Tragedi di Ranau

Yg hitam kereta sewa kitorg yang kena langgar. Yg putih 4WD yg melanggar.

Tajuk kena gempak ye. Walaupun isi ✗ best. [н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅]. our second night at sabah. Malam ni bermalam kat kinabalu pine resort. Got the hotel info at iryani's blog. Sojuk betul kat sini.

Later aku story cerita jalan2 kat kundasang ni. Apa nak cerita, sedang memandu turun dari desa cattle. I saw 1 comment from the previous entry saying that jalan kat ranau / kundasang ni agak mencabar. Ayah aku pun pesan gitu gak. Mmg simpang siur eh. Tu satu hal, jalan sempit dah tu nak ke 1-1 lokasi jalan nye berbatu batu. Nan ado jalan tar. Kenapalah kerajaan sabah or kementerian pelancongan ✗ upgrade jalan2 yg menjadi tarikan pelancong. Gerun dibuatnya even though naik matrix, hyundai.

✗ lg masuk isi penting aku ni. So dari desa cattle nak turun ke ranau, sedang kitorg lalu nak turun. Ada 1 4WD keluar dari simpang dan melanggar belah driver kat bahagian passenger. Tersentak kitorg. And syukur hentakan tak mencederakan nia yg duduk kat belakang. Camne la bole ✗ perasan kitorg yg lalu tu.

Yg langgar tu penduduk situ. ✗ lama lepas tu husband yg melanggar tu dtg. Dalam masa sama kitorg call car rental kitorg. Mujur lah, hertz sime darby car rental ni very professional. Dia soh lodge police report and masa return car lusa, bagi sekali police report utk claim insurance yg melanggar.

Syukur jugak yg melanggar tu baik and willing to take the responsibility. Siap risau kan niadel kot ada injury. Sbb balai polis kundasang kecik, dia bwk kitorg report kat balai polis ranau.

So, selain dari tempat wajib lawat kat kundasang / ranau ni, kitorg juga melawat ibu pejabat polis ranau! Korg ada visit situ? [н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅] Dekat sejam gak la kat situ.

Mmg tragedi betul la kan, kat tmpt sendiri ✗ kena, kat pulau borneo ni lak nak jadi kes. And thanks so much pada yg concern. Lps accident tu terus aku tweet and semua tertanya- tanya. So I came up with this entry to explain everything. Adila, bed, ainal yg call. Boss aku immediately call jugak. Dlm pada tanya apa jadi, tetap tanya pasal payment dari dubai ye! MOJ!

Ok, esok akan balik ke KK. Where should we visit? Plan nak repeat ke desa cattle esok terpaksa dibatalkan sbb en driver fobia...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

6 comments:

Salina@IbuAqil said...

Alahai!! Dah nak malang.. Nasib penumpang semua tak cedera.. TC dear.. ;) Selamat bercuti.. ;)

khazwahni said...

Algamdulillah xda yg cdera.kna lbh hti2 driving jln kundasang/rnau.klu hjan jln bkabus.byk lori nbas bsar jgk lalu situ.

Esok blik kk ek,ermm some places yg sy ble recommand;

1) perdana park@tg aru.dkt area trminal Airasia.pgi mlm ble tgk musical fountain.klu siang pg pntai je la. Utk info : http://www.everydayfoodilove.com/2011/03/perdana-park-tanjung-aru.html?m=1

2)klu nk mkn seafood i recommand nelayan village@tmn tun fuad,bukit pdg kk.on weekend ada psmbhn kbudyaan.klu pg siang ble pg water theme park(tp x se'best' sunway lagoon la) utk info : http://www.kampungnelayan.com/kampung_nelayan.cfm

3) pasar filipina/psr kraftgn sbh.locationnya dpn htel le meredian.kna pndai tawar hrga ngn peniaga sbb drg mmg akn ltak hrga sgt tggi.

4) pegi pulau.boat terminal dkt jesselton point.tp not recommand sgt sbb skrg cuaca x mnentu.

5) klu nak round shopping complex,yg plg bsar sni 1borneo la.yg lain biasa je.tp 1B bkn dkt center of kk.locationnya dkt area ums.

Hopefully info ni mbntu u sket travel dkt kk ni.happy holiday and smoga slamat smpai ke kk esok.:-) - khazwahni-

Iryani Noor said...

Ya Allah, nasib baik nia tak apa2.. tp korang mesti dlm mode terkejut lg kan.. adoii spoil mood bercuti betul.. tp xpe yg penting semua selamat...

Nad @ MamaZakwan said...

kami mengalami naseb yg sama masa cuti2 malaysia ke kk aritu..tp kami eksiden kat tgh2 bandar..huhu! dpt plak yg melanggar tu jenis yg...hemmm, malas nak ckp, wat sakit ati!

esok ada pasar gaya..jual2 barang byk sgt..best! :) beli souvenir utk kami skali tau, haha!

takpun, gi jenjalan pulau..niadel sure seronok dpt naik bot

Iela Fazielah said...

bestnyer smapai ranau...kak ila aritu sampai kundasang je

nome said...

tanjat boboy bile baca tragedi ko ni beb..syukur semuanya selamat..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in