Bila musim perayaan tiba..

bila2 time festive season ni, macam2 lah yg shopping mall akan buat. especially time krismas. ada je show2 yg menarik untuk attract kid's attention. sebab kitorg ni kan suka bawak niadel mengukur shopping mall every weekend, so ada je lah mcm2 benda menarik bole niadel tgk (selain pokok krismas la kan)

Bangsar Village
ada lego land. diorg built pakcik santa setinggi 8 kaki.

ada mcm2 replika lagi yg dibina menggunakan lego

ada 1 tempat diorg tunjuk star wars nye binaan. aku tak familiar sgt dgn star wars ni tp kagum lah dgn diorg nye binaan.

dan ada R2D2 in the making. nak bina setinggi 8kaki gak by using more than 90k pieces of lego. tapi kalau korang gi sekarang dah siap la kot. kitorg pegi minggu lepas ni. organizer yg suruh kitorg amik gambar 1 family then suruh upload kat fb, bole?

view from the top. lego pun dijual dgn discount sampai 70%. aku takde la nak membeli. kang aku sendiri menyesal beli sebab jenuh aku kutip.

E curve
kebetulan tadi gi ecurve ada chipmunks nye show pulak. nia yg perasaan dulu. dia dgr suara dari Tony Roma's tmpt kitorg lunch tadi. dia dok tarik2 tangan aku kata nak tgk baby.

macam2 lagu diorg menari. teruja dan TAKUT niadel. bila time nak amik gambar, tanya nia nak ke amik gmbr? dia kata tak nak.

dan macam2 lagi landskap2 yg menarik kat sini... HK tuh adel nak bagi kat likha lah! :)

eh, eh, esok cuti lagi lah! nak mengukur mall mana pulak eh?? selamat bekerja kepada yg berada di luar Selangor :D

9 comments:

nome said...

wahhh bestnya!!! arini korang cuti...huhuhu...manyak syok ooo!!!

Cho Zila said...

ala bestnyer ada chipmunk lagi ... tak pernah lagi sampai sini... tapi legolandtu memang best tak sabar nak tunggu yang kat johortu...

alyyani said...

nome : syok je. bebudak pun jadi telebih manja. esok bersusun keje beratur. huhu

cho zila : tu la. niadel excited dalam takut. kitorg pun tumpang excited. heheh.. kat johor nak bukak kat mana tuh?

Farah Shamsudin said...

waaa... bestnyeee...

Mama Likha said...

mehlah HK tu adel ! likha tgu ni hehehehe !!

Norry said...

Wahhh menariknya...saya tak sempat lagi nak gi jenjalan...

alyyani said...

farah : budak2 yg seronok. kita tumpang happy utk diorg :-)

mama likha : tunggu adel bg yg real punya okeh! :-)

norry : kalau nak ada mcm2 show, dtg weekend ye. mesti anak2 happy.

Iryani Noor said...

aaaaa chipmunk2... cute.. sukeeee =p.... tak lama lg lego land kt jhr nk bukak kn... tak sabar nk pegi..

alyyani said...

iryani noor : kat johor tu mesti kalah kl agaknya nanti. dah macam2 attraction kan?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in