random update

aku cuba. aku cuba untuk menulis. kita tengok apa yang keluar. here we go... apa khabar semua? ok tak? ok je kot kan. seriously aku dah takde momentum nak ber blogging. aku sekarang tgh kemaruk balik ber instagram. kalau korang nak tau latest update pasal aku, type nama aku, aku ada kat situ. tu pun sebab ada application terbaru iaitu instaplace. mak jakun lah kan. tu yg semua benda nak snap. buat masa ni lah. pernah suatu ketika aku lesap seketika. sebab sibuk kot. skang terketar ketar asyik nak meng haplod je kan. layan. so, my latest update mmg disana buat masa ni. 

nak blogging skang masa sangat2 limited. kat office sekarang takleh suka suki nak online. do it at leisure time sahaja. masalah nya takde leisure time langsung kat office. so aku nak cite apa eh? korang nak tau apa? takde benda menarik nak story. sama je macam ayat entry2 sebelum2 ni eh. nak cite pasal anak masuk sekolah, anak2 aku pelajar tua. so takde yang excited nak story. diorg cuti pun pegi sekolah. so there's no interesting story to share.

nia skang sekolah pagi. so gesaan bangun pagi tu automatik ada. maka nya kalau punch card masuk office pun tak merah. 8.30 dah ada kat office. nia dah start kelas mandarin. mak dapat buku, nia pun dapat buku. sama2 belajar. 1st class dia belajar word 'hau she mandarin' aku tak tau camne nak spell. tp aku rasa cam cute je bila dia sebut. maksud dia 'mandarin teacher'. at first payah sikit dia nak masuk mandarin class. mujur kawan dia ada sorang masuk kelas mandarin jugak. sebab teacher cakap mandarin teacher kat situ strict sikit. elok gitu. 

kat sekolah jugak nia dah mula belajar solat. hari2 cerita kat school dia solat. syok lah dengar. dia pun mcm dah besar kan. dah besar as in, aku dengar benda2 adult dia cite. sebagai contoh bila aku amik gambar kan, dia boleh cakap 'mama nak facebook ke?' apekah???? aku tak penah ajar dia word facebook itu. advance betul anak2 kita skang ni. scary man! mama pun jarang ber facebook nak oi. how come nia boleh tau word facebook itu.

and haritu kan ada AJL, esok gi sekolah agaknya deme cite pasal AJL, bole pulak masa aku tgh tgk ulangan AJL nia boleh cakap, yuna menang kan mama? nak tgk yuna bole? seriously??? oh my! dah pandai cite pasal retis kat sekolah! dan2 tu lah asyik lah nak tgk yuna. 

anak anak... oh anak anak... 

jangan spoil kan zaman kanak2 korang. don't grow too fast.

apa ntah lagi, ada lah few issues yang keluar dari nia. sangat unpedictable. moga anak2 aku pandai lah pilih kawan. kawan2 ni pengaruh besar dalam kehidupan. adel pulak.... adel dah jadi student senior jugak. mengada teacher cakap. sebab nya dah ramai pelajar baru, semua teacher dah tak tumpu / gomol dia. so dia mcm mengada lah nak org layan dia je. sorry adel, ramai lagi yg lagi comel dari kamu. gi sekolah belajar ye. bukan nak main2. sampai skang bila sampai sekolah dia buat muka sebek dia. unlike her sister, skang pegi sekolah dia seronok. cepat2 back on track adel. adel dah besar tau. tapi ok lah, dia pun dah mula communicate in english. kira ada lah belajar dari menangis je kan.

tu je kot buat masa ni. nanti aku mengaruk lagi ye. esok keje. tapi mata buntang lagi ni. sebab semalam aku bantai tido siang berapa jam tah. mari kunci jam.

nak upload gambar pun malas weh. ni je lah eh. latest us. tadi masa makan kat johnny's. bukan senang nak convince kan laki den ber johnny's. tp dia dah jemu makan kambing kat chillis gamaknye. so johnny's la kita. oh tudung aku tu, tudung kegemaran buat masa ini. cun kan? RM8 beli kat wakaf che yeh. berbaloi2. and of course niadel wajib enter frame.

be good, be nice to each other....

9 comments:

@lfidah @dim said...

akhirnya ada juga entry yang ditunggu-tunggu..:D

Anonymous said...

assalam..maaf nak cakap.jonnys ni cert halal nya dah ditarik balik.hati2 ya?nak tegur takot,tak tegur pon takot.smoga kita sama2 diberkatiNYA.insyaALLAH

Nad @ MamaZN said...

Akhirnya...!
Dapat jugak lepas rindu pd niadel =)

Harga bawal dgn paridah, mcm langit dgn bumi, ehehe..
Pasni try shawl lilit2 plak alya, heheee..

Affieza said...

Cantik tudung...colourful gitu...hehe

Iela Fazielah said...

serius cantik tusdung tu...n advance giler nia leh gosip retis lagi tu./..syafqah itu semua xtau... tp tanya dia watak disney ke... citerk atun barbie ke...semua dia hafal....

shamirazafisa said...

lawa gile tudung. berkenan sgt dh ni.

Elyn Sani said...

Igt kan ko dh terlekat sbb pgg perut aku aritu ekekeke.

Mama Likha said...

adel comel poreber lah !

Shasha Mohamed said...

Saya ada belajar mandarin sikit2.
Lao shi huayu
lao shi - cikgu
huayu - mandarin ;)

Selamat bergembira bersama anak2 yang comel ;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in