patung the cars.

ina, kat instagram kau tanya the cars tu beli ke tak? ye aku beli. terpaksa beli. rewind.... pada suatu hari tah bila tak ingat. rasa masa cuti new year kot. pegi midvalley cam biasa. lepas tu beli barang sikit kat jusco. adel dok menuntut super ring. takde pulak kat jusco tuh. nia masa tu tgh elok je tido dalam stroller. adel dok dalam troli. tetibe dia dah ngamuk2 nak tido. 

gembira sangat kan time ni. tgh lunch sebelum pegi jusco.

lepas tu ngantuk. no choice, dalam troli la landing nya. tapi tak tido pun. mengada je lebih.

dah sampai kat kaunter bayaran dia dah drama, nak gak super ring. so terpaksa split. papa singgah farmasi caring care dgn nia, mama bawak adel dalam troli masuk carrefour pulak cari super ring. beria nak beli super ring kan? anak2 aku dah addicted dgn super ring. tau2, tak bagus. tapi aku tak lah feed hari2. mana aku boleh elak, aku cuba lah elak. this time around, tak kuasa nak melayan lalakan adel, layan kan je lah.

dari jusco ke c4 midvalley tuh, si adel mengamuk lah dalam troli. nak dukung camne ke kan. masuk je entrance c4, aku nampak ada PATUNG THE CARS atas peti aiskrim, terus capai bagi kat dia. diam terus! haaa lega. then pusing2 cari super ring and few things yg takde dalam jusco tadi. tah apa2 lah jusco midvalley ni. sebab dah biasa pegi jusco lain, aku rasa jusco midvalley ni serba tak cukup. ni kat bahagian groceries lah kan.

tiba kat kaunter bayaran, aku tanya adel, adel nak ke car ni? dia kata nak. ok, maknanya aku kena cari seketul lagi sebab kang adel dah settle, kakak dia pulak melalak nak jugek. pusing2 lah mencari. tapi rasa Allah hai, perlu ke beli benda2 ni? fikir2 lah jugak camne nak elak dari membeli. so dah jumpa lagi sebijik, aku still rasa reluctant nak membeli. tengah beratur nak bayar, tunjuk ke wan. dia buat dek je. tak paham kot sebab distance aku dgn dia jauh. dia tunggu kat luar.

bila time nak bayar tanya adel lagi, nak tak? DIA GELENG AND TERUS AMIK SUPER RING. ok tak nak lah kan?? lega and tinggal je dalam bakul tu, terus blah. keluar je carrefour dia buat drama ADEL NAK CAR. ah sudah!!

dia mula lah drama. korang yang tak penah tgk drama adel ni mmg kalau dia melalak mcm kena dera lah. dia melalak sampai dalam kereta mintak car. hoi, hangin aku. papa dia tok sah cakap la kan. nasib nia tido lagi. dari midvalley melayan dia nangis, pujuk tak mau, bagi susu tak mau. last2 tertido sebab penat nangis.

tapi hati tak sedap dia bangun kang confirm tanya kang sambung nangis lagi. so kitorg singgah jusco equine nak cari apa yg dia nak. time tu fikir, kenapa lah aku tak beli je. kalau tak, tak lah jadi benda2 ni. menyesal pun ada. tapi tu lah, benda nak jadi. cari lah dalam jusco kat toy's area. nan ado. oh, sampai jusco adel bangun yes dia mintak car dia jugak.

then terfikir, kat kiosk bawah ada jual patung2 tuh, mesti ada. so kitorg turun la bawah. and....


 






tak terkata aku tgk gambar2 kat atas ni....di sebalik tabir macam2 hal terjadi.

 time ni aku rasa nia dah besar sangat. sangat lah kan. kalau besar, tak mintak beli kat seketul.

4 comments:

Nad MamaZN said...

Cars...!
Nnt adel dtg umah ciknad, main menan zakwan
Mende lah cars ni berlambak..dr mainan, jigsaw puzzle, majalah, buku, baju...
Zakwan mmg kemaruk cars

Tu dulu, skrg zakwan dah suka superhero plak..makanya, mainan cars dah tak berusikkk...

Anonymous said...

dik....layannnkan...kita dulu pun mkn super ring kan...huhu eh nape muka adel tu?

amal_fc1303 said...

aduhai mcm tu plak cite nyer.. addicted ngan the car dia. ko beli dua ke? kenapa 1 kecik 1 besar weyh?

yantieramli said...

Alaaa bahagianya da dpat car..siap peluk tu..sabo je mamanya mncari ye.. :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in