wedding di masjid tanah

di sebabkan esok ai masih cuti. ai settlekan update apa yang patut yeh. lepas pusing2 kat bandar hilir tu, kitorang terus ke masjid tanah. tu lah reason kenapa family mertua aku turun. jiran rumah lama, anak diorang kahwin. masa kecik2 dulu family wan dok kat masjid tanah. merata2 family diorg duduk sebab apak mertua den askar. sampai dalam pukul 12.30 gitu.

sampai je terus makan. lauk pauk nya masyaAllah, marvelous! apa makan?

masak lemak daging salai. mantap!

ulam- ulam dengan sambal belacan

ada pulak ikan masin. ini mmg lauk pauk aku lah. mmg kena dengan tekak aku. makan tak pandang kiri kanan.

adel makan siap tambah 2 kali sebab lauk masak lemak ni. mujur tak pedas. nenek duduk depan kitorg seronok je tgk adel makan selera sangat.

ni lah rumah sewa dimana family wan menetap masa kecik2. they grew up here. kalau pi melaka mmg kena singgah area ni. mula lah dia bukak memory lane dia. longkang mana dia jatuh. longkang mana dia tangkap ikan. kat mana suka main. layankan... wan, no 2 tu mas, no 3 ali.

kerusi ni pun sama usia dgn papa kot. goyang2 sudah. lama gak kitorang lepak kat sini. ayah jumpa kawan2 lama. tiba2.. terpandang seseorang..

irma hasmie uols!! aku mmg dah aim nak amik gambar dgn dia. berani dgn tak je. kebetulan kitorg dah nak balik, dia pun nak keluar dari rumah pengantin, ajak amik gambar. senyum je dia angguk. 

lagi sekali. hai manis sangat. sempat tanaya bila dia due. dia due next month. semoga semua selamat.

husband dia........ sangat lah.............. (habiskan sendiri ayat aku ni) hehehe..

lepas tu kitorg pun mintak diri. what a great weekend we had. 

bila aku belek2 gambar balik, nan ado gambar dgn pengantin ye! dgn irma hasmie tergedik- gedik nak begambo. dengan pengantin sekeping pun aram ade. hahahahahahaaampeh!

isnin selasa apa bikin? tido sampai tak larat nak tido dah.

3 comments:

ibuayu said...

kat area kg sri tanjung ke ni

Nad MamaZN said...

irma hasmie uolsss!
kerrlasss! :)

berseri2 muka dia..! :)

Alyyani Anuar said...

ibu ayu : alamak, tak sure. tapi rumah nya depan Syarikat Air Melaka kat masjid tanah. tau tak?

nad : terus lupa pengantin. :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in