car - not a good investment

bulan may = bulan yg didedikasi kan untuk kereta. last saturday kitorg tukar semua tayar kereta. its about time nak kena tukar. tambah lak 3 hujung minggu yg akan datang akan travel utara selatan kan. condition kereta kena la ada dalam keadaan elok ye tak.

so bila dah tukar tayar kereta, nak lalu bumper pun mcm kereta dlm pantang je kot. perasaan tu mcm bawak kereta baru lah. ewah. tambah lak absorber yg leaking tu dah diganti. nak langgar lubang jauh sekali. kemain lagi ye tgh baru ye tak? :p

haritu tukar tayar, habis wan hangkut anak bini ke bengkel. gi bengkel panel ofis aku. bole la dpt diskaun mana yg patut. tu kena bawak bini, tunjuk muka.

tayar settle, bulan ni gak road tax kena renew. pakej! apa pun buying a car is not a good investment bila nengok kan sum insured dia tuh. kesimpulannya, pakai la kete sampai loan habis, lenjan habis- habisan :)

kejadian di bengkel. mujur lah ada waiting room yg selesa. bole la layan cite hindustan cite faana hari sabtu tu. layan....

sekali nia jumpa pistol daaa... main peng peng la... kat rumah takde pistol mahupun senjata lain

tayar yg sedang diganti. 

papa keluar, anak2 sibuk nak ikut keluar. mama maintain tgk hindustan! eh, tapi sape amik gmbr ni? :p

peng peng peng!!! 

 motif : walau pun kereta bukan pelaburan yg bagus, tp kereta la keperluan dalam kehidupan harian :p

7 comments:

LYAfrina said...

KERETA SGT2 PENTING.. ESSPECIALLY DLM KES KECEMASAN... SAKIT KE... RASANYA, BETTER ADA KETE DULU, BRU RMH SENDIRI.. KALO XDE KETE, PATAH SAYAPLAH JWBNYA.. TP RMH TU LAK, KEPERLUAN WAJIB UTK MASA DEPAN.. SSH KAN

Gieyana said...

betui2 kan..kereta not a gd investmt..tp mmg keperluan..sek bek ko dpt layan citer kt bengkel tue n da aircond gak tue..kalau idak masak woo! Kepanasan..:D

Kasehku said...

xder kete mmg patah kaki. hapa pun tak jalan. so kiranya kete ni byak berkorban untuk kita menjana pendapatan. heeee. Tapi jenis kerete tu y menentukan how bad the bad investment.

NurShahFamily said...

tul la... tak de kete cam ilang sebelah kaki... nk kemana2 pun payah... sekarang la... org dulu2 basikal je hehehehe... tapi kalu skrg naik basikal mesti tak de yg obesiti kan hahahahhaha pm pun x pening...

MamaYatie said...

apa nak buat..keta mmg dah jadik keperluan di zaman skrg..nak tak nak harus la spend $$$ kat keta

ibuayahdamia said...

no kereta = jadi katak bawah tempurung...huhuhu..sebab tak leh gi jalan2...nak jogging pun malas...takkan nak suruh jalan kaki gi office kot...ekekek

Rizziela said...

betul tu..

tp saya hanya mampu pakai kereta murah ajer :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in