bijakgroup family day 2012 - gala night

siang dah pulun macam2. haritu belum berakhir ye. kemuncak dia, malam nye lah. ada yang dah tak lalu makan sementara nak menantikan turn masing2 nak berkaraoke. tak kurang juga berdebar time lucky draw. kot no lekat kat grand prize. aku? tah tak ingat. looking forward nak enjoy je.

tema rock kapak. maka banyak celak yang terkorban malam tu. mak nak bercelak, anak pun tak kurang juga. ada jugak bapak yang bercelak. yang penting masing2 sporting ikut tema. nia pun kemain. aku pesan, jangan nangis, nanti rosak makeup. bercelak, berlipstick bagai.

 2 beradik dah ready nak ber rock kapak.

acara malam tu diselang seli dengan karaoke dan jugak penyampaian hadiah. sambil menikmati makan malam.

group aku menang telematch. dapat tupperware eco bottle 1 liter. suka!

then sambung karok balik. osman yang memenangi anugerah buluh perindu. cayalah osman! :D

hanim yang menjadi bahan usikan jejaka2 kat office aku ni.

tiba giliran mak jemah ni pulak. aku nyanyi lagu standing in the eyes of the world by ella. ha tgk, kalau tak didukung apa jadi. menangis. tu lah dukung je sepanjang menyanyi

bila tiba giliran grand prize lucky draw, memasing berdebar. harman menang 32inch panasoninc LCD. ni tempat ke5. senyum paksa nampaknya sebab dia dah menjemput orang dtg rumah nya tgk final euro dgn tv 42". tapi menang 32" je. hehehe... ok lah tu. GP jugak kan.

nik eman dapat GP ke-4 iaitu samsung galaxy S2. senyum sampai ke telinga sebab dapat apa yg diidam kan. mmg rezeki.

 then sambung lagi. our COO ni. dapat no3 you.

pemenang tempat ke2 karaoke, en zamrul. kemain berwig bagai..

juara nya jatuh kepada assistant aku, nor.  keputusan yang telah dijangka. mmg suara dia ni sedap. ni tgh mengandung 7 bulan ni. kalau tak mengandung, sure boleh tarik lagi tinggi.

sementara juri nak mengira markah, ada acara selingan. MD punya wife dgn anak dia menyanyi lagu agnes monica matahariku. kalau kak lin ni join jugak competition, mmg kalah teruk lah kitorg2 ni. suara mmg superb! sofea (the daughter) pun not bad.

baju kemain gerun, jeans koyak rabak, tapi nyanyi lagu ungu daaa... kemain penuh jiwa lagi. ni selingan jugak.

then ada anugerah best dress jatuh kepada adik hariz adam. mmg rock! tak sia sia bapak ko beli prop. ;)

anugerah bintang popular jatuh kepada nik eman. yang ber kopiah tu ye. yang menyampai nye pulak gelak telebih. dia dipilih sebab dia yang paling popular and work very hard sepanjang family day ni berlangsung. 

 dan tibalah masanya untuk untukacara kemuncak top 3 grand prize lucky draw. yang bertuah dapat ipad3 is my dearly assistant tiny. baru sebulan keje dapat lucky draw wei. apa nak dikata? itu namanya rezeki. 

tempat ke2 yang bertuah adalah aku. wah mmg speechless habis lah. tersentap hati org lain yang kempunan kan tv 42 inci tuh. tu lah orang kata, or aku punya teori, yang kita nak tu selalu tak dapat, tapi benda yang kita tak terfikir or jangka, datang bergolek depan kita. alahai menang tv je pun. :)

pemenang utama lucky draw jatuh kepada cik hanim kita. ni lagi best. staff baru jugak, still under probation. yang soh seh soh seh belakang tu, anggap lah bukan rezeki ye. 

tetiba top management buat surprise pulak towards the end. semua tertanya- tanya apakah? rupanya diorang nak bagi top management award kepada pekerja yang paling cemerlang.

standing ovation untuk amin. he deserve it. campak kemana saja dia ni. onshore, offshore, semua dia pegi.

amin bagi ucapan sepatah 2 kata. lagi manis bila haritu merupakan harijadi dia. mmg lebih bermakna lah.

maka, selesai lah malam tu dengan jayanya. semua orang pun happy sebab tak balik dengan tangan kosong. yang tak menang pun dapat consolation prize. malam tu settle dalam mid night jugak lah. semua orang enjoy habis..

1 comments:

nome said...

wahhh nia siap bercelah tuh! giler rock korang anak banak.....menepati konsep gitew...

rezeki terpijak namanya bile dpt tv 42"....sesuai sgtlah utk umah baru korang...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in