musim sejuk ke nia?

dah 2 malam bebungkus kat rumah. padahal rumah punya lah panas. tapi dia punya berbungkus macam aircond kat rumah ada 8hp. 

pastu cam payah je nak menulis pakai glove, dia tanggal 1 sarung tangan then sambung buat homework. sebelah lagi maintain pakai.

masuk homework buku ke2, masih lagi maintain berbungkus. lepas dah siap baru tanggal segala. lepas tu ckp, panaslah mama. dekat sejam pakai tak panas ke? hairan aku. obviously mmg dia rindu kan disneyland. hari2 tgk the lion king show kat youtube. tgk princess. siap mintak pegi hongkong. itu je lah sebutnya. next year ok nia!

ni lagi sorang. asalnya nia buat homework kat rak tv tuh, sekali datang si adik memanjat rak tv nak menyibuk. lepas tu, terus kakak dia beralih ke sofa. bila si adik nak turun, kaki dah tersangkut. dah menangis mintak simpati. tu je lah pandai, sikit2 nangis, sikit2 jebik.

akhirnya masing2 membawa haluan masing2.... 

7 comments:

anisalya said...

blh tahan ek. macam2 la nia ni.


p/s: dah dapat hadiah lucky draw tu. thanks ye.

alyyani said...

ANISALYA : BUKAN BOLEH TAHAN, KADANG TAK BOLEH TAHAN GAK. HEHEHE..

OH, SAMA2. SORRY DELAY LAMA SANGAT YE :)

Fieza said...

Nanti besar study oversea eh nia..aunty doakan nia success he..he..

Princess Solehah said...

amboi nia....comelnya dia pakai mcm tu :)

Affieza said...

Agaknya dia rindu suasana kt HK tu kak...hehe

Iela Fazielah said...

nia teringat saat2 indah n manis di disneyland.....tu yg sanggup pakai tu..haha....

Siti Asiah said...

kadang tu tergelak tgok gelagat anak2 kan, kadang2 tu geram jerk...asiah pn dua2 anak pompuan...;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in