SR TPP annual concert 2011

ni yang korang tunggu ye, nak tgk lagu mana nia menari. sebelum tu, mmg banyak kali dah peras ugut nia, nia kena dance tau dgn kiesha auni, dgn adriana, dgn amanda. nanti mama bawak tgk (penguin) happy feet, cat (puss in boots) bla bla lagi lah. sbb mengenangkan insiden sukan sekolah dia dulu, dia menangis tak nak join.

inikan konsert dpn audience. so, i'm expecting same thing will happen. tapi tu lah, bak kata pepatah, expect the unexpected kan. siapa sangka nia akan naik stage utk terima award. siapa sangka nia join menari dgn kawan2 dia. nampak mama papa dan tak nangis. udah rasa aku yg nak buat konsert punya nervous. sebab kot kena standby angkat dia turun pentas sebab menangis kan. hahaha.. gitu sekali ko!

but alhamdulillah, it turn out to be a very smooth performance. takde drama sebabak. tidak lah dia menari bagai nak rak. i know her. dia gen mama. kejung bila menari. tapi as long ada gerakan dari dia, ingat step, follow instruction dan yg penting tak nangis, mama dah happy. so, cayalah nia!! mari tgk gambar sambil bercerita...

dari balik kelantan, mmg tak rest terus siapkan nia sebab kena make up buat pony tail bagai. and tak nak bagi dia tido. tu yg penting. kalau dia tido, mmg rosak la segala mood dia.. so kitorg sampai agak awal. nia kitorg handover kat teacher. masa nak handover nangis jugak! dah agak dah.

amik tempat yg tak depan sangat. kang nia nampak mama papa, banjir pulak kan..

sementara nak tunggu kul 8 malam, yg solat, ada tempat solat disediakan, yg ada dalam didewan, disajikan dgn slide show student SR TPP. bila terselit gambar nia, wajiblah snap. masamnye nia!

amik gambar sorg, lagi masamnya!

tepat 8 malam, majlis pun start. emcee dia ceria. bukan dikalangan teacher. hire dia dari luar..

opening speech by the students. yg umur 6 tahun. yg melayu bagi ucapan dalam english, tamil and mandarin. then 1 chinese student berucap dalam bahasa melayu. tepukan gemuruh utk diorg!

tgk parents lemau je, emcee suruh kitorg menari chicken dance la pulak. aku mmg la super lemau nye..

majlis graduasi utk pelajar umur 6 tahun pun bermula. ada sorang student umur 5 tahun terus up ke standard 1 utk 2012 sebab dia terlebih pandai.

sessi penyampaian sijil disampaikan oleh principal pn khasidah utk semua student yg bakal melangkah ke darjah 1 tahun depan...

aku dah lemau dah time ni. lampu lak malap2 je. beperang lak dgn adel. aku nak amik camera kat dia sbb nak record video nia kang. yg dia lak pegi amik camera buat mcm telepon dok hello2!! tu yg video ada mcm gempa bumi. adel dok kacau.

bila tiba bahagian penyampaian anugerah utk pelajar cemerlang. bermula dgn umur 3 tahun, masa ni aku tak capture lagi. sekali sebut nama rania ayesha. terus aku cuit wan, eh nia lah, gi amik gambar! dah tu pulak, nia amik masa nak kua kat stage. tgk la dia tuh, sambil gigit jari, tak tau apa yg berlaku. 1 dewan gelak kot tgk gelagat dia. hahahah...

ni lah best student untuk umur 3, 4 dan 5. alahai, kecik nye lah nia! time ni nia mcm syok la jugak sbb nampak mama siap lambai2..aku nye risau apa jadi masa menari nanti tak habis lagi..

1st performance dari student umut 3, 4 dan 5. diorg campur kan sebab last2 year punya experince buat utk budak 3 tahun je, end up, semua sorok belakang langsir tak nak keluar. hahahaha.. nia dah ready. teacher tgh susun2 lg. debor aku time nih!

masa ni dah nampak papa, dia sengih2 lagi. eh sengih la pulak? nervous lagi ni!

ok, permulaan yg baik. dia ikut jugak.

ok la, dia ikut jugak. but most of the time, dia dok geli dgn pompom dia tuh. so kejap2, usik mulut, betulkan pompom. mmg dia ni jenis tak leh kena kulit. contoh tag kat belakang baju pun kadang dia tak selesa, terus tak nak pakai baju tuh. nak pulak pakai gown mcm tuh, lg la terdedah dgn sentuhan kulit. overall kitorg happy dia join jugak. nanti tgk video kat bawah..

second performance main instruments.

then student umur 3, 4 dgn 5 perform sorry2 pulak. ingatkan nia perform lagu ni dah kat umah dia nari lagu ni. rupanya gimme2. sebab step sorry2 ni susah sikit. gimme2 tu simple je..

next, student umur 5 dgn 6. sailor dance.

then performance student umur 6 tahun. conga dance. layan kot performance ni. hehehe..

then terompah dance. lagu apa lupa sudaa... student umur 4 dgn 5..

second last performance. each performance amik masa 5 minit je. so tak la lama sgt nak tunggu..

last performance lagu rasa sayang. dgn semua student & teachers. lebih kurang 9.15 dah settle. so kitorg amik kesempatan bergambar kat stage dgn teacher2.

amik gambar dgn classmate dia. wah, rambut blond gitu. nia biasalah, tepinga2 tgk ramai org..

with teacher zuri a.k.a senior aku masa kat convent. mengajar nia. anak dia la yg umur 5 tahun lompat terus ke darjah 1. mmg bijak. nia dah mula ngantuk time ni.

with teacher mala. credit to all the teachers yg ajar nia selama setahun. thank you so much!

terserempak dgn emcee masa kat lift. habis majlis, ada buffet. tp sebab ramai org, kitorg tak tunggu la terus balik. 

so begitu lah, cerita konsert nia. alhamdulillah, semua berjalan lancar. happy dgn progress nia. hope nia bole maintain the momentum. actually kitorg takde method nak mengajar anak ni. konsep mana dan je. apply pembelajaran dalam aktiviti harian. tu je yg kitorg buat. takde sessi belajar pun. so, bila nia sekolah mmg banyak sgt membantu. bila dia terdedah dgn buku, mmg automatically interest diorg kat buku je. tak yah suruh. tak yah hadap. kadang kita letih, diorg nak soh bacakan story books, teman buat homework, nak coloring, nak suruh tulis ABC an so on. kita ikut je. yg elok kita support, yg tak elok, kita tegah. kitorg jenis tak put pressure on kids. let the kids do whatever they want as diorg kecik lagi but of course with our guidance. kitorg tak perfectionist. asal anak2 happy kitorg pun happy. so nia ke adel ke, moga rajin belajar sampai berjaya. mama papa ok je niadel nak jadi apa pun, jgn besar jadi bimbo sudah. last but not least, terima la performance nia..  bole la kan dari takde :)

9 comments:

Chik Na said...

tahniah buat Nia!!!!

nome said...

congrates nia! nia berani la! thumbz up!

~MAWAR~ said...

alala chumil la nia...siap menari lg yea...congrate nia..=)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ooo..kelas Nia gabung erk dengan budak umur 4 & 5 tahun...ok lah cepat lah jugak masa utk graduation ngan konsert ni...yang aleesya punya tu...fuhhh...ada lebih 30 konsert kena tunggu...nasib baik kelas aleesya turn no 10...tak lah lama sangat nak tunggu..apa2 pun good job Nia...next year mesti lagi berani..

p/s: Aleesya lak terlebih energetic menari...tu ikut gen sapa tu?? haha..siap jadi leader dancing lagi..

Salina@IbuAqil said...

meriahnya!!!! ;)

Elyn Sani said...

alolo cute nye nia!! tahniah niaaaaa

wanie md zain said...

cayala nia..tahniah dr mama wanie

azyyati anuar said...

waaaahhhhh niaaa...tahniah anak buah ku dapat no 1 lagi...mmng unbelievable...tgk la ikut gen sape...mesti la gen mak n bapak nye kan...hehehe..good job nia

w'pun nia nari tersipu2..tp itu x penting..sebab besar besok bukan nak jadi penari kelab..betui tak nia??? yang penting bekalan di akhirat..

jgn hampakan harapan mama n papa k..

nia the best!!!! mmuuaahh

e.l.i.z.@ said...

dlm vdo tu budak nigger ke sebelah nia?pandai budak tu..igt step lak tu..mesti 5/6thn ni..bdk 4thn susah nk igt step, ni kan plak 3thn...syabas utk nia sbb sporting jgk la mcm tu..takde la mak nya riso hihi

*mcm byk je perfomance SR ni...SR eli ni 3 je..sbb students ada 35org..sesi pagi sahaja..bdk 4thn akan perform ciken dance hihi

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in