i was everywhere!

fuh, kesangatan kepenatan. satu badan lenguh2. mcm ni la agaknye diorg handle masa aku kawen dulu. so, turn aku lak menghandle wedding. nak tgk gmbr aku yg vogue2 time wedding akak aku mmg tak dapat la. mmg semua gmbr- gmbr aku time selebet je except for family photo. niadel tak yah cakap la, tak sempat mamanya nak mengadun diorg. mmg terkapai- kapai la mencari mamanya. bagi kat papa, pandai- pandai la nak handle. tp kadang tu, kena gak hadap diorg, maka senget la bahu mama diorg ni. it really took a hell of energy to host a wedding + ada anak kecik. terbaek!!! will update more later. tgk gambar pun tak habis lagi. checkout my photo 'i was everywhere!' bukan la org lain tak menyumbang, 
semua bagi full commitment. credit to all who's involve in azy & daing's wedding!
aku yg sedang memantau org pasang scallop kat khemah dgn kerusi dan meja

pagi jumaat hari nikah semua kena kerah bersihkan rumah termasuk la wan. aku yg tgh memantau laki aku bersihkan garaj. hehehe.. aku clearkan dalam rumah.

aku yg memantau adik- adik aku naik kan banner.

aku yg sdg masak mihun goreng utk rombongan lelaki yg baru sampai dari johor. untuk dihantar ke homestay diorg.

dah nak maghrib, tgk diorg tak settle part khemah lagi, kitorg pun tolong apa yg patut. aku ikat riben kat kerusi makan pengantin dan vip.

kitorg 5 beradik yg entertained tetamu sampai tengah malam...

duduk dihujung- hujung pintu je, sebab kena monitor org kat luar dgn monitor niadel

pecah peluh bila sebelah kena dukung anak, sebelah lagi jaga duit. dah tu pulak kena sambut tetamu

dalam masa yg sama, guide jalan pada org yg nak dtg. especially kawan2 / students pengantin.

monitor doorgift supaya betul mengikut klasifikasinya...

hanya bole layan dan greet tetamu kat entrance je sebab kalau aku hilang, ayah aku bising!

ha ni muka tension sebab dah naik senget bahu dukung adel. dia tak mau kat org lain. haish budak sorg ni lah!

post wedding sambung basuh periuk!!

layan gmbr selebet aku dulu, lepas ni gambar pengantin pulak ye! later all!

8 comments:

ibuayahdamia said...

hik hik...gambar last memang paling sempoi...tak der cover2 punya kan...tapi memang cam tu lah kalau handle wedding..tu akan datang cam mana anak2 dara kita esok nak kawen...mau katering kan saja..yer tak??

amal_fc1303 said...

dlm pada penat pon byk lgi gmbr dia drpd aku yer..

@e_da said...

memang penat kan..tapi seronok tengok semua org happy... selamat pengantin baru buat adik alya...

alyyani said...

ibuayahdamia : heh, kitorg kenduri mmg cater je ayu. zaman anak2 kita esok, goyang kaki je kot. asal ongkos nya cukup. ;)

ina : ewah, kena cari time. nanti banyak sawang. hehehe..

ieda : thanks ieda. btw, wedding akak alya ni :)

amal_fc1303 said...

sapa kah @e_da nie??? bukan adik la yg kawen. nie kakak sulung kami yang kawen.

alyyani said...

ina : ieda ni kawan blogger gak le.

ada. said...

wuuu. meriah nye. walau penat tapi akak maintain je cun hihi

Fieza said...

Mmg penat kalau kenduri ni kan. Tambah2 kita yang dah ada anak ni. Muka alyya look so tired

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in