dah lebih separuh Ramadhan rupanya..

uish, dalam dok hitung- hitung hari dah bape hari kita dah puasa, dah tinggal lebih 10 hari je lagi kita nak sambut raya ye dak? dah bape percent korang nye preparation? korang tanya la aku.. kalau nak diletakkan dalam percentage, ada la 10% je yg dah siap. 10% tuh mewakili baju kurung niadel. better something than nothing kan? baju raya pertama mamapapa, korang bole cari kat wedding akak aku aritu. kitorg mmg akan pakai baju tu je dipagi raya. sebab raya tahun ni kat rumah family aku dulu, maka kami sepakat sedondon sekain dipagi raya. 

cuma ingat nak cari 2 pasang baju lg. sepasang ingat nak beli cotton, sepasang lg nak cari yg berfesyen sikit. niat tu dah ada, kira dah bergerak la kan? tp tu lah, nafsu membeli tu belum ada. semalam masa cuti nuzul Quran, kitorg berbuka kat kenny rogers metro point. berbuka dgn kawan baik aku, anis, saleh and izz. so dah alang ke kajang, ingat nak ajak wan ke metro kajang. situ banyak gak jual baju raya. tapi lepas berbuka, tak bernafsu gak nak gi membeli. cousin `aku, kak noran cakap awesome dan tak percaya! hahahha... 

kita tgk minggu depan pulak. kot gaji dah masuk hari senayan, jadi menggeletis nak shopping raya kan. apa je nak beli pun? baju raya aku 2 pasang tu je la. tudung raya tak penah ada. mix and match dgn apa yg ada je la.   baju niadel, wan pun mesti nak beli tshirt dgn jeans ke apa. tu je la. kuih raya? tah, tak nak beli lah this year. perkakas2 raya? tak perlu kot. so tu je la kot check list raya aku. oh semestinya duit raya. dan tak lupa nak sponsor baju raya utk adik beradik aku. since ayah aku dah pencen, ni je lah masa aku nak sumbangkan sesuatu.

ok dah tu je. eh jap. kasut raya? niadel dah beli sport shoes haritu. aci tak baju kurung pakai dgn sport shoes tuh? ala, pakai crocs je la eh. kasut mama? tah, takde perasaan nak membeli. aku nye konsep beraya ni, mesti ada baju kurung je, then baju baru utk anak2. yg lain2 tak perlu. pakai mana yg ada. sebab benda2 lain, bukan time raya pun dah membeli. baju kurung mmg beli time raya je. sebab pegi keje tak pakai baju kurung. so pakai je lah apa yg ada. wah, sejuk hati laki den dgr statement den ni. kahhhhhhhhhhh......

macam biasa, entry dgn gambar mesti tak related. buka puasa semalam dgn anis and family. actually aku request nak buka kat johnny's . tanya wan, dia jawab gini je 'hmmm...ok' bila dah ber hmmm panjang tu, paksa rela la tuh. so tukar ke kenny rogers. nak cari KR yg spacious sikit. so aku suggest ke metro point. konon lepas tu bole beli baju raya kan. bak kata anis, adel yg PR nye bagus. salam izz lagi.

walau pun dalam metro point takde benda, tp bila time buka puasa semua tempat pun full. so better buat reservation. anis did the reservation. minah ni mmg jenis yg well planned / organized dalam semua benda. so, aku tukang join je lah :p

last jumpa izz, masa umur dia beberapa hari je, ni dah 7 bulan. comel sangat2 si izz nih. behave pulak tuh. dgn aunty aly dia mau ye tak? :p budak kalau amik gambar candid comel je kan camne pun mimik muka diorg. ce tgk mak budak tu? buruk beno! hahahaa

izz dgn mama dia

adel buka dulu. macam2 budak ni haritu, buat perangai setengah jam pertama. bila dah panas enjin baru lah dia ok.

nia lak mmg time tido dia lah. korang tgk lah pearl necklace dia tuh. tah mana dia dapat kat dalam almari mama. tah sape punya pun aku tak ingat. aku punya ke, org bagi ke, nia punya ke, yg pasti dia dok godek2, jumpa lepas tu nak pakai. 

gila comel! anaknya ye. hahahhaa. lumrah ada anak kecik ni, konsep bergilir gilir tu perlu

nia dah bangun, dia nak gi mcDonald pulak, bila nampak mcDonald. singgah la kejap.

dah pandai pulak mintak nak makan kentang. ingat nak main2 je. papa nya pun beli lah happy meal.

suka dapat jam hello kitty. sama dgn amanda katanya. amanda kawan sekolah dia.

adel yg aktif sgt kat kenny rogers tadi, dah tido dulu..

6 comments:

e.l.i.z.@ said...

haa p metro point, mmg duk kjg ek?
betul², nafsu membeli belum mari, so xdela beriya nk shopping hihi..

Elyn Sani said...

Aku suke pi metro point kajang sbb x semak. Thn ni mood shopping aku kelaut sbb x keje kot! Muahhah...

Ziela said...

Rajin betul makan kat nandos kan?

Anis said...

haha... nasib muka aku xde expression pelik2. hehe

nome said...

mood raya kita lebey kurang la beb...mood aku pun jatuh 88 tingkat ke bawah...non ado sopping sgt...tak list apa2pun brg raya yg nak dibeli...mmg non ado mood :(

tgklah dah ujung2 nnt, moh kita sopping sama2...good idea la mkn kat kenny..

Mama Likha said...

cool kan toys happymeal skrg.. jam HK tu. Likha suka sgtlah !!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in