semalam balik awal

petang semalam balik awal. ada incident zaman sekolah berlaku. apalah dah tua bangka pun ada lagi incident ini. kul 4.30 dah cabut balik. dah balik awal tu balik rumah kejap tukar baju then keluar balik. mana bole duduk2 saja balik rumah awal tido. kepala ligat memikirkan aktiviti yang boleh dimanfaatkan.

ke jusco redeem voucher dgn rebate. dapat RM200. banyak pelaburan kat jusco ye. eh silap bukan jusco tapi aeon. alang tu, tukar kad sekali. ada 1 design je. bolehlah. janji settle urusan sekali gus.

buat beli barang rumah seminggu, sekali pakai confirm habis.

nak tunjuk kat korang ni sebenarnye. nak keluar dari jusco, lalu pizza hut, nampak banner ni. baru kan? kids eat free every day. menarik disitu.

of course ada terms and conditions dia. budak dengan ketinggian 120cm kebawah je dapat makan free. 

ukur tinggi dulu sebelum masuk ye. macam nak masuk theme park pulak dah. ok lah, kalau nia tinggi lebih 120cm, mesti adel rendah lagi. masih boleh dapat free. hehehe.. tapi aku rasa tinggi nia tak sampai 120cm lagi lah. nanti kita ajak papa makan kat sini ye nia. which tak tau bila lah sebab pizza takde kambing katanya.

dah tu je update. jiwa kacau bila tau audit finding dari income tax tadi. serabut macam aku punya company je kan. haish...

7 comments:

@lfidah @dim said...

asben ay pun suka makan kambing alya..saya tidak suka makan kambing...kalau raya mesti tanya mak saya masak kambing tak???

alyyani said...

aldifah : owh part tanya mak masak kambing tu tak mcm tu pulak.tp kalau ada peluang nak makan kambing, mesti nak makan punya. heheh..

Iela Fazielah said...

akak dah gi mkn dah sabtu aritu... dedua irfan n syafiqah dpt mkn free... sbb syfiqah tinggi br 115cm... irfan kompom dpt la kan... dedua mkn creamy carbonara best!

alyyani said...

k.iela : baru ke lama dah kak? saya hari2 mengukur jusco tak perasaan pulak. semalam baru perasan. kalau dah syafiqah dgn irfan tak sampai 120cm, nia jauh lah nak cecah 120cm tuh. maka, boleh la selalu pegi sebab free. papa diorg mmg suka pegi tempat kids eat free ni. hahaha..

wanie md zain said...

Alya baru lagi rasanya menda ni...ok la kan..najla xtau la lepas ke tak...nantinleh try..y

Nad @ MamaZakwan said...

insiden waktu skolah, hehe..comel jek
tu blum insisden escape lagi tu..takpun fly, haha!

akak, gi jusco tmn equine ek tu?

esok mlm nak pi terjah pizza hut la, malas masak, haha!klau zakwan lebih 120cm(rasenye kurang kot) baby nayli ada utk menyelematakna keadaan, haha!

Iryani Noor said...

wahh menarik nih.. sopia comfirm lepas...

ahahha.. 'pizaa xde kamben'..
rasa klakar la pulak..
papa niadel btul2 hantu kamben yer...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in