Kena sound dengan nia

Naluri seorang yang aktif dalam laman sosial baik blog, facebook, twitter mahupun instagram, asal ada smartphone, semua benda nak snap. Samalah macam aku. Sejak ada blog mmg semua benda nak snap. Dia bukan niat nak menunjuk. Ada perasaan nak kongsi insiden itu dengan pembaca. Gitu lah. Kena kutuk kalu nanti, belakang kira lah kan.

Nak2 skang ada instragram, sejak ada instagram, tiap2 hari ada je lah benda bukan2 aku nak tunjuk. Aku tak terfikir pun nak kena tegur dgn nia. Selalu kena sound dgn wan je. Tapi tadi, masa aku nak amik gambar ni...

Masa nak makan kek ni, dtg lah naluri nak amik gambar kan. Kelam kabut amik hp yg bateri tinggal 4% tu, untuk di instagram kan sebelum kena terkam dengan nia.

Bole pulak dia sound, 'mama ni asyik2 nak amik gambar'. Gelak je la kitorg. Tp ayat seterusnya tu lg x menahan bila dia  'bukan ada orang nak balas pun!' Balas??? Facebook!

Kenalah ceramah free dgn mama, 'nia, mama amik gambar ni bukan nak menunjuk. Kepuasan peribadi namanya.' Kekdahnya macam dia dah besar dan paham. Hehehe

Instaplace la kan ape ke lagi. Beli kat pasar malam tadi. Sedap!

Supper makan kek. Bagus!

** sedang aku menaip entry ini, tiba2, blackout! Eh, ada dah balik.

- Posted using BlogPress from my iPhone

8 comments:

Nad MamaZN said...

Hahaha..nia, nia! =)

Zakwan lgi best
Tengah dok ngadap dominos pizza
Die cakap kat mama,
Yumyum, pizzaaaa... ! Mama, cepat la amik gambar, dh lapar ni...!

Haha! Maknye amik gmbr dulu setiap kali sblm makan kekdahnya =P

Ps: sblm makan tp slps bace doa makan, lalalalala... ;)

Mama Likha said...

btul tu niat kite bukan nak mnunjuk tp esetengah org ni anggap lain hurmm



eh wan duk kelebek apa kt blkg tu.. bela ikan lak erkkk hehehe

CeqGu said...

ehehehe, firas lagi la, tak dak sound2 dah, terus dia tutup laptop mama pastu suruh gi baring sbb dia nak nyusu hehehe

amal_fc1303 said...

dah besar anak mama yer. hehehe.. petah dh beckp.

ibuhebat said...

amboi nia, mata ke atas..nasib tangan bukan kat bahu. hehe
Kenapa Shaklee pilihan saya

atanayuiman @ Jue said...

Hehe.. jue dah selalu kena sound mcm tue.. asyik2 nak tangkap gambar. Tak payah tangkap2...

But, sumtimes dia pulak suruh kita tangkap gambar. Dia yang beri peringatan kat kita. Ibu, tangkaplah gambar cepat....

Anak.. oh anakkk... gitulah gayanya. Dah faham apa kita buay.

Anonymous said...

dik.....nia dah besar...dah smpi masa nia sound2 mama pulak....part ni mmg best layan....byk unexpected word akan keluar dr mulut dia...

Iela Fazielah said...

haha..nia ni mmgcanggih la.... Mcm org besar... Petah berkata2. . Bagus nia...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in