I Love Hong Kong Giveaway

*STICKY POST UNTIL 17/2/2012 @ 7.58PM. SCROLL DOWN FOR LATEST ENTRY*

sempena berkongsi kegembiraan berada di hong kong dan sempena umur adel yg bakal menginjak ke-2 tahun tak lama lagi, aku berbesar hati untuk share ole- ole dengan pembaca sekalian.


Syarat- syarat penyertaan
  1. Terbuka kepada semua pembaca blog Mrs Simplicity. it can be anybody. takde blog pun takpe. i dont need u guys to do an entry. tapi jgn tulis ID guna nama anonymous lak eh. bagi lah nama manja. nak buat apa?
  2.  tinggalkan komen kat entry ni dengan menulis  Saya nak ole- ole dari Hong Kong. dan seterusnya sila habiskan ayat berikut "Mrs Simplicity can improve her blog writing with...... / Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan............" (contoh; mrs simplicity bole improve cara penulisan blog dengan jangan membebel banyak sangat. letak gambar sahaja) something like that. positive or negative aku terima. ni membantu aku nak improve aku nye skill menulis. ewah.
  3. tempoh penyertaan adalah sampai birthday adel iaitu pada 17/2/2012 jam 7.58pm.
  4. Pemenang akan ditentukan dengan dua cara. cabutan bertuah oleh cik adel. dan 3 cadangan / komen terbaik.
  5. Gieveaway terbatal jika penyertaan kurang dari 10.
  6. itu sahaja!
Hadiah yg menanti pemenang yang bertuah...
 ole- ole hong kong untuk dikongsikan bersama dengan korang.

so, jemput join! :D

32 comments:

suhida said...

Aku join dulu! :)
Saya nak ole- ole dari Hong Kong.
Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan hmm...tak reti aku nak komen.dah ok sgt dah pun blog ko ni.aku cuma mengharap luck adel cabut undi je ni. hahahaha...(nak fridge magnet disneyland tu kalau kata terpilih)..boleh dak aku komen cenggitu.kuikuikui..

mrs.spicy said...

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan update banyak2 sikit and cerita lebih banyak macammana deal dengan anak umur rapat-rapat ni..conflict dieorang. dah ade kat kan. tapi i need moreeeee *untuk panduan dimasa hadapan.haha*

wanie md zain said...

Nak join jugak la...:-)
Sayabnak ole-ole dari Hong Kong
Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan membebel dengan banyak beserta dengan gambr sebab saya suka cara awak..baca tak bosan..semua dah ok teruskan menulis macam ni yek...
Boleh ke alya komen mcm ni..heheheheh

P/s utk adel: cabut undi mama wanie tau adel..hehehehe..

Lelord said...

Saya nak ole- ole dari Hong Kong.
Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan hohohoho xyah dah pasal setakat ni mmg terhibur dengan gaya penulisan yg sempoi ni tersenyum2 je bila membaca

atanayuiman @ Jue said...

ok.. nak joint juga.. hehehe baca amazing race korg rasa mcm terikut2 sekali ke HK.. ekekeke

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan meng"UPDATE" blog selalu dengan lebih hangat dan panas.. hehehe

nak gaks ole-ole dari HK tuee..tertarik pada FM dan keychain i love HK.. hehe

anisalya said...

Saya nak ole- ole dari Hong Kong.

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan cara? Tak baiki penulisan pun tak apa. gaya penulisan tu hasil kreativiti individu. apa yag kita tulis tu, itu la kita. cuma background blog la kalau boleh tukar. hehehe... boleh gitu. sebab blog awak banyak pics. ada background mcm ni buat mata saya ni lebih tertengok kat background pulak. saya la. orang lain saya tak tahu. itu je la.


p/s: besday adel sama dengan anak sulung saya la.

id: anis alya

wan syamzaima said...

nak try gak lah hahah...
Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan cara........dah takyah ubah dah dik..mcm ni pun mmg best baca..pics byk pun xpe..suka tgk entry hongkong nih..:)

Nana Aziz said...

Waaa..teruja aku.wpun selama ni aku skdr silent reader..haha.silent x brp silent gak la kn..cover.haha.
Saya nak ole-ole dari Hongkong..(Nk jgk tu..x malu).Mrs Simplicity boleh memperbaiki cara penulisan blog dengan...hmmm..urut dagu xde janggut..hee..gaya penulisan ko ok,wpun campur bm bi tp aku suka baca.isi kandungan pun ok,cerita pun byk yg menarik yg kdg2 aku xsaba nk tgu ko update blog ko ni.cuma background.bkn x ok..ok sgt2.cuma apa kata ko kerap tkr background ko skali skala kn..skg ni pun dh menarik prhatian ramai,ni kan plak klu ko tkr2 kn.makin ramai pembaca lg up ko punya nuffnang,lg kerap la all the readers mcm aku dpt giveaway..wahhh..hee..
P/s:sj je gtl tgn tggal jejak mane la tau kot ada rzki kn.apa2 pun aku suka baca experience ko kat HK.rs mcm aku plak ada sana..ewah
P/s2:dlm plastik tu apa weh??hee..

Nana Aziz said...

Punya la pjg aku mengarang td tetiba xleh send.bengang je..klu ko dpt komen aku td,ko pilih je la ye..ehehe
Waa..aku nk jgk.dgn xmalunya.wpun aku silent reader kn.silent xbrp nk silent gak kn..ok cover2..hee
Saya nak ole-ole dari Hongkong..Mrs.Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan..hmm..urut dagu xde janggut..penulisan ko ok..wpun campur bm bi tp aku suka baca.kdg2 xsabo nk tgu ko update blog ko ni.cerita pun ok..cuma background la kot.pe kata ko tkr2 background.bkn skg x ok,ok je.cuma lg kerap ko tkr,lagi menarik minat pembaca,lg ramai la org klik iklan nuffnang ko..lg byk peluang la kitoang dpt giveaway..wahaha..
P/s:dlm plastik tu apa weh?hee

Princess Solehah said...

Saya nak ole-ole dari Hong Kong (^__^)

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan sentiasa menampilkan cerita terbaru dengan cepat (update selalu, kalau boleh setiap hari), mewujudkan segmen resepi/masakan selain dari kisah niadel yang saya sangat suka baca :)

cikpia said...

Saya nak ole- ole dari Hong Kong.

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan cara menukar layout page. sebab corak2 tu AKU tak minat. ha ha...... aku tau orang lain minat tapi since kena bagi sajesyen,aku sajes je la.... ha ha....

Gieyana said...

Saya nak ole- ole dari Hong Kong.
" Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan ko tukar + upgrade header baru beb..rasa too simple sgt n sayang psl both of ur princess tue ckan cute tp dpt tgk side jer..bab2 ko bebel + pic tue ok jer.."

yantie said...

nak jugak joint... :)

Saya nak ole- ole dari Hong Kong.

"Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan teruskan membebel pun ok. saya suke bace. perbaiki ejaan skit2. namo singkatan yg pelik2, sbb kadang2 x tahu dan pelik. OMG bleh paham lg...hik3x.. letak pic bnyak2 pun comel.. boleh lepas rindu kat niadel.nak suruh update selalu x bleh kot, sbb saya faham kdang2 tak de masa. rest pun tak cukup, dgn anak 2 org lg kan... :)"

*sayang sgt kat diaorg w/pun tak pernah jumpa.*

Mama Likha said...

Mama likha nk FM kena jwb giveway jgk keee huhuhhuhu xD

azi said...

Nak menyibuk jugak mana tau ada luck..hehe..

Saya nak ole-ole dari Hong Kong

Mrs Simplicity boleh memperbaiki cara penulisan blog dengan teruskan corak & gaya penulisan sekarang ni...dah ok dah. Pastu selalu2 update sbb bila baca rasa macam dok dekat jer....kalau pi jjcm atau bercuti kena update macam gi hong kong ni so bagi yg tak pi bila baca pun rasa macam dok join sekali ngan korang...

Nad @ MamaZakwan said...

Saya nak ole - ole dari Hong Kong!

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan............

takperlu perbaiki cara penulisan kot sbb cara Mrs Simplicity bercerita terasa lebih 'dekat' walaupun tak penah jumpa ;)

Pastu suka baca pasal Mrs Simplicity & famili pi jenjalan..sbb terasa cam detail jek (Mrs Simplicity kan suke wat karangan, hehe) sampaikan saya terasa cam saya ada je kat tmpt kejadian, hehe...contoh cam pi KK ngan HK

tapi tu la...gambo sket bebeno!

~mungkin apa yg bleh diubah adalah duduk letak blog ni. contohnya cam tulisan tu..halussssss je cam abg harith iskandar, hehe..

Mrs Simplicity tulis karangan panjang2, tp tulisan halus2, cam payahnye la hai nak membaca, huhu! (bg saya la..org lain saya tak pasti =P)

Pastu gmbr cam besar je..bg saya la, saya suka kalu tgk satu2 gmbr tu takyah scroll atas bawah atas bawah utk tgk 1 gmbr..(paham ke? huhu!)

Saya suka kalu satu2 citer tu ada byk2 gambar.. dgn byk gmbr, Mrs Simplicity tak payah buat karangan pjg2, biar gmbr je yg berbicara hehe..sekadar cadangan...tp saya suka je kalu Mrs Simplicity tulis pjg2 ;)

Banyak2 kn sket gmbr adel ngan nia ek..suke la tgk gelagat dorg 2 beradek! ^_~

sekian terima kasih, hehe :)

Shasha Catering said...

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan cara selalu-selalu la update blog.

Ieja said...

saya nak ole-ole dari hong kong....

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan............

(sebenarnya dah cantik n molek dah cara penulisan Mrs Simplicity menyampaikan satu2 cerita..saya sgt suka baca setiap n3 Mrs Simplicity yg sgt friendly dan bila saya baca seolah2 saya pun berada ditempat tu...hehehe..)

tapi dah sbb syarat2 dia nak kena gak suruh Mrs Simplicity baiki cara penulisan so saya nak cadangkan Mrs Simplicity letak lebih banyak gambar anak2 yg comel tu sbb saya suka tengok diorg berdua...tak jemu tengok diorg....

A-zu said...

Saya nak ole-ole dari Hong Kong... :)

Mrs Simplicity boleh memperbaiki cara penulisan blog dengan ...
(a) utk entry tentang holiday...provide maklumat seperti belanjawan ke HK
(b) juga ape barang yg murah2 di sesuatu lokasi..cthnya di Ladies Market & Stanley Market
(c)Apa barangan yg dibeli secara detail :) cth : picture beg guess RM85 tu

* kesimpulanya..
Tahniah sebab blog ni very informative, menarik, gaya bahasa mudah difahami, detail dan boleh jadikan panduan untuk kami ke HK :)

eizan nor said...

Saya nak ole ole dari Hong Kong...

Mrs Simplicity boleh memperbaiki cara penulisan blog dengan.. (saya tak rasa ianya perlu diperbaiki banyak, pada saya dah elok dan molek cuma kalau boleh diselitkan dengan kata2 nasihat,pantun2 atau jenaka lucu yang boleh menghiburkan para pembaca blog, disamping menambah ilmu boleh jugak mengexercise raut muka agar lebih muda dan jelita gitu.. hik3..

Anonymous said...

Saya nak ole- ole dari Hong Kong.

Nak mencuba juga ....

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan
- ini cadangan sebenarnya .. tukar header dengan gambar kecerian niaadel atau sekeluarga dan warna wallpaper terang dan kelembutan ( wah warna pon ada kelembutan ke ? ) bertemakan kanak2 ke ....yang ni pon cantik gak , ari2 saya baca .
- saya pun tak tau nak tulis apa ... dah ok semuanya ... mempunyai gaya penulisan tersendiri .. tentang niaadel, tentang persahabatan (4 BFF) yang selalu hangout bersama , tentang rutin harian , tentang balik kampung dan perincian tentang percutian sampai ke buget-baget pon tulis gak ... memang terbaek la ... berapa banyak tentang la ... dan tentang gambar tu ok jer ... sedang-sedang elok je .. apa2 pon all the best alyyani ... saya mmg suka baca blog alyyani selalu jer terupdate walaupon ada kekangan masa .

-dahlia dania-

@lfidah @dim said...

Saya nak ole-ole dari Hong Kong!

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan............

1)selalu update cerita-cerita terkini alya dan family dengan cepat.

sebanarnya dah ok dah blog alya nie. memang hari-hari jengah blog alya sebab nak tahu perkembangan alya. bila baca penulisan alya rasa macam dekat aje. suka dengan penyampaian alya.

Sekian...

norhana said...

Saya nak ole- ole dari Hong Kong.

nak try jugaklahhhh..harap2 dpt le.

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan lebih bnyak upload gambar2 pengalaman..kerana kadang2 hanya sekeping photo dpt mengungkap seribu makna..dgn photo juga ramai readers dpt menimba ilmu dan secara tak langsung mengajar kami tentang sesebuah tempat itu..(contohnya masa entry gi hong kong tu). Masukkan pelbagai tips yg ada. Penulisan gaya bahasa bersahaja amat menarik perhatian..susun atur gambar memainkan peranan..apapun blog ni best untuk diterokai dan dibaca.. Muahh

ilasuzi said...

Nak joint gak walaupun hanya silent reader.. hehehhe

Saya nak ole-ole dari Hong Kong!

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan selalu le update cerita-cerita terkini..gambar-gambar juga ye... Paling suka tgk entry HK ni.. hehehe

Sekian, terima kasih..

Imaan09 said...

aya nak ole- ole dari Hong Kong. Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan xpayah buat apa-apa dah..sebab blog ni dah banyak cerita menarik dan mesra mata!

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Saya nak ole- ole dari Hong Kong.


Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog ishk tak payah baiki la dah best dok ada dah tu..kalau nanti ikut cakap orang dah takde originality kakak la blog nih hehe...

zana said...

Saya nak ole- ole dari Hong Kong.

"Mrs Simplicity boleh memperbaiki cara penulisan blog dengan cara memperbaiki background atau layout design blog ini. Gaya penulisan serta gambar-gambar dah cukup sempurna, tetapi kalau dikombinasikan dengan design yang menarik, pasti meletup kebabom!"

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

Saya nak ole-ole dari Hong Kong!

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan menambah banyak lagi gambar. penulisan dah ok dan mudah di fahami, banyakkan penulisan tentang pembesaran niadel :)

boleh ker?? macam bukan bukan slogan jer... hihihihi.

Affieza said...

Saya nak ole-ole dari Hong Kong.

Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan mengekalkan gaya penulisannya yang tersendiri. Ini kerana kekuatan sesuatu blog terletak pada kreativiti masing-masing dalam mengolah sesuatu cerita. Mrs Simplicity memiliki kekuatannya yang tersendiri dimana gaya penulisan yang dipersembahkan sangat santai dan mesra pembaca. Setiap entry yang ditulis terasa dekat dengan pembaca dan menyebabkan pengunjung blog ini sentiasa ternanti nanti entry terbarunya.

zue said...

Saya nak ole-ole dari Hong Kong.

Mrs. Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan.....rasanya tak yah dah kot.semuanya ok jer dari pandangan saya heheehhe...saya join sebab birthday Adel sama ngan saya...Adel jom kiter celebrate together2 nak...acik banjer eskem hehehehe

Iryani Noor said...

Saya nak ole-ole dari Hong Kong.

"Mrs Simplicity bole memperbaiki cara penulisan blog dengan edit gambo2 yang super banyak tu bior lagi meletup.. Gambo korang mmg dah cantik, just edit to enhance the colour je *biar nampak lebih vibrant.. Yani suggest guna photoscape sebab die user friendly & leh download secara free kat google =p.. tapi kalu terre pakai la Photoshop.. ngeheheh.."..

*after more that 3 years reading your blog, rasa nyer dr segi writing tak perlu ubah sbb memang dah best, ayat gile2 and nampak friendly sesangat.. kire macam dah kenal lama je walaupun baru sekali jumpe.. hehe.. keep up the good work & do update more often especially about nia & adel.. suke baca pasal kerenah derang..

The.Geng.Meja.Bulat said...

Hye, alyyani...
kedai I♥HK tue kt ne ek? Best x kedia tue? ade jual ape?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in