raya haji dimana?

sejak kahwin ni, perasaan nak beraya haji tu so so je. since bujang pun mcm tu. excited nak makan daging korban je lebih. bila dah kahwin, masa 1st year kahwin, parents went to perform hajj, so sugul je aku di pagi raya di rumah mertua. rindukan mak ayah. 

masuk 2nd year raya, beraya kat perak. tak ingat jugak lagu mana kemeriahan nya. normally meriah makan je lah. pesta soup tulang. 3rd year raya tak balik langsung. sebab cuti sehari je. bila tgk kawan2 pantai timur, masing2 agak sakan jugak persiapan nak raya ni, siap mintak extra cuti, lucky for us, tak beria on raya haji ni. so tak yah susah2 nak mintak cuti bagai and nak prepare apa. mujur la se-pantai barat. tahun ni 4th year, kitorg balik kedah pulak. sebab raya puasa haritu balik perak. so, gilir2.

apa motif entry ni? tatau la, serious kekeringan idea nak membebel. banyak benda dalam kepala. nanti sambung cerita lagi ye. later ang good night all!

next entry. nia jelous mama kapok (read : peluk) baby lain. dia pegi menyelit kat mama. ok2, no adik at the moment :p

6 comments:

Iryani Noor said...

same here... kalu raya haji nie kurang sikit kemeriahan nyer.. mebe sbb duduk dlm bandar?? anyway selamat hari raya haji buat alya sekeluarga =p..

wanie md zain said...

alya..huhuhu wanie tak balik raya kot..kalau ikut giliran turn kedah...ok selamat raya haji utk alya sekeluarga

Iela Fazielah said...

samala..thn ni xde idea nak raya haji katne

Elyn Sani said...

for the 1st time ye "dlm hidup"..... aku kene beraya kat bt pahat. ko agak2 banjir tak kat sana tu ekekkeke

wan syamzaima said...

adik raya kat kedah,wan plak balik raya kelate...tak berjumpa juak la kite ye...anyway,selamat hari raya korban...

e.l.i.z.@ said...

sy balik esok ptg hihihi biasa la org kelantan hihihi

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in