picasa la pulak

selama ni kebanyakan kita edit gambar pakai photoscape kan? jom tukar style pulak. start tgk kat blog anis. style jugak. kalau perasan, aku ni suka letak gambar bebanyak dalam 1 entry. cemuih pulak bila tgk nya. sendiri tgk rasa nak muntah. apa lagi korang. bia banyak membebel dari gambar bertimbun pada aku. sebab aku suka baca apa org bebel kan. :p

so, tanya dia pakai software apa. dia cakap picasa. laju je lah install. sama je mcm photoscape tapi aku suka style macam ni. biasa la, manusia cepat bosan. suka sesuatu yg baru :p mcm tu gak dgn aku. so bole la kot, mengurangkan kelembapan nak loading kat blog aku ni dgn edit gambar pakai picasa.

fyi, kalau wan snap gambar, 1 event tu bole makan ratus2 keping. kalah official photoG! so nak pilih mmg pening. jenuh gak nak edit 1-1. so this might help aku nak tunjuk gambar yg ditembak. lagi pun aku takde medium lain nak tunjuk gambar2 yg diamik. kat fb malas nak upload photo. so tunjuk kat sini. jom, picasa pulak kita! credit goes to makcik anis.

style gak buat mcm ni. ni lah contoh 1 minit papa niadel bole snap barang 10 keping gambar!

another 1. bole buat border mcm ni atau kat atas tu. macam2 lagi kalau rajin godek. so far, aku kenan mcm ni.

note : nak tiru boleh, nak copy paste boleh, but bagi credit dari sape kita meniru / cilok / copy paste idea tu yeh!

7 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

wah, menarik!
nak install gak la!
tq share ek! :)

alyyani said...

nad : nanti bole ltk banyak2 gmbr adik zakwan! dan zakwan gak :D

Anonymous said...

oo.. bru tau picasa bleh wat gini, biasa view pic je kat picasa 2..

alyyani said...

anon : oh eh? mmg tak tau menau pasal picasa ni sampai member tu bgtau :D

e.l.i.z.@ said...

dh ada tp jarang benar nk edit pakai picasa..lebih selesa edit pkai photoshop hihiih

Tupperware Lover said...

Wahh.. Makin advanced editvgambar :) lepas ni mesti lagi best usha gambarbkat fb n blog.
jemput join contest kat blog upperware creative. Besok last date. Kot2 ada gmbr2 best si tecit comel dgn barangn tupperware leh aaaa join :D

Anis said...

welcome to the club. senang pakai picasa kan. habis combine semua dlm 1 canvas, terus upload. then dlm blog letak URL gambar je.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in