penangan bola = remote tv rosak

mmg rasa nak gugur jantung tgk bola haritu. aku ni takleh. kalau menang, perasaan tu mcm ong kim swee pulak. kekdahnye mcm aku trained diorg. kalau kalah, aku la yg paling meroyan. sesak napas dibuatnya. wah over! tp itulah aku. bole jadi emosi bab2 sukan ni. apapun, kita menang! alhamdulillah.. team kita sekarang mmg yg terbaik lah.

masa last sekali bila baddrol nak tendang bola tuh, kitorg (aku dgn wan) dah siap berdiri dah. bila goal je. mmg terlompat2 mcm budak sekolah je rasa masa tu. lupa daratan kejap niadel tgh tido. lompat bagai nak rak lah. then dah settle bersorak sorai, nak tukar remote. apekehey remote ni? bateri habis kot. terus wan tukat bateri. bila tukar bateri, tak jugak bole pakai. sah dah jahanam! samada aku atau wan yg terpijak. dalam remote tu dah berbunyi2 apa tah mcm skru tercabut ke hape. penangan bola betul!

niadel dah tido masa ni. maka nak jerit tak boleh, tu yg telompat2 tuh..

medium pelepasan perasaan. semua pakat2 jadi pengulas sukan tak bertauliah :p

 aku crush dgn  baddrol ni. ye bang, org kedah ye. motif tanya negeri?

jahanam remote. tah aku ke wan yg pijak.

ingat semalam nak beli kat kedai2 tv je. diorg kata ada banyak jual. infact kat pasar malam pun ada. tapi wan suruh call astro tanya sebab ye lah, better beli yg ori. kat rumah mertua aku kat kedah, bertukar ganti remote sebab beli yg tak ori. mengikut kajian, setahun kena pakai 3 remote control tak ori. satu remote RM15. kalau setahun kena spend RM45. so, harga jatuh nya rugi. better beli yg ori. lagi pun laki i kan gagah perkasa. kalau geram kat satu benda, main hempas2 je. kalau pakai tak ori kang, kot seminggu sekali kena beli remote. :p korang yang nak beli remote control astro bole walk in kat sini :

Cynnyx Sdn Bhd
5, Jalan Kontraktor U1/14, Seksyen U1
Hicom glenmarie Industrial Park, Shah alam
Tel : 03 - 7504 8989
Fax : 03 - 7804 6699
Remote Control Price (Biasa, beyond or PVR) : RM30
Kalau nak suruh pos, bank in siap2 kat acc diorg MBB Acc : 51222116144 (CYNNYX SDN BHD)
email : hlchaw@cynnyx.com.my

memula aku call astro tanya ada jual tak, diorg bagi alamat kat atas utk aku order. kalau nak diorg hantar pun bole tapi add on postage charges RM10. sebab shah alam bukan territory kitorg, kitorg mintak diorg pos je lah. so total charge is RM40. petang semalam bank in, pagi tadi dia call dah arrange for delivery. insyaAllah esok sampai.

semalam baca NST, baca statement coach diorg Ong kim swee dalam ni. mmg best betul statement dia. membuatkan player lagi bersemangat! video bawah ni pun best. wartawan bengap tanya soalan bengap kat coach. maka dapat sedas dari coach. enjoy! malam ni kita support harimau muda lagi ye!


updated : soalan dari wartawan - "coach, adakah orang cakap lepas menang game ni kan, menentang Syria tidak dianggap penting?" dan OKS bagi sedas jawapan kat wartawan tuh. :D

9 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

kitorg pun pakat lompat2 siap jerit2 seronok haha!
naseb baek tak terbersalin hhhehehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

haha..samalah terlompat2 sorang2 masa golll terakhir tu..sebab ayah damia keluar tgk ngan kawan2 dia..

alyya, leh tak taip balik soalan wartawan yang last tu?? tak berapa jelas pulak dia tanya apa...ada syria2 hujung2 tu..

mrs.spicy said...

ahahaha..mlm tu seme org emosi

cikpia said...

orang kedah memang hebat!
*tetiba. he he*

Salina@IbuAqil said...

Kami pun semangat oooooooooo!! :D

ch@ said...

kita yg tak suka bola pun tiba2 boleh layan. hahaaa teruja betul. bila part penalti tu rasanya cuak mengalahkan apek yg menjaga gawang.

ch@ said...

kita yg tak suka bola pun tiba2 boleh layan. hahaaa teruja betul. bila part penalti tu rasanya cuak mengalahkan apek yg menjaga gawang.

ch@ said...

kita yg tak suka bola pun tiba2 boleh layan. hahaaa teruja betul. bila part penalti tu rasanya cuak mengalahkan apek yg menjaga gawang.

Tina Othman said...

hihi tak pasal kena ganti remote baru ye

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in