleh? 

Ayat favorite dia "mama tak sayang adel..." Tu je lah dia zikir kat aku hari2.

Dia kalau dengan aufa pun boleh jadi gaduh. Masa pantang haritu dia gaduh dgn aufa dia yang nangis. Hati tisu betul makcik sorang ni.

Ni masa aufa datang haritu. Risau je kot end up gaduh nanti. Dgn adel kalau salah tonasi pun dia boleh terasa. Adeh adel... Manja sangat ni. 

Tgk rafa, rilek je kan? Kadang kesian ke rafa dia terbaring je kita nak main dgn dia kakak dia tak bagi. 

Susah ye nak bahagi2 masa senggang yang ada dgn anak2. Anak ni begini. Anak tu begitu. 

4 comments:

Nad MamaZN said...

hehehe..
adel, adel...
takpe, lama2 dia ok la tu =)
cer acah2 nak kasi rafa kat org lain, mesti adel tak kasi punya hehehe

Rizziela said...

senang ajer... ajak kakak2 main sekali dengan adik..so ibu main agah2 adik...then suruh kakak buat mcm ibu..isnyallah..lama2 kakak mesti x jeles lg dgn adik

Zura@Iwan said...

adel2..jeles tul dia..
rafa relax je sbb rafa boboi..hikss

Mama Likha said...

ala... kcian adel....agknye masih nk adapt ada adik slps dia tu... plus die mmg bongsu lama sblm ni....

klako... ''mama diam.. mama jgn ckp...''

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in